zuzanna.7 08.04.10, 21:07 Piekarnik gazowy czy elektryczny ? Jaki polecacie ? Który jest lepszy, ekonomiczniejszy Waszym zdaniem ?? Moja mama musi własnie kupić nowy, stary jej sie spalił ( Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mazel_tov Re: Piekarnik. 08.04.10, 21:33 elektryczny jak na mój gust lepiej się nagrzewa i nie przypala. Gazowy jest tańszy. Gdybym miała kupować dla siebie kuchenkę idealną miałaby palniki na gaz i piekarnik na prąd. Odpowiedz Link
issys Re: Piekarnik. 08.04.10, 22:08 ja nie miałam do czynienia z gazowymi ale czytałam że tam trudno jest utrzymać konkretną temperaturę. Odpowiedz Link
marzeka1 Re: Piekarnik. 08.04.10, 22:29 Miałam kiedyś gazowy, teraz mam elektryczny, nie ma porównania na rzecz elektrycznego (polecam też termoobieg!): nie przypala, pięknie piecze.... Odpowiedz Link
b-b1 Re: Piekarnik. 09.04.10, 07:13 Elektryczny z termoobiegiem. Krótszy czas pieczenia, niższe temperatury i przy elektrycznym wiadomo jaka jest temperatura Odpowiedz Link
nvv Re: Piekarnik. 09.04.10, 09:03 Gazowy jest ekonomiczniejszy (grzanie gazem wychodzi ponad dwukrotnie taniej, a ceny prądu w najbliższych latach, AFAIK, będą rosnąć szybciej niż ceny gazu). Jeśli mama już umie piec w gazowym i często używa piekarnika, to dużo zaoszczędzi na gazowym. P.S. Temat jest już przewałkowany w Internecie Odpowiedz Link