Dodaj do ulubionych

dziś odkurzacz

09.04.11, 09:55
wrrr wczoraj kupowałam lodówkę a dziś niemiło zaskoczył mnie mój odkurzacz sad
Tak więc pora na wymianę - proszę polećcie mi coś dobrego
Obserwuj wątek
    • linn_linn Re: dziś odkurzacz 09.04.11, 10:17
      To jest zmowa. Ja kilka lat temu kupilam nowy tv / poprzedni sie zepsul 7, a w tydzien pozniej zepsula sie pralka.
      • beberebe Re: dziś odkurzacz 09.04.11, 13:57
        nie strasz mnie bo jeszcze mam zmywarkę na wykończeniu ale mam nadzieję że jeszcze trochę pociągnie wink reszta sprzętów wymieniona także póki co luzik
        • spicy_orange Re: dziś odkurzacz 09.04.11, 18:07
          ja bym się na twoim miejscu tak nie cieszyła-te nowe sprzęty to szajs obliczony na to, że popsuje się tuż po upływie ważności gwarancji wink Odkurzacz kupiłam u pana, który sprzedaje rzeczy z niemieckich wystawek - Moulinex ze szczotką Miele (pan mi dopasował na miejscu) - jest dosyć mały, działa fantastycznie, ma 4-stopniową regulację siły ssania, automat do zwijania kabla we wnętrzu i kompletny zestaw końcówek chowany w klapie. Problemem było dopasowanie odpowiedniego typu worków, ale się udało i mam fajny sprzęcik za grosze smile
          • linn_linn Re: dziś odkurzacz 10.04.11, 09:24
            Na pewno nie beda funkcjonowac tak dlugo, jak poprzednie. Ale jakie jest wysjcie? Ladowac pieniadze / spore / w naprawy starego sprzetu, ktory dodatkow zre prad?
            • spicy_orange Re: dziś odkurzacz 10.04.11, 17:12
              no naprawiać się nie opłaca, zostaje kupić nowy. Ale nie byłabym optymistką że kupisz i będzie-czort wie kiedy coś zaś się rozkraczy wink
    • salamandra71 Re: dziś odkurzacz 09.04.11, 14:00
      Mam Hoovera kupiony została na allegro z tzw. wystawki pracuje juz 5 lat( odpukać smile), i zapłaciłam jakieś smieszne pieniądze.
    • ogromna_carla Re: dziś odkurzacz 09.04.11, 18:34
      beberebe napisała:

> Tak więc pora na wymianę - proszę polećcie mi coś dobrego

Mogę coś odradzić, bo nie mam jak na razie dobrych doświadczeń z odkurzaczami:
      - hoover freespace TFS5207 - po ok 2 latach popsuł się suwak od regulacji mocy, w serwisie chcieli za naprawę b. dużo, więc tzw. złota rączka naprawiła tj. nie ma regulacji ale po za tym działa juz kolejny rok. Wcześniej się troche przegrzewał i korki mi wyskakiwały podczas uruchamiania.
      - lg malutkie mam już od 2003 albo 2004, jest ok tylko problem z kupnem worków no i jest bardzo głośne,
      - zelmer - okropnie głośny ale zarówno u mnie od 5 lat jak i u teściów (też mniej więcej tyle czasu) a także u rodziców już 11 lat się nie popsuł. Rodzice przez większość czasu musieli odkurzać ogromne ilości sierści i wadą była nieusuwalność zapachu wydobywającego się z odkurzacza.
    • hermilion Re: dziś odkurzacz 10.04.11, 08:31
      Moge powiedzieć czego NIE polecam .. Zelmera.

Kupiłem przed świętami ten:
      http://www.skapiec.pl/site/cat/304/comp/145443

Niby wszystko pięknie, ładny plastik, nie najniższy model, ale
      ale po miesiącu połamały się obie szczotki dywanowe i serwis
      odmawia reklamacji - że niby mechaniczne uszkodzenie
      (a co ja gwoździe tym wbijałem ? )

Rada: kup odkurzacz o solidnych szczotkach i wężu.
    • ladyjm Re: dziś odkurzacz 13.04.11, 16:07
      zelmer - mam i jestem zadowolona
      • mariko8 Re: dziś odkurzacz 13.04.11, 16:11
        elektrolux i też jestem zadowolona
        • mariko8 Re: dziś odkurzacz 13.04.11, 16:13
          a dokładniej electrolux UltraSilencer
        • naturella Re: dziś odkurzacz 13.04.11, 16:13
          Mam electroluxa Super Cyclone i jestem bardzo zadowolona, dla mnie było ważne to, żeby odkurzacz był bezworkowy - mój ma plastikowy pojemnik, który można umyć.
      • wuwuem Re: dziś odkurzacz 13.04.11, 18:34
        Mam odkurzacz Meteor II Zelmera już prawie 3 lata, z nam ludzi, którzy mają go jeszcze dłużej bo to nie jest najnowszy model. Jesteśmy super zadowoleni. Fajny odkurzacz za bardzo rozsądną cenę.
        • blondteaser Re: dziś odkurzacz 14.04.11, 11:06
          Od 2 miesiecy mam Hoovera, 2000W. Jestem z niego bardzo zadowolona, bo nie jest za ciezki i dziala super.
        • only_marcopol Re: dziś odkurzacz 14.04.11, 19:40
          wuwuem napisała:

> Mam odkurzacz Meteor II Zelmera już prawie 3 lata, z nam ludzi, którzy mają go
          > jeszcze dłużej bo to nie jest najnowszy model. Jesteśmy super zadowoleni. Fajny
          > odkurzacz za bardzo rozsądną cenę.

ja mam meteora od 8 lat i tez jestem wciąż zadowolona smile
    • takajataka1 Re: dziś odkurzacz 14.04.11, 12:32
      z miesiąc temu kupowałam nowy odkurzacz. po przygodach z kupnem worków do panasonica, zdecydowałam się na bardziej uniwersalny workowo odkurzacz. polecono mi zelmera meteor 2. jestem bardzo zadowolona smile
      • wuwuem Re: dziś odkurzacz 14.04.11, 21:12
        potwierdzam, worki do meteora są praktycznie wszędzie dostępne i to zarówno te porządniejsze droższe czy firmowe zelmera, jak i takie tańsze, najzwyklejsze
        • mama_dorota Re: dziś odkurzacz 15.04.11, 08:56
          Ja to potwierdzam. Dla mnie szczególnie ważne było to, aby odkurzacz nie zajmował dużo miejsca i mógł pracować w razie potrzeby cicho i meteor 2 sprawdza się tu wystarczająco dobrze. A jeśli chodzi o worki, to polecam takie białe, nie papierowe, tylko jakby z fizeliny, przeciwalergiczne. Są dość drogie, kupowałam je po 5 złotych/sztukę, ale jak ich używam, to nie mam "kotów" na podłodze przez 3-4 dni, a po papierowych już następnego dnia.

A wie ktoś może gdzie takie worki kupić w necie w dobrej cenie. Ja kupuję zawsze w jednym miejscu, bo boję się, że nie dobiorę właściwie rozmiaru, ale 5 zł/sztukę nie mam już chęci płacić, nie mówiąc już o tym, że pewnie podrożały, jak wszystko.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka