Dodaj do ulubionych

opny barum

20.10.08, 19:14
warto kupić? co sądzicie?
Obserwuj wątek
    • conveyor Re: opny barum 20.10.08, 20:32
      Jak za ta cene nie sa zle, ale dobre tez nie sa. Ja bylem raczej niezadowolony, zwlaszcza z halasu i przyczepnosci na mokrym asfalcie, ale moze za szybko jezdze.
      Mam na mysli Barum Bravuris.
      • kloaka_napalmu Re: opny barum 20.10.08, 20:46
        Raczej warto
      • pan.tofelek Re: opny barum 18.11.08, 22:58
        Barum Bravuris - ja teraz posiadam 205/65/15 - na mokrym fatalna przyczepność!!
        jak tylko będę mógł to zmienię!
        Poprzednie opony letnie miałem Goodyear`y, nie pamiętam modelu ale były znakomite.
        to o letnich

na zimę poleciłbym Goodyear Ultra Grip 7 - mnie się na nich jeździ naprawdę dobrze!
    • wojtek33 Re: opny barum 20.10.08, 21:03
      Miałem tylko letnie, strasznie hałasowały, za to wodę cięły jak żadne.
      • speedone Re: opny barum 21.10.08, 00:18
        ja sobie bardzo je chwaliłem , na wodzie , na sniegu bardzo dobrze dawały rade.
        A co do hałasu to niewiem u mnie byl w normie
    • sniperslaststand Re: opny barum 21.10.08, 00:31
      ana7812 napisała:

> warto kupić? co sądzicie?

Chodzi o zimowe?

Te w porównaniu ADAC wypadają tak sobie, są znacznie lepsze opony za takie same pieniądze:
      www.adac.de/Tests/Reifentests/Winterreifen/175_65_R14T/tab.asp?ComponentID=229298&SourcePageID=229318

Im mniej punktów w tym porównaniu, tym lepiej. Kategorie w kolumnach od lewej to odpowiednio: na suchym, na mokrym, na śniegu, na lodzie, szum toczenia, zużywanie się.

Ocenu sumaryczne to od góry: szczególnie godna polecenia, godna polecenia, warunkowo godna polecenia, nie polecane.
    • galtom Re: opny barum 21.10.08, 06:41
      Tez mialem stycznosc tylko z letnimi - glosne ale przyczepne.
    • robert888 dla ciebie będą jak w sam raz 21.10.08, 09:02
    • al9 Re: opny barum 21.10.08, 10:55
      barum wcale nie jest zły
      w Niemczech to opony nie z najtańszej ale średniej półki
      odradzam FULDY
      to psie kupy
      w zeszłym roku odkształciły się samoistnie - jedna po drugiej -dwie
      nowiutkie opony zimowe...
      importer uwzględniuł pierwszą reklamację
      drugiej nie. Musiałem kupić dwie (nie wymienia sie jednej)
      al
    • u-rand Re: opny barum 10.11.08, 19:45
      jeżeli chodzi o zimówki to nie polecam. Na moje nieszczęście miałem okazje ich
      używać trzy lata temu. Byłem z nich nie zadowolony, bo nie trzymały się drogi
      jak należy i w dodatku po pierwszej zimie nie nadawały się do użycia. Kupiłem
      więc zimówki Goodyeara i jeżdżę na nich już trzeci sezon. Jestem z nich bardzo
      zadowolony, bo to już trzeci sezon i spisują się nadal bardzo dobrze, czyli
      doskonale sie trzymają drogi :) Barumów nie polecam, bo są naprawdę kiepskie :p
      • speedone Re: opny barum 11.11.08, 03:35
        u-rand napisał:

> jeżeli chodzi o zimówki to nie polecam. Na moje nieszczęście miałem okazje ich
        > używać trzy lata temu. Byłem z nich nie zadowolony, bo nie trzymały się drogi
        > jak należy i w dodatku po pierwszej zimie nie nadawały się do użycia. Kupiłem
        > więc zimówki Goodyeara i jeżdżę na nich już trzeci sezon. Jestem z nich bardzo
        > zadowolony, bo to już trzeci sezon i spisują się nadal bardzo dobrze, czyli
        > doskonale sie trzymają drogi :) Barumów nie polecam, bo są naprawdę kiepskie :p

ja za to latalem w jedna zime na barumach ale letnich 205/50/15 i bylem bardzoo
        zadowolony :]
        • robert888 a ja pamiętam z dzieciństwa takiego ludzika na ekr 11.11.08, 09:12
          anie telewizora, który łaził i powtarzał "barumbarum" i zawsze się
          to dla niego źle kończyło.
          • jerry_72 Dobra, ekonomiczna opona 11.11.08, 15:58
            Jeśli mowa o Barum Polaris II- polecam.
            Cena porównywalna z Dębicą czy Kormoranem a opona lepsza, oczywiście
            wg. mojej subiektywnej oceny.
    • luftwafer Re: opny barum 13.11.08, 17:49
      Jeżeli chodzi o opony zimowe to wiadomo, że na zimę warto je kupić. Natomiast co
      do Barum to radzę rozejrzeć się za czymś lepszym. Nie zachwycają w testach opon
      zimowych. Ja zdecydowanie polecam opony Goodyear. Zajmują czołowe miejsca w
      niemalże wszystkich testach opon zimowych a poza tym maja rekomendację całej
      rzeszy użytkowników (w tym moją :)). Nie spotkałem sie jeszcze ze złymi opiniami
      na temat opon Goodyear a z Barum i owszem :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka