sebekbiker 01.07.03, 12:10 Czy masz może ten samochód? Jak tak to czy jestes z niego zadowolony, czy często się psuje? Chcę sobie właśnie kupić i się zastanawiam czy warto? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: P@WI@N Re: Opel Kadett IP: 80.50.26.* 01.07.03, 12:40 Sam nie mam tego auta ale kumpel ma. Jest to kadett kombi 1.3 z poczatku lat 90. Silnik bardzo slabo ciagnie nie polecam tej jednostki (tylko 60 km). Nadwozie cale pordzewiale (moze to dlatego ze nie jest garazowany).Zawieszenie jak dla mnie zbyt miekkie. Gdy jedzie sie na zakrecie z wieksza predkoscia nieziemsko go przechyla. Ale najgorsze z tego wszystkiego jest podwozie, ktore doslownie przegnilo i kumpel musial dac go do spawania (co zreszta niewiele pomoglo. Zalety to to ze stosunkowo nieduzo pali i jest tani. Link Zgłoś
Gość: competer Re: Opel Kadett IP: *.piasta.pl 01.07.03, 18:54 Mam taki sam model jak powyzej, tylko, że z roku 87 i poj. 1.6 .Powyższe krytyczne uwagi jakos do mojego opelka nie pasują, bo naprawdę trudno go wyprowadzić z równowagi.Może przyczyną są gazowe amorki i to takie półtwarde.Na pewno musisz zwrócić więc uwage na zawieszenie.Zmora chyba kazdego Kadeta są trzeszczące plastyki.Ja posunałem sie nawet do tego, że co bardziej widoczne szczelinki uzupełniałem silikonem bezbarwnym :).W kazdej prawie wersji musisz przyjrzeć się tylnym nadkolom.To następny newralgiczny punkt.Jesli masz zamiar kupic autko z duzym przebiegiem to koniecznie zwróć uwagę na płyte podłogową i mocowania wahaczy.Co do silnika(mój to 1.6 SV)mile mnie rozczarował.Licznik juz dawno przeskoczył stówę(pierwszą?)i jakoś nie chce zdechnąć.Jest to co prawda podobno wersja wzmocniona, ale nie wnikałem w szczegóły.Jak chcesz wiecej info to competer@piasta.pl Link Zgłoś