Dodaj do ulubionych

wózek- spacerowy ,pomóżcie wybrać

17.01.12, 15:38
Witajcie
Szukam wózka " na prezent ", wiec tym bardziej muszę sie sprezyć smile
podpowiedzcie , jaki polecacie
ja miałam najzwyklejsza " laskę " ( taki model no-name za100 zł), no i to było pare lat temu
moje oczekiwania :
--przede wszystkim waga - szukam najlżejszego ( ok 7-8 kg)
--dosyć zabudowany , czyli głębokie siedzisko z mozliwoscia rozłożenia na płasko
--zwrotne kółka ( tu nie wiem co lepsze z pianki czy pompowane
ale pewnie z pianki sa lżejsze (?)
--by nie był zbyt futurystyczny smile
--cena do 500 zł ( +/- )
z góry wszsytkim dziękuję

Obserwuj wątek
    • aurinko Re: wózek- spacerowy ,pomóżcie wybrać 17.01.12, 15:46
      Może przyda Ci się forum wózkowe
      forum.gazeta.pl/forum/f,22462,Wozki_dzieciece.html
    • mamba30 Re: wózek- spacerowy ,pomóżcie wybrać 17.01.12, 16:07
      jesienią użytkowałam ten, jestem bardzo zadowolona. Nie mogę się doczekać wiosny, kiedy znowu przezucę się na ten model. Jedyna IMO jego wada to mały koszyk na zakupy. Poza tym widzę same plusy. Nie stać mnie było na maklareny i inne cuda wianki. Ten spełnia moje wszystkie oczekiwania.

allegro.pl/nowy-wozek-spacerowy-espiro-magic-wys-0zl-i2055434313.html
      Jakbyś optowała za wersją bardziej ekonomiczną, z większym koszykiem i bardzo zabudowaną budką to możesz rozważyć ten:

allegro.pl/wozek-spacerowy-espiro-active-promocja-03-i2040661886.html
      • joko5 Re: wózek- spacerowy ,pomóżcie wybrać 17.01.12, 16:17
        Wózek na prezent? Nie lepiej zapytać zainteresowaną co się będzie jej podobało z czego będzie zadowolona?

Kupowałam wózek 4 lata temu i wiem ile czasu spędziłam na znalezieniu idealnego, to co dla jednych było świetne dla mnie było nie do przyjęcia. Ten pierwszy espiro dla mnie mega niewygodny, za niski (a mam tylko 170 cm wzrostu), parasolek nie lubię, są niewygodne w prowadzeniu, więc może lepiej przeszukać internet z zainteresowaną mamą.
        • mamba30 Re: wózek- spacerowy ,pomóżcie wybrać 17.01.12, 16:18
          ja mimo 170 cm sobie chwalę, kwestia gustu i preferencji.

Masz rację, najlepiej przegrzebać net, sklepy z mamą smile
          • joko5 Re: wózek- spacerowy ,pomóżcie wybrać 17.01.12, 16:40
            No właśnie o tym pisałam, dla Ciebie ten model jest świetny dla mnie zdecydowanie nie do przyjęcia.
    • quistista Re: wózek- spacerowy ,pomóżcie wybrać 17.01.12, 19:14
      Ja mam taki www.euro-cart.eu/nasze_produkty/karta_produktu.php?url=lira3&wer=spacerowa
      fajnie sie go prowadzi i rozklada sie siedzenie, dosc maly po zlozeniu. Wada jest taka, ze koszyk na zakupy jest ciezko dostepny, mleko w kartonie da sie wepchnac ale cos o innym ksztalcie ciezko, mimo ze miejsce jest, tylko otwor przez ktory sie wklada jest maly.
    • mrowka_r Re: wózek- spacerowy ,pomóżcie wybrać 17.01.12, 19:15
      Moja bratowa ostatnio kupiła taki wózek
      Jest z niego bardzo zadowolona, sama miałam okazję przetestować go na spacerze i bardzo fajnie się prowadzi. Tylko trochę cięższy niż podane przez Ciebie parametry.
      • joko5 Re: wózek- spacerowy ,pomóżcie wybrać 17.01.12, 19:23
        ten wydaje się być fajny
    • gosia_i_lenka Re: wózek- spacerowy ,pomóżcie wybrać 17.01.12, 21:08
      Ja mam taki:
      allegro.pl/chicco-2011-wozek-spacerowy-lite-way-barierka-i2054573877.html
      zalety:
      lekki nie całe 7 kg (wózek z dwulatką jestem w stanie wnieść parę schodków jak trzeba)
      zwrotny
      daszek można wziąć do przodu - parasolka w lecie od słońca jest już zbędna
      • beatrix_75 Re: wózek- spacerowy ,pomóżcie wybrać 18.01.12, 09:06
        dziękuje za namiary , będe je anazlizować smile
        co do mamy , to jej pierwsze dziecko i dlatego zdaje sie na moj gust w tym temacie , jako " bardziej doświadczonej " hehe .
        Znam mniej więcej jej oczekiwania i przed wyborem przedstawimy jej opcje wyboru .

• majka.da A może Espiro Active 19.01.12, 10:25
          Ja mam espiro Jet i jestem zadowolona, ale chyba go już nie produkują. Troszkę większy jest espiro active.
          allegro.pl/espiro-active-2011-wroclaw-i2056984742.html
          Jest lekki i w miarę komfortowy, oczywiści jak na parasolkę.
          Wadą wózków-parasolek jest niemożliwość prowadzenia ich jedną ręką np. rozmawiając przez telefon
    • belle_amie polecam Delti Liv 19.01.12, 11:02
      My swoim chłopcom kupiliśmy takie wózki www.delti.com.pl/wozek-dzieciecy-liv i się nam sprawdzają, szczególnie podwójny daszek jest super wynalazkiem! Zgrabne, łatwe do składania i rozkładania, dobrze się prowadzą i dosyć mocno kładzie się oparcie.
      • beatrix_75 Re: polecam Delti Liv 19.01.12, 12:29
        a czy na wyposażeniu oprócz pokrowca na nogi
        jest także folia p/deszczowa ?
    • aagnes Re: wózek- spacerowy ,pomóżcie wybrać 19.01.12, 11:15
      Rozejrzyj sie za Peg Perego Aria OH- jest leciutka, to naprawde zacny wozek, nieraz widzialam w promocji za ok 500 zl (sama tyle za niego dalam).
    • beatrix_75 jeszcze kwestia 19.01.12, 12:45

jak oceniacie : lepiej kupic spacerówkę składana w laskę czy taką "na płasko " ?
      • joko5 Re: jeszcze kwestia 19.01.12, 18:31
        Dla mnie najważniejsze jest to, aby wózek miał pełną rączkę nie taką jak w typowych parasolkach. Jedną ręką bardzo trudno prowadzi się wózek parasolkę, a czasami trzeba trzymać parasol czy później dziecko za rękę.
      • majka.da Re: jeszcze kwestia 24.01.12, 10:39
        To zależy jakie sa priorytety. Jak pisałam wyżej parasolki 1 ręką nie poprowadzisz, czyli ciężko rozmawiać przez komórkę. Po złożeniu zajmuje mało miejsca, jest łatwa w przenoszeniu i chyba lżejsza niż te na płasko składane - tak mi się wydaje-bo nie wiem czy są takie na płasko ok.7 kg, a parasolki są.
    • kugorki Re: wózek- spacerowy ,pomóżcie wybrać 19.01.12, 19:45
      allegro.pl/nowy-wozek-spacerowy-mamaspapas-promocja-hit-i2052522904.html
      ja miałam tej firmy model Beat, ale już go nie ma. myślę, że to jego następca, więc mogę polecić smile
    • beatrix_75 Re: wózek- spacerowy ,pomóżcie wybrać 24.01.12, 11:12

jeszcze raz dziękuje za propozycje .
      przkazałam Wasze uwagi i typy wózków ...
      ustalilismy ,że pojdzie sama do sklepu i w realu zdecyduje sie na wózek , czy laska ,
      czy " normalny " , jaki model sie spodoba , a my sfinansujemy zakup
      przynajmniej nie bedzie rozczarowań .
      • only_marcopol Re: wózek- spacerowy ,pomóżcie wybrać 24.01.12, 21:22
        ja polecam taki - to nasz 3 przy drugim dziecku i jestem mega zadowolona

4kids.com.pl/produkt/opis/3772/nowosc_wzek_pepp_licorice
        miałam quinny i peg perego pliko p3 ale ten jest bezkonkurencyjny

siedzisko troszke tylko małe w porównaniu do quinny ale prowadzi się rewelacyjnie 1 łąpką i zwrotny super

na allegro za 480 juz z folią kupiłam
        • listopadowka2008bis Re: wózek- spacerowy ,pomóżcie wybrać 25.01.12, 10:53
          a ja uwazam oba pomysly za nietrafione. Jesli to ma byc prezent, znasz ja dobrze, to daj jej kase i niech sama wybiera. Jesli ja bym wiedziala, ze ktos ma dla mnie kupic wozek i dysponuje kwota 500 pln, to w sklepie bym sie czula ograniczona. Co bedzie jesli spodoba jej sie wozek za 800 pln? Byc moze glupio jej bedzie to przyznac. A tak i wy bedziecie zadowoleni i ta osoba.
          • naturella Re: wózek- spacerowy ,pomóżcie wybrać 25.01.12, 11:08
            Miałam 16 wózków tongue_out I generalnie zgadzam się z moją poprzedniczką - daj kasę, jak będą chcieli droższy wózek, to sobie dołożą. Bo z mojego doświadczenia wynika, że w cenie do 500 zł ciężko znaleźć coś idealnego. Aria Peg Perego to chyba najlepszy wózek w tej klasie (z tych, które miałam).
    • karolinafbpl Re: wózek- spacerowy ,pomóżcie wybrać 11.08.14, 16:37
      Moja pierwsza propozycja to 4baby City wózek spacerowy to wyjątkowo lekki i poręczny wózek spacerowy, składany w systemie parasolka. Charakterystyczne płaskie profile aluminiowe nadają mu nowoczesnego kształtu. Nowoczesna, przedłużana budka, zapewni Twojemu dziecku komfortową jazdę zasłaniając przed słońcem, czy wiatrem. Ten też jest bardzo fajny Bertoni Foxy wózek spacerowy to lekka, funkcjonalna spacerówka. Żywe kolory oraz ciekawa grafika z pewnością spodoba się każdemu dziecku. Wózek można złożyć przy użyciu jednej ręki. No i dla wymagających TFK DOT wózek spacerowy to mały, lekki i poręczny wózek - idealny na wyjazdy, do tego nowoczesny, dynamiczny. Bez zbędnych elementów, tylko to czego naprawdę potrzebujesz.
      • szczesliwaczworka Re: wózek- spacerowy ,pomóżcie wybrać 13.08.14, 13:03
        Ja mysle ze autorka watku dawno juz wozek znalazla, ba moze nawet dziecko juz nie uzywa wozka wiec reklame musisz gdzies inadziej orobowac wcisnac smile
        • beatrix_75 Re: wózek- spacerowy ,pomóżcie wybrać 13.08.14, 15:48
          smile
          tez mi sie wydaje ,ze to reklama
          wózek dla siostrzenicy zostal wybrany dawno to prawda , ale ...tak sie złożyło ,ze znow mam malutkie dziecko na stanie , wiec za jakis czas znow bede szukac ,ale dla nas big_grin
          pzdr
      • s-gos Re: wózek- spacerowy ,pomóżcie wybrać 30.12.14, 23:08
        Ja mogę polecić model Runner z euro cart, ja wybrałam ten wózek przede wszystkim ze względu na koła, są spore i piankowe, nie chciałam pompowanych bo to jednak wpływa na wagę wózka, ale też nie chciałam takichmałych plastikowych, także tenmodel spełnia moje wymagania.
    • gom1 Re: wózek- spacerowy ,pomóżcie wybrać 03.09.14, 14:33
      Zapp nadaje się na dojazdówkę (np. z samochodu do supermarketu), ale jako typowa spacerówka odpada. Małe kółka, ciężko znosi nierówności, nie sprawdza się na naszych chodnikach. Twardy, sztywny, słabo się go prowadzi. Zappa wożę w bagażniku. Na co dzień używam Baby Jogger City Elite - moja żona jest w nim zakochana.
    • wojtasek105 Re: wózek- spacerowy ,pomóżcie wybrać 08.05.16, 20:33
      Ja posiadam wózek Jane Muum i mogę Ci go serdecznie polecić, lekki, wszędzie można go zabrać, miękki, wart polecenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka