Gość: gregor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.03, 18:03 Miałem ostatnio głupie zdarzenie, najechałem dość szybko jednym prawym przednim kołem na krawężnik. Ile może kosztować prostowanie felgi i naprawa opony??. dzieki za odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Sławek Re: ile moze kosztować?? IP: *.trzebinia.net / 192.168.1.* 16.07.03, 18:08 Nie naprawa tylko wymiana. Jak najechałeś mocno to moze i uszkodziłes wachacz,McPhersona,tarcze itp. Jesli przyj... BARDZO mocno nigdy juz nie uzyskasz fabrycznej geometrii. pozdr Link Zgłoś
Gość: mdubaj Re: ile moze kosztować?? IP: 195.117.179.* 16.07.03, 20:55 oponę wymień niezależnie czy dziurawa czy nie. Jeżeli felga jest zgięta - możesz prostować ale będa z nią kłopoty. Naprawa felgi stalowej - flaszka u rzemieślnika, naprawa felgi alu - około 100 Link Zgłoś
Gość: gregor Re: ile moze kosztować?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.03, 22:01 To jeszcze raz ja. Po czym poznać że wachacze McPhersona lub tarcze są zniszczone??. Wiem tylko tyle że kierownica ciężej chodzi niż wcześniej (nie ma wspomagania) i po skręcie nie wraca do swego pierwotnego położenia muszę ja sam odkręcić a po za tym słychać troszke jak sie tam coś trze przy jeżdzie na wprost. Poradzcie co robić. Dzięki za porady. Link Zgłoś
greenblack Re: ile moze kosztować?? 16.07.03, 21:00 Felg aluminiowych i opon się nie naprawia. Epoka diagonalnych opon dętkowych na kartki już się skończyła. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: gregor Re: ile moze kosztować?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.03, 22:02 To jeszcze raz ja. Po czym poznać że wachacze McPhersona lub tarcze są zniszczone??. Wiem tylko tyle że kierownica ciężej chodzi niż wcześniej (nie ma wspomagania) i po skręcie nie wraca do swego pierwotnego położenia muszę ja sam odkręcić a po za tym słychać troszke jak sie tam coś trze przy jeżdzie na wprost. Poradzcie co robić. Dzięki za porady. Link Zgłoś
greenblack Re: ile moze kosztować?? 16.07.03, 22:07 Zniszczone tarcze poznasz po biciu kierownicy, piszczeniu. Objawy przez Ciebie opisane wskazują na rozregulowaną geometrię zawieszenia. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: gregor Re: ile moze kosztować?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.03, 22:41 Ile może kosztować naprawa rozregulowanej geometri zawieszenia. Czy bezpiecznie jest w takim przypadku jeździć samochodem?? pozdrawiam Link Zgłoś
greenblack Re: ile moze kosztować?? 16.07.03, 23:04 Gość portalu: gregor napisał(a): > Ile może kosztować naprawa rozregulowanej geometri zawieszenia. To zależy od marki, modelu, skomplikowania zawieszenia. Musisz się dowiedzieć w serwisie. Czy > bezpiecznie jest w takim przypadku jeździć samochodem?? Nie, nie jest bezpiecznie, ani ekonomicznie - szybsze zużycie opon. > pozdrawiam Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: gregor Re: ile moze kosztować?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.03, 23:12 Samochód to skoda felicia. Dzięki za takie zaangażowanie w moją sprawę. pozdr Link Zgłoś