Dodaj do ulubionych

mop obrotowy

11.08.12, 17:27
widzialam cos takiego w perfekcyjnej pani domu i zastanawiam sie czy warto?

mam sporo podlog do mycia w domu, bo dywanow, wykladzin nie mamy. za to mamy kota i ze wzgledu na siersc i odbite lapki - pasowaloby zmywac czesto, a i dzieciaki mieszkajace z nami tez cos rozleja, chlapna itd. podlogi to panele i plytki.
Obserwuj wątek
    • jolusia2604 Re: mop obrotowy 13.08.12, 14:04
      Dwa tygodnie temu kupiłam Viledę, polecam, nie chlapie na boki.
    • agpagp Re: mop obrotowy 13.08.12, 18:46
      moi rodzice mają smile jak nie znoszę latać z mopem tak u nich mogłabym po wszystkich podłogach
    • marcelina4 Re: mop obrotowy 14.08.12, 08:20
      ja mam mop parowy Jan Nizbędny i niby fajny, odsącza się dobrze i nie chlapie, ale ma jedną wadę, wiadro jest bardzo duże i ciężkie, jak się do tego doda ciężar nalanej wody, to jest na serio co dźwigać, natomiast samo działanie wirnika i mopa jest naprawdę w porządku
      • mewa000 Re: mop obrotowy 14.08.12, 19:38
        Teściowa ma tego mopa obrotowego i mówi, że woli takiego zwykłego. ale może to kwestia przyzwyczajenia
    • ewa.venge Re: mop obrotowy 15.08.12, 21:39
      po Waszych opiniach jestem blizej zakupy - tylko jeszcze czy aby smug na panelach nie zostawia?

moje sa jakos ewidentnie poddane na smugi...
      • zuzuua Re: mop obrotowy 16.08.12, 00:07
        miałam Jana Niezbędnego. córka l. 5.5 i syn l.1 załatwili po trzech "zabawach". nie polecam. wolę zwykły, najzwyklejszy mop, tylko frędzle a'la ścierka do podłogi a nie sznurki.
        - wiadro ciężkie, wkłady drogie, i się "nie kręci" tak jak w reklamie po podłodze; wiadro zajmuje dużo miejsca, kij jak raz skręciłam, to go nie mogę do tj pory odkręcić.
        + można zdjąć wkład i wrzucić ew do pralki;
    • kufferrek Re: mop obrotowy 19.08.12, 22:21
      Miałam przyjemność pobawić się obrotowym i nie byłam za szczęśliwa. Albo ja jakaś tępa jestem, alebo nie umiałam go odwirować pedałem z boku ( chyba Delco to był).
      Ja mam mop płaski o taki: Mop kosztował ciężkie pieniądze ( 180 zł) ale warto. Mam ponad rok i jestem bardzo zadowolona. Kiedyś miałam ichniego mopa paskowego. Mam go już 6 lat, nie zmieniałam dotychczas końcówki, bo nie ma potrzeby. Myję nim schody na klatce, a w domu myję płaskim. W tym płaskim dobry mechanizm i system odsączania wody, fajne jest to, że np. 4 razy machę kijem i mam mopa na kafelki, a 6 razy i mam do mycia paneli.
      Ja polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka