volta2
13.04.12, 09:00
no i nadchodzą wakacje
moja sytuacja będzie wygladała tak, że wracam z emigracji po kilku latach do pl na stałe.
wracam przez stambuł - w biletach mam opcję stop - co oznacza, że mogę przerwać podróż na kilka/naście? dni i po tym okresie zaokrętować się do warszawy.
no i wpadłam na pomysł przerwania podróży i ze stambułu pojechania do któregoś z kurortów typu antalya czy bodrum.
sporo oszczędzę, przy założeniu podobnej wyprawy z warszawy, mam też okazję zobaczyć bezpłatnie stambuł(no 1czy 2 noce w hotelu to już nie wydatek).
zdecydować się?
wy byście się zdecydowały/li?
dodam, że wybrzeże tureckie z racji cen było już od jakiegoś czasu w orbicie zainteresowań, ale że z oszczędności zwykle podróżujemy autem, to przegrywało z chorwacją czy bułgarią.
tutaj, przy stosunkowo niewielkim koszcie (lot, hotel,apartament) mogę mieć tydzień fajnych wakacji.(no właśnie, jaki to koszt z wawy, nie udało mi się ustalić, bo wyszukiwarka odsyła do konsultanta po szczegóły, ale minimum 6-8 tysięcy chyba? w lipcu)
w polsce już raczej nigdzie nie będziemy wakacjować, trzeba będzie zająć się małym odnowieniem mieszkania, zapisywaniem do szkół, tłumaczeniem świadectw, zakupami i organizacją życia na nowo.
oczywiście jeśli nie zatrzymamy się na wakacje tam, to gdzieś w polsce będę z dziećmi musiała pojechać, żeby się w mieście nie nudziły.
co do opcji hotel/apartament - jeszcze się nie zdecydowałam, na razie rozważam w ogóle zostać nie zostać na ten tydzień, stąd pytanie na forum.