Dodaj do ulubionych

kupiłam dom :)

20.12.10, 19:42
dzięki waszym poradom i zaleceniom sprostałam spłacie kredytów, zreorganizowałam wydatki, z głową gospodaruje kartą kredytową i wreszcie jako samotna matka czuje się w miarę bezpiecznie finansowo. dom był służbowy (lasy państwowe) cena bardzo przystępna, choć dla mnie spory wydatek , ale się udało, zapłaciłam gotówką i jestem u siebie smile i dumna z siebie smile czekają mnie dalsze remonty i inwestycje, ale .... radość wielka!!!
niezbyt się udzielam, ale czytam sumiennie i dziękuje wszystkim aktywnym za porady i pomysły które mi pomogły!!! życze zdrówka i pogody ducha na święta smile
i mam marzenie kupiś sobie automat do chcleba, ale to później smile
fantasmagoryjny zwierz wink
Obserwuj wątek
    • hugo43 Re: kupiłam dom :) 20.12.10, 19:51
      wielkie gratulacje!
      • meliba gratuluję :) 20.12.10, 19:59
        takie sukcesy dodaja skrzydeł!
        • roxanna1336 Re: gratuluję :) 20.12.10, 20:11
          Super smile) bardzo się ciesze z Twojego sukcesu smile
          • pyska_1983 Re: gratuluję :) 20.12.10, 20:44
            Świetnie !!! I do tego w pojedynkę, wielkie gratulacje !!! smile
            • zonaniezona1 Re: gratuluję :) 20.12.10, 20:49
              Szczęście sprzyja aktywnym...
              Brawo , choć nie będzie lekko smile, ale dasz radę!
              Takie wiadomosci dodają skrzydeł...
              Wesołych Świąt w nowym domu !
      • harmonogrammilionera Re: kupiłam dom :) 21.12.10, 07:48
        Dom to dobra lokata. Pozdr. www.harmonogrammilionera.blogspot.com/
    • agpagp Re: kupiłam dom :) 20.12.10, 20:47
      hehe jak przeczytałam że Lasy Państwowe to od razu pomyślałam o remontach i sama o nich piszesz smile mój tato też wykupił ( już jako były pracownik ale za to ze sporą zniżką - lata pracy w lasach) i pomału go remontujemy. dobrego mieszkania na swoim smile
    • miska_malcova Re: kupiłam dom :) 20.12.10, 22:11

--brawo! Cieszę się bardzo
    • listopadowka2008bis Re: kupiłam dom :) 21.12.10, 00:18
      Gratulacje smile))) widac, ze jak sie chce, to mozna smile))) oby Wam sie dobrze mieszkalo smile
      • mummy6 Re: kupiłam dom :) 21.12.10, 09:49
        Gratuluję
        jako samotna mama wiem jak wielki to sukces
        najlepsze życzenia
        • re_ni73 Re: kupiłam dom :) 21.12.10, 09:51
          Ja też szczerze gratuluje.Napawałaś mnie nadzieją, że może mi się kiedyś też uda spełnić moje marzenie.
    • jagoda_pl Re: kupiłam dom :) 21.12.10, 10:23
      Super! Po to właśnie jest to forumsmile Liczę, że też zrealizuję swoje cele.
      • aglesnik wielkie dzięki za życzenia 22.12.10, 15:26
        u mnie na końcu świata net nie zawsze działa, odpisuje z opóźnieniem, WIELKIE DZIĘKI za wszystkie miłe słowa smile życze wam też sukcesów w realizacji marzeń, moje się spełniło akurat na gwiazdkę. nadal będę czytać i wprowadzać w życie oszczędnościową egzystencje, ale na szczęście nie odczuwam skutów ubocznych wink poydrowionka i trzymam kciuki za wasze marzenia
        • johana75 Re: wielkie dzięki za życzenia 22.12.10, 16:45
          gratulacje smile
          • nelamela Re: wielkie dzięki za życzenia 22.12.10, 16:50
            Wielkie brawa smile Chciec to moc...
    • naomi19 Re: kupiłam dom :) 22.12.10, 18:26
      Również gratuluję i mam pytanie: o co chodzi z lasami państwowymi?
      • lusitania2 Re: kupiłam dom :) 23.12.10, 09:57
        naomi19 napisała:

> Również gratuluję i mam pytanie: o co chodzi z lasami państwowymi?

chyba lepiej nie wiedzieć:
        www.polityka.pl/kraj/analizy/1510950,1,lasy-niby-panstwowe.read
        • aglesnik Re: kupiłam dom :) 23.12.10, 14:29
          ja jestem zwykłym szarym pracownikiem i nie zarabiam 4,6tyś zł, kupiłam dom do remontu , ale fakt, 5% wartości w "nagrodę" za lata pracy. pensje w lasach są naprawdę przeciętne i trzeba sporo awansować żeby mieć tą średnią. przeciętny pracownik kupuje dom na zadupiu od lat nie remontowany. ale ci wyżej nas zarabiają krocie i kupują wille.
          napewno część artykułu jest prawdą, ale tak bywa na wyższych szczeblach, na dole nie jest ciekawie. mam umundurowanie, deputat opałowy i kilometrówkę, która nie wzrosła od 10lat mimo wzrostu cen paliwa. pracuje w terenie w każdej pogodzie i po części fizycznie. lasy mają kasę i to nie ulega wątpliwości, ale prawdą jest też, ze samosięfinansują, w razie klęsk żywiołowych, budowania ścieżek dydaktycznych, parkingów, rezerwatów i sprzątają pgrom śmieci pozostawionych w lasach i specjalnie wywożonych. wiem, ze punkt widzenia zależy od pktu siedzenia i każda grupa zawodowa broni swoich przywilejów. jest nas sporo, ale nie odchodzimy na emerytury w wieku 40 lat i naprawdę leśniczy ma co robić i nie tylko wycina te nasze piękne lasy. myślę, ze podstawowym błedem jest utożsamianie lesnika jako faceta z dwururką na plechach, pijanego po polowaniu i siedzącego przy ognisku. to nasza wina bo się nie promujemy. a gazety są po to żeby opisywać nieprawidłowości, ale mogą też pisac o zaletach. artykuł przeczytałam i w większości to prawda.
          • myszmusia Re: kupiłam dom :) 23.12.10, 15:11
            ale fakt, 5% wartości w "nagrodę" za lata pracy. pensje w lasach są n
            > aprawdę przeciętne i trzeba sporo awansować żeby mieć tą średnią. przeciętny pr
            > acownik kupuje dom na zadupiu od lat nie remontowany. ale ci wyżej nas zarabiaj
            > ą krocie i kupują wille.

to sobie wez pod uwage rynkowa wartosc domu - gdyby musiał go przecietny kowalski kupic i remontowac - to ci od razu humor sie poprawi i przynajmniej teoretyczny dochód wzrosnie (jak sobie dodasz to co musiałbys wydac chcac miec dom nie bedac lesnikiemwink)

gratulacje
            • mandziola Re: kupiłam dom :) 25.12.10, 20:55
              ", ale fakt, 5% wartości w "nagrodę" za lata pracy" ona dostała 5% wartości domu w prezencie, a nie dom za 5% wartości. Czytaj ze zrozumieniem.
        • naomi19 Re: kupiłam dom :) 23.12.10, 18:46
          o boże.
          O leśniczówkach, willach, a nawet dworkach, wykupionych przez prominentów LP za grosze, sprzedanych po preferencyjnych cenach urzędnikom lub politykom, krążą wśród ludzi lasu barwne opowieści. W większości transakcje są zgodne z przepisami.
          5%...
          Czyli za 50 000 można kupić dom warty milion złotych. Szkoda, że w normalnej robocie nikt nie daje sobie takich nagród, no ale jak pieniądze "niczyje" to zaraz łatwiej.
          Ale nieważne, nie chcę psuć świątecznej atmosfery... Dobrze, że przynajmnie niektórzy maja się tak super!
    • my.mojenowekonto Re: kupiłam dom :) 25.12.10, 18:34
      Aga z całego serca gratuluję tego wspaniałego zakupu! Nie przejmuj się zawistnymi komentarzami, ktore niewątpliwie się pojawily lub pojawią. Niestety tak to już jest, że ludzie zazdroszczą. Ja też kupilam dom i stracilam przez to przyjaciółkę, co bardzo boli chociaż minęły już 3 lata. Gratuluję, chociaż pracy i remontow nie zazdroszczę. Uważam, ze postarzalam się przez nie o 10 lat. W sumie to nie wiem czy warto było, bo teraz zimą jest niezbyt wesoło - bardzo dużo pracy o ktorej nie miałam pojęcia mieszkając cale życie w bloku...
      • myszmusia Re: kupiłam dom :) 25.12.10, 18:59
        . W sumie
        > to nie wiem czy warto było, bo teraz zimą jest niezbyt wesoło - bardzo dużo pra
        > cy o ktorej nie miałam pojęcia mieszkając cale życie w bloku...

w ogóle z domem jest mnóstwo roboty, której nie ma w bloku. Trzeba na to albo siły i umiejetnosci albo kasy niestetysad
    • meaby Re: kupiłam dom :) 27.12.10, 11:17
      brawo! brawo! brawo!
      powodzenia
      fajnie Ci smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka