i_jeszcze_jeden 13.12.11, 00:00 właśnie dostałam 139,04 zł na pół karpia? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oteczka Re: premia świąteczna 13.12.11, 07:41 I tak więcej niż mój małżonek mundurowy 100 zł ,ja nie pracuję poszalejemy w święta ,a co stać nas będzie. Odpowiedz Link
re_ni73 Re: premia świąteczna 13.12.11, 08:08 U mnie też nie ma premi świątecznej a u męża nadal czekamy,lecz trace nadzieję Odpowiedz Link
madz_ik_k Re: premia świąteczna 17.12.11, 16:51 oteczka napisała: > I tak więcej niż mój małżonek mundurowy 100 zł ,ja nie pracuję poszalejemy w ś > więta ,a co stać nas będzie. i tak sporo jak na mundurowego, Tusk obiecał im niemałe podwyżki w 2012.. Odpowiedz Link
pomimo1 Re: premia świąteczna 13.12.11, 08:40 u mnie tez bedzie 130 zl , o ile bedzie... Odpowiedz Link
sposobuzycia Re: premia świąteczna 13.12.11, 09:00 U mnie zeszłoroczny upominek świąteczny wypłacili mi w maju W tym roku pewnie też tak będzie. Koło kwietnia to już zaczęliśmy żartować, że wypłacą na znicze na Święto Zmarłych Odpowiedz Link
nela12 Re: premia świąteczna 13.12.11, 09:24 hej-a ja pierwszy raz dostałam , w tamtym roku pracowałam dopiero 4mie więc nic,teraz mile mnie zaskoczyli bo 1000zł+paczki dla dzieci-pieniążki poszły na...opony zimowe :p ale mąż też coś tam dostał chyba 400zł , więc będzie na święta właśnie-prezenty już mamy Odpowiedz Link
kamila.stefanowicz Re: premia świąteczna 13.12.11, 09:21 a z jakiej racji pracodawca ma Wam wypłacać premie świąteczne??? akurat po to do Kościoła powinniście pójść! Odpowiedz Link
chwalipieta Re: premia świąteczna 13.12.11, 10:11 kamila.stefanowicz napisała: > a z jakiej racji pracodawca ma Wam wypłacać premie świąteczne??? akurat po to d > o Kościoła powinniście pójść! hehehe dobre Odpowiedz Link
aurinko Re: premia świąteczna 13.12.11, 12:22 Nm dostał 1500pln brutto + bony na 300pln + jak co roku paczki ze słodyczami dla dzieci. Przyda się na ferie zimowe, kiedy wszyscy będziemy w domu i potrzebna będzie kasa na lodowisko, kino itp. Odpowiedz Link
melancho_lia Re: premia świąteczna 13.12.11, 12:35 Cieszcie się, nam w tym roku zapowiedzieli, ze premii żadnej nie będzie "bo kryzys" (juz rzygam tym niby kryzysem, i tak zapieprzamy jak małe motorki). I mamy się cieszyć jak pensje na czas dadzą Odpowiedz Link
gosiaczek278 Re: premia świąteczna 13.12.11, 13:24 pracujemy w tej samej firmie?? u mnie nigdy nie było premii, a mam się cieszyć że mam pracę, bo teraz rynek ma dużo chętnych na moje miejsce Odpowiedz Link
kratka5 Re: premia świąteczna 13.12.11, 15:10 U nas dali 150% pensji!!! Dla każdego Razem z M pracujemy w tej samej firmie Ależ ulga... Odpowiedz Link
ofelia1982 Re: premia świąteczna 13.12.11, 16:27 Premia świąteczna jest decyzją firmy, nie ma jej w regulaminie czy prawie pracy, więc nie powinniśce narzekać chyba...Wiele osób premii nie dostaje w ogóle. Odpowiedz Link
katus118 Re: premia świąteczna 13.12.11, 16:33 U nas 1400 zł. W tamtym roku było o 200 zł więcej, ale i tak się ciesze, bo jak słyszę od znajomych, ile oni dostali, to az nie do uwierzenia, że dają tak mało. Odpowiedz Link
woman-in-the-city Re: premia świąteczna 13.12.11, 16:34 Ja nigdy premii świątecznej w żadnej pracy nie miałam, podobnie mąż. Nie znam nikogo ani wsród rodziny ani znajomych, kto taka premię dostaje. Odpowiedz Link
mal-foj Re: premia świąteczna 13.12.11, 16:35 Nic mnie tak nie wkurza, jak te wszystkie premie świąteczne.. Banda nierobów u mnie w firmie, bierze kasę za to że jest. A ja, jakimś socjalistycznym zwyczajem, co miesiąc na to się zrzucam. Odpowiedz Link
patoga Re: premia świąteczna 13.12.11, 17:35 Premii świątecznej u nas nie ma ale nagrody kwartalne wypłacają przed świętami więc jakiś zastrzyk kasy będzie. Dla dzieci były paczki. Odpowiedz Link
jagoda_pl Re: premia świąteczna 13.12.11, 20:04 Jeszcze w życiu nie dostałam premii świątecznej... Niedawno zmieniłam pracę, ale jestem jeszcze na okresie próbnym, więc nawet nie mam co się zastanawiać czy w obecnym miejscu coś takiego istnieje. Odpowiedz Link
rachelgreen Re: premia świąteczna 13.12.11, 22:25 To gratuluje. Rozumiem, ze to dobra wiadomosc? Za to na pewno kupisz wiecej niz pol karpia. Sa ludzie, ktorzy w ogole nie dostaja premii. Ciesz sie z tego, co masz. Odpowiedz Link
anula36 Re: premia świąteczna 13.12.11, 23:01 u nas wyjatkowo jakis koncoroczny okres robienia dobrze pracownikom Byla premia z listopadowa pensja ( 1/2 wynagrodzenia) i ma byc tez jakis bonusik w grudniu,ale to uwierze jak zobacze Odpowiedz Link
aga90210 Re: premia świąteczna 13.12.11, 23:52 150 zł. Ale w poprzedniej pracy dostawałam dwie pensje . I tak nie opłacało sie tam pracowac. Odpowiedz Link
amandaas Re: premia świąteczna 14.12.11, 14:44 A ja zawsze naiwnie wychodziłam z założenia, że premię dostaje się za coś ekstra, za prace ponad standard czy za jakieś osiągnięcia. A nie z urzędu, bo są święta i już. I jeszcze niektórzy narzekają. Ja p.... Odpowiedz Link
zabol58 Re: premia świąteczna 14.12.11, 15:12 Urzędy dostają najwięcej właśnie, znaczy się budżetówka. Jakby Ci co się chwalą powiedzieli na jakim stanowisku i w jakim mieście pracują to mógłby być jakiś punkt odniesienia. Poza tym powinni się zastanowić co mądrego zrobić z tymi pieniędzmi a nie przejeść w karpiu Ja miałabym premię jakbym sobie zusu nie zapłaciła A u męża były cięcia w pensji bo firma planu nie wyrobiła... Za grudzień też pewnie będą cięcia z powodu nie wyrobienia planu bo jest mniej dni pracujących. Z czymś mi się to wyrabianie normy kojarzy Odpowiedz Link
zooba Re: premia świąteczna 14.12.11, 15:28 Ja pracuję w budżetówce i nigdy premii świątecznej nie było (tzn. ostatnie 10 lat), mąż pracuje w prywatnej firmie i tez premii nie dostaje. Trudno, świetnie, trzeba się zmieścić w zwykłym budżecie. Odpowiedz Link
zabol58 Re: premia świąteczna 14.12.11, 15:37 zooba napisała: > Ja pracuję w budżetówce i nigdy premii świątecznej nie było (tzn. ostatnie 10 l > at), mąż pracuje w prywatnej firmie i tez premii nie dostaje. Trudno, świetnie, > trzeba się zmieścić w zwykłym budżecie. Może za ogólnie napisałam o budżetówce... Mam nadzieję, że nikt się nie poczuł urażony Odpowiedz Link
woman-in-the-city Re: premia świąteczna 14.12.11, 16:28 Urzędnicy premie dostają. Jeszcze, żeby to było za efekty i dotyczyło tych skutecznych i kompetentnych to jka najbardziej rozumiem. Niestety ci mierni - bierni, szkodzący i nieodpowiedzialni też wezmą. Na premie zaś wszystkich urzędników składają się pozostali podatnicy, czyli my. Odpowiedz Link
