Dodaj do ulubionych

Złodziejstwo na A1

26.05.09, 22:15
Jechałem sobie do Gdańska z kolegą SUVem, z niewielką przyczepką. Kolega
jechał kupić Quada. Ja mu towarzyszyłem. Kilka tygodni wcześniej sam tamtędy
jechałem i pamiętałem cenę 12.50 za samochód osobowy. Powiedziałem o cenie
koledze sądząc że za przyczepę będzie nieco drożej. Wzięliśmy bilet i
pojechaliśmy. Okazało się że opłata wynosi 41.50, tyle co za TIRa! Auto 12.50
a lekka przyczepka 29.00!
Rozbój w biały dzień. Nie dziwię się więc małemu ruchowi na A1 i dużemu na
krajowej jedynce.
Cieszę się że najbardziej przeze mnie uczęszczana trasa to Szczecin - Jelenia
Góra będzie się nazywała S3, a nie A3 o co kiedyś toczyły się boje. Będzie darmo.
M.
Obserwuj wątek
    • robert888 i bardzo dobrze. wszystkich gamoni na kładach powi 27.05.09, 08:29
      nno sie wyrzucić za nawias społeczństwa. Dorobkiewiczowska chołota.
      • skyddad Re: i bardzo dobrze. wszystkich gamoni na kładach 27.05.09, 09:46
        robert888, nie masz racji.Qladjest fajnym srodkiem lokomocji dla ludzi
        mieszkajacyh na wsiach.W Szwecji Qlad z malym silnikiem to kosztuje w cenie
        dobrego roweru i ludzie to kupuja.Jezdza tym rolnicy po polach zamiast tluc sie
        traktorem. Mlodziez sobie pyrkoli w wolnych chwilach od zajec.po naturze nikt
        nie jezdzi gdyz jest szacunek dla natury o ile sa wyzmnaczone tory.Jest to
        bardzo pozyteczny pojazd.
        Pzdr.Sky.
        • programistajava Re: i bardzo dobrze. wszystkich gamoni na kładach 27.05.09, 09:56
          U nas w karju to dopiero prawodawca zaczyna nadążać za zjawiskiem quadowania.
          Dla mnei osobiście totalny DEBILIZMEM jest kupowaniu dziecku an komunię quada.
          Toż to wyrok śmierci ! Jak młodzież ma być mądra i rozsądna jak ich rodzice
          wujkowie i chrzestni są kretynami.

Na szczeście za chwilę zmienią prawo i jazda quadem będzie wymagała prawa jazdy.

Poza tym quady strasznei hałasują i jako takei ekologoczne to one nie są. A
          palić też toto ponoć dużo potrafi ...
    • al9 mariner 27.05.09, 10:24
      a dlaczego z Jeleniej do Szczecina nie jeźdzsz przez Niemcy?
      Szybciej, płynniej, bezpieczniej...
      pozdrawiam i zachęcam
      al
      • brigada_di_bandito Re: mariner 27.05.09, 10:39
        al9 napisał:
        > Szybciej, płynniej, bezpieczniej..
        Szczególnie jak zaliczy parę łapanek na autobanie na Polaków to trasa będzie
        urozmaicona.
        • al9 Re: mariner 27.05.09, 10:54
          łapanki na Polaków?
          skad piszesz?
          z 1944?
          walnij sie w łeb bandito
          mocno!
          al
          • brigada_di_bandito Re: mariner 27.05.09, 11:05
            Następnym razem zrobię zdjęcia,specjalnie dla Ciebie.
            • al9 Re: mariner 27.05.09, 11:34
              zdjęcia?
              nie musisz
              jeżdze ta trasa dwa razy w miesiącu..
              RAZ w ciagu ostatnich trzech lat widziałem niemiecka policję -
              sprawdzała zresztą swoich...
              al
              • brigada_di_bandito Re: mariner 27.05.09, 11:46
                Użyj google i nie siej propagandy,a zdjęcia i tak zamieszczę na forum jak pojadę tam znowu.

Policja niemiecka zrobiła sobie z Polaków, Czechów, Litwinów i innych słowiańskich narodów stałe źródło dochodu. W tym celu niemieckie słuzby (polizei, bag i zoll) wykorzystują, nachalnie kontrolują i wręcz celowo prowokują kierowców z tychże krajów, często też wykorzystują nieznajomość języka niemieckiego do wlepiania mandatów dosłownie pod byle pretekstem. Widać takie mają wytyczne. Jestem kierowcą busa i bardzo często jeżdżę do i przez Niemcy. Każdy jeden mój wyjazd wiąże się z bardzo szczegółową i drobnostkową kontrolą w niemczech. Niemcy czepiają się praktycznie wszystkiego, by tylko znaleźć jakikolwiek powód by próbowac mnie ukarać. Czasami się zdarza, że jestem ściągany z autobany 2 lub 3 razy dziennie, tylko dlatego że mam polskie numery rejestracyjne. To sprawdzają ładunek, to jego zabezpieczenie, to wchodzą do kabiny i szukają papierosów, to sprawdzają jakie mam paliwo i ile, to znowu ile pieniędzy mam przy sobie. Nie muszę chyba nikomu mówic z jak wielkim stresem się wiążą te dyskryminujące kontrole. Czasami nie wytrzymuje i puszczają mi nerwy, mam ochotę ich rozjechać autem widząc n-ty raz napis bitte folgen. Gdybym chciał przemycać papierosy to zleciłbym to komuś kto ma samochód na niemieckich numerach. Wtedy byłbym pewien, że nic nie grozi kontrabandzie, bo niemcy swoich po prostu nie zatrzymują. Całe swoje siły zmobilizowali przeciwko wschodnim sąsiadom. Ta perfidna dyskryminacja spotkała się z odzewem czeskiego premiera Topolanka, który umiał wstawić się za swoimi obywatelami. U nas praktycznie poza tym portalem, nigdzie sprawy sie nie nagłaśnia, a problem z niemieckimi służbami staje się juz nie do zniesienia. Jedynym rozsądnym rozwiązaniem pozostawałoby odpłacanie się niemcom w taki sam sposób przez nasze słuzby w Polsce.

forum.interia.pl/watek-chronologicznie/czy-niemcy-poluja-na-polakow,6,580861,,c,1,327,4,0
                • al9 Re: mariner 27.05.09, 12:20
                  brigada
                  mieszkam 12 km od niemieckiej granicy
                  jeżdze do Niemiec kilka razy w miesiącu
                  a to w interesach, a to do Berlina do muzeum, a to do Ahlbeck na
                  plażę...
                  od wielu lat..
                  I NIGDY przenigdy nie miałem żadnych kłopotów z niemiecka policją..
                  Czy nazistami, gangsterami czy innymi.
                  I ŻADEN z moich znajomych. A wszyscy jezdza do Niemiec chocby po
                  wursty czy wino czy na lotniska...
                  Jasne - kilka razy złapała mnie policja. Zapłaciłem i koniec..

99% bełkotu o szykanach niemieckiej policji to urban legend. Jako
                  człowiek bywajacy w Niemczech wielokrotnie częściej niz statystyczny
                  Polak stwierdzam to z całą stanowczością (auto mam oczywiscie na
                  polskich blachach)
                  al
                • robert888 zaraz po tym jak zmienisz widzenie siebie z "briga 27.05.09, 12:36
                  da_di_bandito" na "spokojny_normalny_gość_z_polski" natychmiast
                  skończa się szykany, "polowania" i nękania przez "złych niemcuff" he
                  he:)
                  Kierowca busa to najgorszy gatunek stworzenia drogowego.
                • dyktator_bolandy Re: mariner 27.05.09, 16:46
                  tez bywam w D a kontrolowany byłem raz, przez Zoll. Miało to miejsce
                  na parkingu przy autostradzie , gdzie wcześniej sam bez przymusu
                  stanąłem. Fukncjonariusze byli bardzo uprzejmi, kontrola pobieżna i
                  jakby było im trochę głupio, że każą otworzyc mi bagaznik. Poza tym
                  zawsze mam czyste auto (choć nie bogate!), schludnie się ubieram,
                  nie noszę wąsów... ;( Wszytskim 'prześladowanym' polaczkom to radzę.
                • sven_b Re: mariner 27.05.09, 19:32
                  Przyjacielu, kiedy i w jakich okolicznościach doświadczyłeś tych łapanek? Gdzie
                  Cię zatrzymano, jakie wątpliwości wzbudziła kontrola? Po prostu napisz jak
                  człowiek, bo z tego co teraz piszesz wynika jedynie, że jesteś niskiego wzrostu.
                • mariner4 Często tamtędy jeżdżę 28.05.09, 09:20
                  I nie miałem takich przygód. Inna sprawa, że zawsze przestrzegam przepisów, bo
                  wiem, że mandaty są tam wysokie. Ustawiam tempomat na dozwoloną prędkość i jadę.
                  Zauważyłem też, że najczęściej miewam problemy w ruchu z autami z polską
                  rejestracją. Byłem kontrolowany przez niemiecką policję kilkakrotnie. Kiedy
                  zwracałem się do nich po angielsku, byli zażenowani, jeżeli nie znali tego języka.
                  A że mają metody? A która policja ich nie ma. Przykład. Ograniczenie 110. Stoi
                  radiowóz z radarem. Po ok 2 km następny. Frajerzy którzy po minięciu pierwszej
                  kontroli dołożyli, stali w kolejce przy drugim radiowozie do mandatu. I ciekawe.
                  Większość miała polskie rejestracje.
                  I na koniec. Zachowuj się jak Europejczyk, to będziesz traktowany jak Europejczyk.
                  M.

• hiphopowiec.man Re: Często tamtędy jeżdżę 28.05.09, 20:38
                    mariner4 napisał:
                    Zachowuj się jak Europejczyk, to będziesz traktowany jak Europejczyk

To znaczy,że ma być gejem?
      • mariner4 Jechalismy do Gdanska, ale 28.05.09, 09:08
        Szczecin - J.Góra jeżdżę przez Niemcy. 85 km dalej, ale 400 km autostradami i
        zaoszczędzam 1.5 godziny. Czekam na S3.
        M.
    • mariner4 Niw na temat, ale 28.05.09, 09:06
      mój kolega używa quada do pracy w lesie :-)
      M.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka