raffocus 04.04.08, 12:16 Budżet 90.000 PLN. Diesel, 4X4, kombi, automat. Wybór: Volvo XC70 D5 Audi A4/A6 TDI quattro Mercedes E-klasa CDI 4-matic. Użytkownicy, proszę o wrażenia z jazdy. Kto co poleca? Link Zgłoś Obserwuj wątek
v-6 Re: Sewrus, proste pytanie. 04.04.08, 20:52 Witam, prosta rada: Jeśli nacisk kładziesz na diesla, to mercedesowski cdi będzie najlepszy. Jeśli na 4x4, to audi quattro z torsenem (Haldex starszej generacji z volvo to najgorsza propozycja) Jeśli chodzi ci o kombi, to największy jest merc, potem volvo. Jeśli o automat, to tiptronic z audi jest chyba ciut lepszy od pięciobiegowego automatu z merca, a taki dostaniesz z tym budżetem. O skrzyni volvo mic nie wiem. Z wymienionych przez ciebie aut miałem audi a4 (niedawno) i merca e-klasse (b. dawno). Nigdy nie miałem volvo. Śmiało mogę polecić audi, ale nawet w wersji avant to auto nieduże, więc chyba tylko a6. Z kolei merc jest najbardziej komfortowy, ale w granicach 90 tys. trudno chyba kupić sensowną e-klasę, automat, cdi i jeszcze 4matic. Volvo i audi dostałbyś mniej zużyte. Pozdrawiam v-6 Link Zgłoś