forun 21.01.08, 23:24 Witam, Czy ktoś może polecić przynajmniej dwie dobre knajpy na siódemce na odcinku Gdynia- Warszawa ? Dzisiaj się kolejny raz sparzyłem. Lokal Austeria 20 km od Ostródy - super wygląd itd.. Żarcie 0 w skali 1-6. ODRADZAM !!! Link Zgłoś Obserwuj wątek
emisia21 Re: knajpy na siódemce 22.01.08, 09:40 Tokaj Restauracja Węgierska ok 3 km za Olsztynkiem w str wawy, polecam, sprawdzone i dobre, niestety dosc drogo Link Zgłoś
forun Re: knajpy na siódemce 22.01.08, 15:17 Tak , kojarzę Tokaja, skoro polecasz to spróbuję. Wolę drożej zapłacic i dobrze zjeść niż zapłacić i nie zjeść jak to było w Austerii.... a "Pod Gołębiem" - ktoś był ? Link Zgłoś
simon_r Re: knajpy na siódemce 22.01.08, 16:30 Gołąb to kolejny przerost formy nad treścią.. podobnie jak Austeria. Ja jadam w Lesnym Runie - tez badziewie ale przynajmniej ceny przyzwoite i wiadomo czego się spodziewać. ------------------- SuDoKu... wciąga :) Trochę myślenia Link Zgłoś
rrx Re: knajpy na siódemce 22.01.08, 23:25 pod gołebiem jest w miarę ok, ale zdecydowanie bardziej polecam oberżę "młyn pod mariaszkiem" (nawet w pobliżu). świetna jest też "chata smaku" ale to już bliżej warszawy i jedno, dość niszowe miejsce - smażalnia ryb 'sieja' we frąknowie, wygląda kiepsko, jest to dość obskurny barak, ale rybki są naprawdę smaczne. nieźle też można zjeść 'pod kłobukiem' w małdytach. tokaj był fajny kiedyś, w tym drewnianym budynku, ten nowy to jakiś dramat, wnętrze wygląda jak w gs-owskiej jadłodajni z lat 80-tych :-( Link Zgłoś
fredoo Re: knajpy na siódemce 22.01.08, 17:11 Taki Nosalowy Dwór 20 od Mławy, nie pamiętam jak nazywa się naprawdę nie jest tani ale b.polecam.I jaka laska podaje. Link Zgłoś
forun Re: knajpy na siódemce 22.01.08, 19:22 czy to jest jadąc w kierunku Warszawy po prawej stronie 200m od drogi i gdzie gra świerszcz non stop ? na belkach stropowych siedzą sowy itd.. ? Link Zgłoś
grodek75 Re: knajpy na siódemce 22.01.08, 21:52 Bar Kompan w miejscowości Górka, kilka kilometrów przed Ostródą (jadąc w stronę Trójmiasta). Naprawdę smaczne, domowe jedzenie w szerokim asortymencie i rozsądnych cenach. Co ważne w lokalu nie można palić i nie podaje się alkoholu, więc można tam bez problemu zatrzymać z dziećmi. Link Zgłoś
forun Re: knajpy na siódemce 22.01.08, 22:57 no to pieknie, gastronomiczna mapa "siódemki" nabiera kształtu. A czy kojarzycie taką restaurację (niestety nie pamietam miejscowości ani nazwy) która leży w dość charakterystycznym miejscu: przy samej drodze , droga z obu kierunków schodzi mocno w dół, restauracja jest przy samej jezdni po prawej stronie jadąc od strony Trójmiasta a tuz za nią jezioro. Ona w nazwie ma coś zwiazanego z rybami czy jeziorem... może "jeziorna" ? Link Zgłoś
forun Re: knajpy na siódemce 08.02.08, 19:08 Mogę polecić knajpkę którą wczoraj znalazłem wracając z Warszawy. ok 10-20km za Płońskiem po lewej stronie ok 100 metrów od drogi jest Chata Smaku. Moją uwagę przyciągnęły licznie zaparkowane samochody. Domowa polska kuchnia. Szczególnie polecam: kapuśniak i barszcz z krokietami oraz kapustę zasmażaną :-)) Link Zgłoś
mechanik1234 Re: knajpy na siódemce 08.02.08, 19:54 Strzegowo (Płońsk-Mława) Bar Krokiet k. Orlena Mława- Nidzica zajazd na stacji paliw koło bunkra i strażnicy Link Zgłoś
bamboo Re: knajpy na siódemce 08.02.08, 22:57 polecam tokaja tokaj.olsztynek.com.pl/ calkiem smacznie /pierogi i nalesniki/ w lesnym runie w maldytach i chate smaku w rybitwach, za plonskiem www.loft.com.pl/zdjecia.php?b=galeria%2Frealizacje%2F02%2Frestauracja+chata+smaku Link Zgłoś