Dodaj do ulubionych

MIO MOOV 330u

03.07.09, 21:18
Mam pytanie do posiadaczy tej nawigacji www.mixelectronics.pl/zobacz,17968,kat,391,mio-moov-330u--
Ponieważ ja się kompletnie na tym nie znam, pytanie kieruję do osób, które mają jakieś pojęcie o nawigacjach. Z racji, że wyjeżdżam niebawem, będzie mi ona (tak myślę) bardzo potrzebna. Nie wiem tylko co Wy o niej myślicie? Czy opłaca się za tą cenę kupić? Co jeśli chodzi o mapy? Czy mapy są dostępne czy może jest już jakaś mapa wgrana? Chodzi mi głównie o mapę Europy, aby była dobra i dokładna. Skąd ewentualnie wziąć taką mapę? Przepraszam, że być może zbyt oczywiste pytania zadaję, ale nie znam się kompletnie na nawigacjach, a chciałabym aby służyła mi przez lata. Z góry dziękuję za opinie i informacje!
Obserwuj wątek
    • xyxyxyx Re: MIO MOOV 330u 04.07.09, 12:42
      Powinien być jakiś regulamin egzekwowany który zakazywałby takich postów a
      raczej kryptoreklamy.

A jeśli nie jest to reklama, kolego wejdź na którąś ze stron do porównywania cen
      i jeśli wybierzesz coś markowego to w 95/100 przypadków będziesz bardzo zadowolony.
      I warto jest dopłacić 100zł za lepszą obudowę, mapę, uchwyt mocujący do szyby i
      znaczek producenta.

www.google.com/search?ie=UTF-8&oe=UTF-8&sourceid=navclient&gfns=1&q=por%C3%B3wnywarki+cen
      • jan-w Spam 05.07.09, 01:20
        Regulamin forum zabrania umieszczania reklam.
        forum.gazeta.pl/forum/0,62605,1617538.html punkt 6.

W przypadku forów prywatnych pierwszym który powinien go egzekwować jest
        właściciel forum. Każdy kto zauważy łamanie regulaminu lub netykiety powinie
        wysłać zgłoszenie do forum@gazeta.pl z linkiem do postu.
    • frue Re: MIO MOOV 330u 05.07.09, 16:49
      Przykro mi, że odczuliście to jako spam. Podałam linka, akurat takiego, żebyście wiedzieli co to jest i jak wygląda, jakie są parametry tej nawigacji. Być może nie powinnam, za co przepraszam. Ale ja naprawdę poszukuję nawigacji i chcę uzyskać informacje na jej temat lub abyście polecili mi coś innego. Jestem laikiem motoryzacyjnym, więc szukam opinii niemal wszędzie, gdzie tylko mogę. Dlatego proszę o porady. Co do cen, to już będę umiała sobie odnaleźć tańsze produkty, jednak zależy mi na modelu. Ten mi wpadł w oko, bo wydaje mi się ,że jest dość solidny. Ale moje "wydaje mi się" - może być zupełnie odmienne od Waszego, bo uznaję, że naprawo więcej wiecie na temat nawigacji. Jeśli jednak podważacie wiarygodność mojego pytania, to skasujcie je, bo to bez sensu, aby mi każdy mówił, że to spam. Oczekuję od Was jakiejś opinii, rady, co wybrać, jaki model, by był trwały i łatwy w obsłudze. Cena - powiedzmy, że do 700 zł jestem w stanie wydać. Proszę o rady.
      • jan-w Re: MIO MOOV 330u 05.07.09, 16:59
        Przejdź się do dużego supermarketu elektronicznego (electroworld, saturn
        itp) i zobacz jakie są akurat promocje. Pod tą nazwą często są też wyprzedaże.
        Jeżeli nie masz nadzwyczajnych wymagań, istotny jest nie tyle sprzęt, co mapa w
        nim zainstalowana. Zwykle jest Polska, lub centralna Europa, lub cała Europa. Im
        więcej tym drożej, ale i tak taniej niż dokupywanie osobno. W Polsce moim
        zdaniem najlepsze są automapa i mio.
      • sbi Re: MIO MOOV 330u 05.07.09, 17:03
        Nie napisałaś gdzie wyjeżdżasz, a jest to dość ważne jeśli chodzi o mapy, czy oprócz tego wyjazdu będziesz używała na codzień. Chcesz aby nawigacja służyła ci kilka lat, jeśli chodzi o sprzęt to raczej nie powinno to być problemem, ważniejsze są aktualizacje map i oprogramowania, i ogólnie obsługa posprzedażna, a z tym jest różnie.
        • frue Re: MIO MOOV 330u 05.07.09, 22:22
          Jeśli chodzi o wyjazdy, to zazwyczaj tylko urlopy i delegacje - z tym różnie bywa. Albo jest ich masa, albo nic. Wolę poruszać się samochodem, bo wygodniej, a także z uwagi na to, że jeśli już jadę gdzieś to zazwyczaj (w przypadku wyjazdów służbowych) mam do załatwienia wiele spraw. Codziennie myślę, że nie będzie mi potrzebna, bo poruszam się głównie do pracy, więc trasy znam. Rzadko jeżdzę po Polsce, więc głównie potrzebuję jakiejś dobrej mapy Europy. Najczęściej Holandia, Hiszpania, być może teraz Francja.
          Powiedzcie mi jeszcze...(wiem, że pewnie głupie pytanie...)czy te aktualizacje mapy, jak już zakupię nawigację, muszę gdzieś kupić czy mogę je już potem ściągnąc? I czy jest np. taka możliwość, że nie będę kupować tych różnych map, a będę mogła je od kogoś zgrać? Kombinuję nieco, jednak nie znam się na tym kompletnie.
          Bardzo Wam dziękuję za wszelkie rady!
          • jan-w Re: MIO MOOV 330u 06.07.09, 00:15
            Zależnie od producenta mapy, masz prawo do określonej ilości aktualizacji, czasu
            aktualizacji albo zawsze za nie płacisz. Znaleźć aktualizacje w internecie (a
            także inne mapy) można i mozna je sobie wgrać. Ale trzeba trochę poszperać,
            czasem mieć nieco umiejętności i trzeba się liczyć z możliwością utraty
            gwarancji jeżeli system był zablokowany (jak np w mio).
            • frue Re: MIO MOOV 330u 08.07.09, 12:53
              Ok. To już chyba wszystko rozumiem :)
              Dziękuję Panowie za informacje, rozjaśniło mi się znacznie. No i przepraszam za początkowe nieporozumienie, pozdrawiam i raz jeszcze, wielkie dzięki!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka