iskrakocia 19.03.12, 20:30 W jakiej cenie kupujecie kremy do twarzy? Ja za około 25 zł Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anula36 Re: kremy do twarzy 19.03.12, 20:34 a roznie. Generalnie podobnie,ale jak sie trafi Olay w promocji nie pogardze ( 39 zl) i kupuje na zime Dr Tempta pod oczy, 60 zl,ale warto. Odpowiedz Link
i_jeszcze_jeden Re: kremy do twarzy 19.03.12, 20:36 Ja kupuję za dyszkę, jak jest w promocji. A jak bez promocji, to koło 15. Odpowiedz Link
korniz Re: kremy do twarzy 20.03.12, 09:38 zazwyczaj kupuje apteczne lub w ziołowym.Mam kłopotliwą cerę bo naczynkową totez ciężko dopasować krem.Fakt nie zawsze ten drogi znaczy lepszy.Zwracam uwagę na skład nie na aktywne składniki bo ich jest minimalna ilość tylko na bazę czyli np unikam parabenów choć ciężko o krem bez tych konserwantów.Górna granica za krem to 60 zł. Odpowiedz Link
rudamarta4 Re: kremy do twarzy 20.03.12, 12:04 korniz napisała: > zazwyczaj kupuje apteczne lub w ziołowym.Mam kłopotliwą cerę bo naczynkową tote > z ciężko dopasować krem.Fakt nie zawsze ten drogi znaczy lepszy.Zwracam uwagę n > a skład nie na aktywne składniki bo ich jest minimalna ilość tylko na bazę czyl > i np unikam parabenów choć ciężko o krem bez tych konserwantów.Górna granica za > krem to 60 zł. Jakie kupujesz? Też nam cerę naczynkową i mam problem z kremem. Odpowiedz Link
korniz Re: kremy do twarzy 20.03.12, 13:38 obecnie mam z oceanic aa do naczynkowej przeciwzmarszczkowy-akurat jest bez parabenów-skóra po nim jest normalna czyli nic negatywnego nie zauwazylam.Wcześniej stosowałam krem z mincer pharmy też sobie chwaliłam,kiedyś z invostinu niby droższy od tamtych ale jakoś róznicy nie widać.teraz chciałam kupić z biodermy kolo 70 zł kosztuje ale w aptece mieli problem z dostawą ,więc nie mam go-może to jakiś znać.Cały czas testuję i wybieram też te które mają działanie przeciwzmarszczkowe-jestem już bliżej 40-stki.Dziś akurat w necie przeczytałam opinie na temat kremu do naczynkowej z Tołpy i chyba bedzie kolejnym zakupem.Moja mama chwali sobie serię z flos leku.Ja akurat nie stosowałam bo wydaje mi się za tani a może być to strzał w 10 -musze też się na niego skusić.Dużo czasu spędzam na kafeterii torebka damska i tam czytam recenzje.Kusi mnie żeby sobie kupić taki za 100 zł -dermokosmetyk ale czy efekt bedzie zadawalającyJeden będzie zachwycony bo tez takie opinie czytam a inni że najgorszy jaki mieli..Zajrzyj na forum uroda tam jest masa wątków na temat cery naczynkowej.Tam glównie bazują na tych droższych kremach bacznie przyglądając się składom.Ale niestety nie każdego stać na taki krem. Odpowiedz Link
calama Re: kremy do twarzy 20.03.12, 14:35 dla mnie genialny krem na naczynka to avene www.aptekaslonik.pl/prod_info.php?c=897&products_id=15815&n=avene-antirougeurs-jour-krem-bogaty-nawilzajacy-skora-sucha-bardzo-sucha-naczynka-spf20-40ml-cena.html u nas w aptece kosztuje normalnie 90zł, teraz jest promocja i zapłaciłam 61 zł stronę apteki słonik podaję nie dlatego, że tam pracuję tylko dlatego, że niższych cen na avene nigdzie indziej nie znalazłam genialnie łagodzi rumień, wystarcza na długo, warto jest też wersja na cerę mieszaną www.aptekaslonik.pl/prod_info.php?c=897&products_id=15814&n=avene-antirougeurs-jour-krem-lekki-nawilzajacy-skora-normalna-mieszana-na-naczynka-spf20-40ml-cena.html To tylko forum, wirtualny świat. Odpowiedz Link
marzeka1 Re: kremy do twarzy 19.03.12, 20:39 W przedziale między 25 a 70 zł. - drożej nie dam. Odpowiedz Link
naturella Re: kremy do twarzy 20.03.12, 03:26 Nie umiem na to pytanie odpowiedzieć. Mam i krem biotherm za 250 zł i bebeauty z biedronki za 9.90. Nawiasem mówiąc ten z biedronki lepszy . Doskonały krem. Lubię tez apteczne za ok. 30-80 zl i chyba najczęściej używam z tej polki cenowej. Odpowiedz Link
nastka1979 Re: kremy do twarzy 20.03.12, 08:38 Ja ostatnio w Rossmanie kupiłąm Perfectę za ok. 10 zł z kuponem rabatowym i jestem zdziwiona, że taki fajny. Wcześniej z reguły używałam z apteki za ok. 30-50 zł. Odpowiedz Link
zuzanna56 Re: kremy do twarzy 20.03.12, 09:26 Raz kupiłam taki za 100 zł - niespecjalnie mi pomógł. Zwykle wydaję od 20 do 50 zł. Odpowiedz Link
johana75 Re: kremy do twarzy 20.03.12, 09:42 Ja staram się kupować kremy naturalne z certyfikatem BDIH lub ecocertu. Ceny są różne w Rossmanie można tanio kupić krem z ich marki ekologicznej, nie raz kupuje na helfach.pl staram się nie przekraczać 70zł. Odpowiedz Link
astrum-on-line Re: kremy do twarzy 20.03.12, 09:57 Około 10 zł 50 g. Kupuję gotowe zestawy składników w interencie i mieszam z tego kremy. Jakoś nie umiem sama ustalić co z czym pasuje i skomponować samodzielnie kremu. Odpowiedz Link
goere Re: kremy do twarzy 20.03.12, 10:36 Rano Avene Hydrance, na noc Glyco A z IsisPharma. Koszt laczny ok. 80zl, starczaja na trzy miesiace. Odpowiedz Link
smoczyca.smok.i.smoczek Re: kremy do twarzy 20.03.12, 10:56 Chiroxy auriga <45 zł Lierac hydra chrono s.o.s. <100zł. Odpowiedz Link
aura1508 Re: kremy do twarzy 20.03.12, 11:20 Ziaja oliwkowy, z masłem kakaowym a teraz na wiosnę ziaja spa brązujący - cena ok 7-8zł Odpowiedz Link
kasiasjs Re: kremy do twarzy 20.03.12, 11:50 To zależy, w przeszłości tylko wyższe półki, w graniach 200zł, niekoniecznie zawsze były to dobre kremy, z biegiem lat nauczyłam się, że producent kremu nie powinien produkować również ubrań Obecnie apteczne, Lierac, Bioderma, zależy od momentu i tego, czego moja skóra potrzebuje. Zawsze i niezmiennie filtr 50. Średnia wydatków na krem/serum to mniej więcej 80 - 100zł, w zależności od przeznaczenia - dzień, noc, serum, filtr, twarz, oko, szyja, dekolt - te dwa ostatnie to zazwyczaj, któryś z wcześniej wymienionych. Odpowiedz Link
allybb Re: kremy do twarzy 20.03.12, 15:13 Nie wyłamię się zbytnio - ja również kupuję za ok 25-35 zł krem na dzień i za tyle samo na noc. Pod oczy <20 zł. Odpowiedz Link
fiubzdziu26 Re: kremy do twarzy 20.03.12, 18:09 Ja używam krem rumiankowy z Ziaji, ale koniecznie nieperfumowany. Ciężko go dostać ceny od 4,50 do 6 zł. W małym opakowaniu 50 ml. Jest jeszcze większy rumiankowy 100 ml, ale nie ma na nim adnotacji, że także jest nieperfumowany i nie jest już tak lekki, jest bardziej tłusty. Dla mnie nieperfumowany to rewelacja zarówno rano pod makijaż jak i na noc. Za pierwszym razem obawiałam się, żeby mi nie rozjaśniał cery, ale nic takiego się nie dzieje, a używam już długo i nie zamierzam eksperymentować z innymi. Zawsze są za tłsute albo za mało nawilżają. Odpowiedz Link
milka_jogurtowa Re: kremy do twarzy 20.03.12, 18:45 na kremach nie ma co oszczedzac, no chyba ze kogos stac na operacje plastyczne Odpowiedz Link
gingers73 Re: kremy do twarzy 20.03.12, 19:56 Róznie Ziaja, Miraculum, Iwostin, Galenic, Korres ... Odpowiedz Link
lucadimontezemolo Re: kremy do twarzy 21.03.12, 00:49 Na dzień Cetahil DA ok.38 zł., na noc Neostrata ok.100 zł.plus serum z vit.C (kupione ostatnio na promocji w superpharm). Odpowiedz Link
adamczykowa Re: kremy do twarzy 24.03.12, 12:47 na dziś koloryzujący SPF 15 z Avonu koszt: 15-20zł na noc Loreal Triple Active koszt ok 20-25zł Starczają na ok 2 miesiace. Odpowiedz Link
zonaniezona1 Re: kremy do twarzy 24.03.12, 14:42 do 15 zł . Z tego co zauważyłam - to raczej nie rodzaj kremu, ale systematyczność stosowania kremu i rodzaj skóry . Do tego używam paru maseczek oraz olej jojoba, olejek migdałowy itd. Odpowiedz Link
pratactwa Re: kremy do twarzy 24.03.12, 17:29 Rzadko używam, teraz z serii AA, bo mi odżywia skore, takie daje wrażenie. Ostatnio zauważyłam, ze najlepsze jest przyglądanie sie swojej skórze za dnia i reagowanie = tonizowanie. Tonikiem zmazuje sebum, makijaż jak mam miec, to go robię wieczorem, a gdy muszę mieć na rano, to zmywam go wodą i mydłem do 17. Odpowiedz Link
madzioreck Re: kremy do twarzy 25.03.12, 13:43 > do 15 zł . Z tego co zauważyłam - to raczej nie rodzaj kremu, ale systematyczno > ść stosowania kremu i rodzaj skóry . Do tego używam paru maseczek oraz olej joj > oba, olejek migdałowy itd. Zgadzam się i mam tak samo, z tym, że z olejów mam kokosowy - żaden krem mi nie robi tak fajnie, a krem idzie pod makijaż W cuda nie wierzę, żaden krem nie robi takich, jak obiecują reklamy Odpowiedz Link
alpepe Re: kremy do twarzy 25.03.12, 12:46 ja mam krem nivea, niemiecki, bo mieszkam w Niemczech. Czasem użyję. Mam 36 lat. Odpowiedz Link
agatazieba Re: kremy do twarzy 25.03.12, 18:20 Na noc hicior: flos lek happy per aqua na noc regeneracyjny - 15 zł plus przesyłka, czyli około 20 trzeba liczyć (teraz testuję kosmetyki floslek stadami, więc przesyła jest co najmniej na pięć produktów, dokładnie nie powiem). wydajny. niby mam 26 lar, ale wypryski pryszcze mi przestały wychodzić odkąd tego używam. uwaga! nie kupować w aptekach (strasznie drogi) oraz sklepie firmowym flosleku (droższy niż w innych sklepach internetowych) na dzień dostałam w prezencie: Krem nawilżająco-matujący na dzień Sebo Specific z ives rocher w katalogu kosztuje 49 zł, jednakowoż obdarowujący na pewno dał dużo mniej, myślę, że gdzie połowa tej kwoty (wiecie jak to jest z cenami w yves rocher) zawsze starałam się szukać do 30 zł. z drogich żaden nie był wyraźnie lepszy. Odpowiedz Link
anachoresis Re: kremy do twarzy 26.03.12, 10:47 Ja akurat teraz mam z Tołpy jakiś nawilżający- cena jakieś 25zł; wcześniej miałam nawilżający z Ziai - oba ok; z droższych kremów to mam z filtrem 50 jak miałam robione zabiegi kwasami na twarz- w aptece dałam ponad 50zł; miałam kiedyś biotherm w prezencie dostałam - ale mam wrażenie, że jeżeli chodzi o efekty, nie był lepszy od tych, które teraz mam. Na forum uroda przeczytałam post dziewczyny, która od kilku lat nie używa żadnych kremów, twarz myje tylko wodą - i powiem szczerze, zastanawiam się jak to działa, że ona nie potrzebuje tych mazideł; szkoda tylko, że nie dołączyła swojego zdjęcia, bo pisała, że ma super cerę... Odpowiedz Link
ewagorak Re: kremy do twarzy 26.03.12, 22:45 Ja stosuję (z mężem i dziećmi) krem apteczny Emolium cena 22- 25 zł. Niech się schowa Dermika, Vichy i inne ustrojstwa od 60 zeta w górę. Odpowiedz Link
madzioreck Re: kremy do twarzy 27.03.12, 00:05 Mój kosztuje koło 12zł, z tym, że ja do pielęgnacji twarzy używam przede wszystkim olejów, krem tylko pod makijaż. Przede wszystkim patrzę na skład - krem może być jakikolwiek nawilżający, byle bez parafiny - ziaje i nivee odpadają. W cuda nie wierzę, krem poza nawilżeniem wiele więcej nie zrobi, w związku z tym nie widzę potrzeby wydawać ciężkiej kasy - nie mam żadnych chorób skóry, alergii ani niczego, co wymagałoby używania specjalnych kosmetyków Odpowiedz Link
nela12 Re: kremy do twarzy 28.03.12, 09:23 witam mało używam kremów kiedyś nivea, teraz jak sobie przypomnę to mam ziaji zwykły nawilżający, jak kupuje to 10-15zł,a pod oczy też nie używam,hmm chyba zacznę bo to już ten wiek Odpowiedz Link