conveyor Re: opny barum 20.10.08, 20:32 Jak za ta cene nie sa zle, ale dobre tez nie sa. Ja bylem raczej niezadowolony, zwlaszcza z halasu i przyczepnosci na mokrym asfalcie, ale moze za szybko jezdze. Mam na mysli Barum Bravuris. Link Zgłoś
pan.tofelek Re: opny barum 18.11.08, 22:58 Barum Bravuris - ja teraz posiadam 205/65/15 - na mokrym fatalna przyczepność!! jak tylko będę mógł to zmienię! Poprzednie opony letnie miałem Goodyear`y, nie pamiętam modelu ale były znakomite. to o letnich na zimę poleciłbym Goodyear Ultra Grip 7 - mnie się na nich jeździ naprawdę dobrze! Link Zgłoś
wojtek33 Re: opny barum 20.10.08, 21:03 Miałem tylko letnie, strasznie hałasowały, za to wodę cięły jak żadne. Link Zgłoś
speedone Re: opny barum 21.10.08, 00:18 ja sobie bardzo je chwaliłem , na wodzie , na sniegu bardzo dobrze dawały rade. A co do hałasu to niewiem u mnie byl w normie Link Zgłoś
sniperslaststand Re: opny barum 21.10.08, 00:31 ana7812 napisała: > warto kupić? co sądzicie? Chodzi o zimowe? Te w porównaniu ADAC wypadają tak sobie, są znacznie lepsze opony za takie same pieniądze: www.adac.de/Tests/Reifentests/Winterreifen/175_65_R14T/tab.asp?ComponentID=229298&SourcePageID=229318 Im mniej punktów w tym porównaniu, tym lepiej. Kategorie w kolumnach od lewej to odpowiednio: na suchym, na mokrym, na śniegu, na lodzie, szum toczenia, zużywanie się. Ocenu sumaryczne to od góry: szczególnie godna polecenia, godna polecenia, warunkowo godna polecenia, nie polecane. Link Zgłoś
galtom Re: opny barum 21.10.08, 06:41 Tez mialem stycznosc tylko z letnimi - glosne ale przyczepne. Link Zgłoś
al9 Re: opny barum 21.10.08, 10:55 barum wcale nie jest zły w Niemczech to opony nie z najtańszej ale średniej półki odradzam FULDY to psie kupy w zeszłym roku odkształciły się samoistnie - jedna po drugiej -dwie nowiutkie opony zimowe... importer uwzględniuł pierwszą reklamację drugiej nie. Musiałem kupić dwie (nie wymienia sie jednej) al Link Zgłoś
u-rand Re: opny barum 10.11.08, 19:45 jeżeli chodzi o zimówki to nie polecam. Na moje nieszczęście miałem okazje ich używać trzy lata temu. Byłem z nich nie zadowolony, bo nie trzymały się drogi jak należy i w dodatku po pierwszej zimie nie nadawały się do użycia. Kupiłem więc zimówki Goodyeara i jeżdżę na nich już trzeci sezon. Jestem z nich bardzo zadowolony, bo to już trzeci sezon i spisują się nadal bardzo dobrze, czyli doskonale sie trzymają drogi :) Barumów nie polecam, bo są naprawdę kiepskie :p Link Zgłoś
speedone Re: opny barum 11.11.08, 03:35 u-rand napisał: > jeżeli chodzi o zimówki to nie polecam. Na moje nieszczęście miałem okazje ich > używać trzy lata temu. Byłem z nich nie zadowolony, bo nie trzymały się drogi > jak należy i w dodatku po pierwszej zimie nie nadawały się do użycia. Kupiłem > więc zimówki Goodyeara i jeżdżę na nich już trzeci sezon. Jestem z nich bardzo > zadowolony, bo to już trzeci sezon i spisują się nadal bardzo dobrze, czyli > doskonale sie trzymają drogi :) Barumów nie polecam, bo są naprawdę kiepskie :p ja za to latalem w jedna zime na barumach ale letnich 205/50/15 i bylem bardzoo zadowolony :] Link Zgłoś
robert888 a ja pamiętam z dzieciństwa takiego ludzika na ekr 11.11.08, 09:12 anie telewizora, który łaził i powtarzał "barumbarum" i zawsze się to dla niego źle kończyło. Link Zgłoś
jerry_72 Dobra, ekonomiczna opona 11.11.08, 15:58 Jeśli mowa o Barum Polaris II- polecam. Cena porównywalna z Dębicą czy Kormoranem a opona lepsza, oczywiście wg. mojej subiektywnej oceny. Link Zgłoś
luftwafer Re: opny barum 13.11.08, 17:49 Jeżeli chodzi o opony zimowe to wiadomo, że na zimę warto je kupić. Natomiast co do Barum to radzę rozejrzeć się za czymś lepszym. Nie zachwycają w testach opon zimowych. Ja zdecydowanie polecam opony Goodyear. Zajmują czołowe miejsca w niemalże wszystkich testach opon zimowych a poza tym maja rekomendację całej rzeszy użytkowników (w tym moją :)). Nie spotkałem sie jeszcze ze złymi opiniami na temat opon Goodyear a z Barum i owszem :) Link Zgłoś