madz_ik_k Re: premia świąteczna 17.12.11, 16:58 woman-in-the-city napisała: > Urzędnicy premie dostają. Jeszcze, żeby to było za efekty i dotyczyło tych skut > ecznych i kompetentnych to jka najbardziej rozumiem. Niestety ci mierni - biern > i, szkodzący i nieodpowiedzialni też wezmą. Na premie zaś wszystkich urzędnik > ów składają się pozostali podatnicy, czyli my. Daruj sobie narzekania na urzefnikow, bez urzedow twoja matka, siostra i bratanek byliby bez pracy. A pensja w urzędach to 1800 netto i musisz miec plecy, zeby w korpusie sie nzleżć Odpowiedz Link
gooralka Re: premia świąteczna 14.12.11, 22:06 Ja też w budżetówce Dostajemy "bezzwrotną pożyczkę" na święta coś a'la bony, oczywiście w zależności od dochodu. W ubiegłym roku dostałam ok. 600 zł na rękę przy dochodzie 1300 na rękę. Więc kokosów nie ma !!!! Nie ma u nas "13" ani "14", jest "grusza raz na 2 lata ok 400-500 zł, więc bieda z nędzą... A podobno w budżetówce się tyle zarabia.... Odpowiedz Link
jolunia01 Re: premia świąteczna 16.12.11, 22:02 zabol58 napisała: > Urzędy dostają najwięcej właśnie, znaczy się budżetówka. ... Ja też budżetówka, tyle, że żadnej premii światecznej nie ma. Ale za to podwyżke dostałam. 3 (trzy) złote brutto. Zaszaleję na świeta. Odpowiedz Link
wuwujama Re: premia świąteczna 15.12.11, 18:55 400 zl w bonach (na Wielkanoc dostaje 200 zl). Paczki dla dzieci dostaja tylko ci ktorzy maja bardzo niski dochod w rodzinie (tak samo na dzien dziecka). Premie roczna dostane z pensja styczniowa, 50 % sredniego podstawowego wynagrodzenia miesiecznego w minionym roku, innych premii nie mamy. U meza paczek dla dzieci nigdy nie bylo, dodatkowych pieniedzy na swieta nie ma od ponad 2 lat, zadnych premii rowniez. Pracodawcy prywatni, moja firma jest duza, meza malutka. Odpowiedz Link
cherry_11 Re: premia świąteczna 15.12.11, 20:58 Mój mąż na święta dostał wypowiedzenie. Zajebista premia świąteczna. 5 poszła się je...ć. Nie dyskutuj z idiotą...Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem. Odpowiedz Link
kaka73 Re: premia świąteczna 16.12.11, 21:43 Współczuje, trzeba wierzyc, że szybko znajdzie nowa i to lepszą. U nas dosyc fajnie ja pracuje w budżetówce na 1,5 etatu - paczki na dzieci z 2 prac , 550 zł bonów, prawie 2,0 tys netto nagrody rocznej, małż w korporacji chyba 400 zł bony , bony dla dzieci chyba 50 zł od łebka do Empiku. Generalnie jest dobrze. Odpowiedz Link
ania.rene Re: premia świąteczna 17.12.11, 10:45 w zeszłym roku dostała 50zł, ponieważ była na stażu. Co prawda pracowałąm tyle samo co inni i tak samo długo ale ja byłam na STAŻU, inni dostali po 100zł/ W tym roku na razie nic i nie wiem czy dostaniemy - szefowi wciąż jest mało.. a jeśli coś da to pewnie na koniec dnia we wigilie Odpowiedz Link
cala_w_kwiatkach Re: premia świąteczna 17.12.11, 18:36 Dodatek świąteczny u mnie w firmie to 500zł brutto. Tyle samo dostajemy na letni urlop wypoczynkowy tzw. wczasy pod grusza - wystarczy wypełnic wniosek. Zatem rocznie kazdy pracownik moze otrzymac 1000zł brutto takiego dodatku. Na szczescie w tym roku po raz pierwszy obejęła mnie 13-tka wiec wypłata listopadowa była podwójna. Niedługo spotkanie firmowe, na ktorym przyznawane sa premie roczne, wiec licze ze cos dodatkowo skapnie. Odpowiedz Link