Dodaj do ulubionych

Paka z Allegro

23.03.11, 19:57
Chciałabym kupić pakę ubrań używanych dla dziewczynki.Ceny wydają się dość rozsądne.Zdjęcia ubrań są ok, ale właśnie tu mam pytanie: kupował ktoś z Was takie zestawy ubrań?Czy wyglądają one w rzeczywistości jak na zdjęciach?
Dzięki za wszystkie odpowiedzi bo po prostu nie wiem czy warto wydawać na to pieniądze.
Obserwuj wątek
    • ula-35 Re: Paka z Allegro 23.03.11, 20:44
      Ja kupiłam raz dla córki i nigdy więcej.Ubrania na zdjęciach wyglądały o niebo lepiej niż w rzeczywistości.W każdym lumpeksie kupiłabym to co dostałam,Kolory były sprane,ubrania śmierdziały,niby to samo co na foto,a jednak zupełnie cos innego.Ale może to tylko ja miałam pecha.Ogólnie nie polecam.
      • agpagp Re: Paka z Allegro 23.03.11, 20:56
        u mnie niestety było podobnie - dwa razy kupowałam i dwa razy się nacięłam . Być może są takie gdzie wszystko zgodne z opisem ja niestety źle trafiłam.
        • arabika_1 Re: Paka z Allegro 23.03.11, 21:02
          kurczę, a już się napaliłam. Chyba to jeszcze przemyślę
          • ula27121 Re: Paka z Allegro 23.03.11, 21:13
            Ja z kolei bardzo sobie chwalę. Ale nie kupiłabym od osoby która nie ma 5 za zgodność z opisem, mam zwyczaj też dokładnie czytać opinie.
            Nie nacięłam się na szczęście. Ubranka,które kupowałam super!!! I jakościowo i cenowo. Może warto zaryzykować?
            • arabika_1 Re: Paka z Allegro 23.03.11, 21:37
              ula27121 dzięki za radę. Nie pomyślałabym o tym.
              • ablims Re: Paka z Allegro 23.03.11, 21:56
                Jak pisze Ula, popatrz na recenzje i komentarze.
                Jeśli są ok, to można zaryzykować.
                • katse Re: Paka z Allegro 23.03.11, 22:05
                  a jakich ubrań szukasz?
                  • arabika_1 Re: Paka z Allegro 23.03.11, 22:07
                    Dziewczynka, 98-104, wiosna-lato
                    • miska_malcova Re: Paka z Allegro 23.03.11, 22:18
                      poszukaj tutaj:

forum.gazeta.pl/forum/f,96171,Szafa_malucha.html
                      ja często kupuję i jestem zadowolona smile

• solejrolia Re: Paka z Allegro 23.03.11, 23:06
      kupiłam 2, może 3razy,
      na kilkanascie ubrań faktycznie ze 4sztuki okazywały się szmatkami na podwórko jedynie, reszta była w doskonałej jakości i przeliczając kwotę jaką wydałam (po odliczeniu tych kilku gorszych ciuszków) i tak mi się bardzo opłacało kupić.
      • lenawawa Re: Paka z Allegro 24.03.11, 09:21
        Ja sprzedaję i zaczęłam również od niedawna kupować.
        Dobry zakup to wiosenna kurteczka-parka plus koszula za 17 zeta(z kosztem przesyłki).
        Kupiłam też fajny dres i bluzę za grosze, odbiór osobisty.
        Na razie jestem zadowolona.
        Również czytam komentarzy patrzę na ocenę sprzedaży.
        Paki z allegro bym nie kupiła.
    • prunio4 Re: Paka z Allegro 24.03.11, 09:46
      nie ryzykowałabym.
      Dwa razy się nacięłam; w opisie stan był b.dobry i nówki, a dostałam sprane, spilingowane prujące się szmaty.
      Trzeci kupiłam bez przymiarki. Ponieważ chodziło o staniki (nowe), był to rzut kulą w płot.
      Nie mam więcej odwagi na takie wyrzucanie kasy.

-%--@ --%--@ -%--@ --%--@ -%--@
      www.youtube.com/watch?v=ljbNJvvDsKA
      • arabika_1 Re: Paka z Allegro 24.03.11, 12:57
        Córka tak urosła, że letnią garderobę muszę wymienić praktycznie całą. Znalazłam ciekawą aukcję, sprawdziłam oceny i chyba zaryzykuję. Trochę się boję rozmiarówki.Pisze 98-104 że to na 3-4 lata. Moja ma 2,5 i już nosi 98. Boję się, że będzie to dużo za duże. Ale zobaczymy. Trzymajcie kciuki za aukcję bo pierwszy raz to robię.
        • majka.da rozmiary 24.03.11, 14:19
          Z tymi rozmiarami z metki to jest różnie. Nie wydaje mi się,żeby były za duże bardzo, bo mój synek ma niecałe 2 latka i ma ciuszki od 92 do 104. Te na 104 to kurtki, bezrękawniki itp. Lepiej większe niż za małesmile.
    • spirit1982 Re: Paka z Allegro 25.03.11, 10:34
      Ja z kolei kupiłam dla synka jeszcze zanim się urodził pakę ciuszków i byłam bardzo zadowolona. Wszystko pachnące, w super stanie. Dziewczyny mają rację, trzeba czytać komentarze. Choć to też nie daje gwarancji. Ja kupiłam niedawno krzesełko do karmienia w stanie "bardzo dobrym" i do dziś walczę z osobą, które je sprzedała o zwrot pieniędzy. Ale i tak uwielbiam zakupy na allegro, więc się nie zrażamsmile Udanego zakupusmile
    • salamandra71 Re: Paka z Allegro 27.03.11, 18:51
      Kupuje paki na Allegro ale zawsze patrze czy jest to paka od człowieka który handluje ciuchami używanymi( czyli patrze na jego pozostałe aukcje) czy jest to osoba prywatna która okazjonalnie sprzedaje.Od tych co wystwjają wiele aukcji z ciuchami nie kupuje ponieważ zdjęcia nie odzwiercirdlają faktycznych ciuszkow.Od prywatnych kupuję jeszcze nigdy nie załowalam zakupów.Pozdrawiam wink
      • iksantia Re: Paka z Allegro 27.03.11, 19:29
        O, to właśnie to, ja zawsze sprawdzam komentarze i co jeszcze sprzedaje, jak 20 innych pak, to na 100% ze szmateksu. Obserwowałam kilka takich aukcji i dzięki ładnym zdjęciom osiągały naprawdę wysokie kwoty, w przeliczeniu wychodziło 12-15 zł za 1 sztukę używanego ciucha, w tym licząc skarpetki, rajstopy i takie drobne.
        A ja ostatnio kupiłam pakę właśnie dla 2,5 latki na 104-110 (część na teraz, część będzie na lato) i jestem zadowolona, ale w aukcji kobieta napisała, że po 1 dziecku i do przesyłki jeszcze dorzuciła 5 gratisówsmile wszystko było zgodne z prawdą.
    • volta2 Re: Paka z Allegro 27.03.11, 21:21
      ja nigdy takiej paki nie kupiłam, ale tak jak poprzedniczki piszą, sprawdź komenty i sprawdź inne aukcje tej osoby, nawet zakończone.
      jak paka jest po dziecku własnym - ryzyko pewnie się opłaci, jeśli pak jest/było dużo to znaczy że ktoś handluje szmateksem. nie jest to złe zajęcie, ale szansa dla klienta spora, że nie będzie zadowolony.

kiedyś ktoś pisał, że tak dorabia, że kompnuje ciuchy kolorystycznie, stylowo i że za to jest ten jej zysk. że sprzedaje to dla osób niemających czasu na szukanie i dopasowywanie ubrań w lumpku
      • arabika_1 Re: Paka z Allegro 28.03.11, 13:33
        Dzięki za wszystkie komentarze. Wstrzymałam się jeszcze z zakupem, bo chciałam w sobotę po przymierzać ubrania dla córki (chodziło mi o dokładny rozmiar), i co się okazało?Bluzki na 104 są dobre ale spodnie są bardzo duże (dobre będą za rok). Trochę jest "niewymiarowa".
        Znalazłam fajny lumpek i kupiłam tam dziecku i nam kilka ubrań. W sobotę też jadę na polowanie.
        Pozdrawiam.
        • monikalion Re: Paka z Allegro 29.03.11, 11:08
          Witam,
          Mieszkam w Anglii i od niedawna zajmuje sie sprzedaza ubranek uzywanych kupowanych bezposrednio od rodzicow. Moimi klientkami sa nie tylko mamy szukajace ubranek dla swoich dzieci, ale rowniez sklepy z dobra odzieza uzywana dla dzieci. Komponuje tez zestawy na zamowienie wg przedzialu wiekowego.
          Pierwotnie myslalam o sprzedazy na Allegro ale jak zobaczylam ile czasu sprzedawcy poswiecaja na ubieranie lalek i na to zeby zatuszowac faktyczny stan ubranek to zrezygnowalam. Oczywiscie wierze ze nie wszyscy tak robia i jest wiele rzetelnych i uczciwych ofert.
          Ubranka w mojej ofercie ukladam na sofie, robie zdjecia, kilka zblizen, czesto pojedyncze rzeczy zeby bylo dobrze widac no i wszystkie razem.
          Sprzedalam kilkanascie zestawow, w ktorych jest srednio ok 70 sztuk (czyli mniej wiecej 8-10kg). Glownym problemem jest wysylka z Anglii ktora kosztuje 100zl za paczke do 20kg - a jak wiadomo to jest juz sporo rzeczy i nie kazda mama chce tyle rzeczy kupic na raz.
          Na Allegro zestawy tez sa dosc duze, 40 - 60 sztuk - no i nie zawsze podoba sie kazda rzecz, a ceny czesto osiagaja 12zl, nawet do 15zl za sztuke co jest bardzo drogo moim zdaniem.

Alternatywnym rozwizaniem bylby sklep internetowy. Czy w Polsce sa dobre sklepy internetowe gdzie mozna kupic ladne, uzywane rzeczy, takie po jednym dziecku.

Jesli nie, to czy bylybyscie zainteresowane?

Oto zdjecia ubranek ktore sprzedaje
          picasaweb.google.com/118420125230327993123/ZestawyNiemowleceIDziecieceZAnglii?authkey=Gv1sRgCNf2tdnFw7WPvwE#slideshow/5589418317604898146
          Osoby zainteresowane szczegolami oferty prosze o kontakt na monikalion@gazeta.pl

pozdrawiam

• ladyjm Re: Paka z Allegro 28.03.11, 16:04
      roznie bywa wiec najlepiej dokladnie poczytac komentarze sprzedajacego
    • lea-25 Re: Paka z Allegro 29.03.11, 15:04
      Ja kupowałam, wprawdzie dla niemowlaka, ale ubranka były piękne. Może trafiłam na bardzo dobrego sprzedawcę. Wszystko było wyprane pachnące i w świetnym stanie. Kupowałam od osoby, która miała 5 za zgodnosc towaru z opisem. Ja polecam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka