Dodaj do ulubionych

Wracamy do wyprzedawania - czerwcowa setka!

26.05.13, 17:46
Dawno wątku nie było, ja się zapuściłam w wystawianiu rzeczy na sprzedaż, ale troszkę odrobiłam dziś, nawet rower wystawiłam. Mam nadzieję, że kilka stówek wpadnie.
A jak u Was z upłynnianiem nadwyżek?
Obserwuj wątek
    • chill Re: Wracamy do wyprzedawania - czerwcowa setka! 26.05.13, 18:28
      Ofelia, fajny rower smile
      Ja przy okazji przeprowadzki też będę robić totalną czystkę-mam nadzieję zarobić na pralkę do nowego lokum. Poprzednia wyprzedaż pozwoliła na na tygodniowy pobyt w Zakopanem w okolicy Sylwestra big_grin
      • ofelia1982 Re: Wracamy do wyprzedawania - czerwcowa setka! 26.05.13, 19:38
        No właśnie dostałam od męża taki porządny wypasiony (ale bez przesadysmile i ten tylko by stał w komórce i się kurzył. Nie jest idealny, ale opisałam wszystkie wady i da się na nim pojeździć jeszcze, naprawdę jest przyjemny.
        Mam nadzieję, że się sprzedasmile
    • kasia-1971 Re: Wracamy do wyprzedawania - czerwcowa setka! 27.05.13, 08:17
      Ja staram się na bieżąco sprzedawać za małe ubranka po dzieciach, raz jest lepiej, raz gorzej.
      moje na sprzedaż lub wymianę
    • fiamma75 Re: Wracamy do wyprzedawania - czerwcowa setka! 27.05.13, 09:56
      mam całą górę rzeczy i nie mam kiedy przygotować zdjęć i opisów sad
      • ofelia1982 Re: Wracamy do wyprzedawania - czerwcowa setka! 27.05.13, 10:16
        Ja miałam tak samo, 2 m-ce nie mogłam się ogarnąć w ogóle, ale taka "piękna" sobota była teraz, że się wreszcie zabrałam.
        • skarbonka-bez-dna Re: Wracamy do wyprzedawania - czerwcowa setka! 27.05.13, 10:27
          no a ja się trochę zraziłamsad skorzystałam z waszych rad, przemyślałam opisy, porobiłam zdjęcia, powystawiałam duużo rzeczy. Nie poszło nawet wszystko, a po odjęciu wszelkich opłat i przeliczeniu na czas mojej pracy to chyba resztę zbędnych rzeczy oddam znajomym/rodzinie. Przynjamniej wiem, że się ucieszą.
          • bea_08 Re: Wracamy do wyprzedawania - czerwcowa setka! 27.05.13, 10:44
            Na Allegro to już się chyba nie opłaca sprzedawać, bywało, że kiedy po 7 dniach kończyły się aukcje, miały po 0 (!!!) wyświetleń. Ostatnimi czasy koszty wystawienia i prowizji były wyższe niż ze sprzedaży. No ale ja sprzedaję tylko rzeczy po dziecku i czasami swoje buty, które założyłam raz czy dwa. Ubrania wyrzucam albo oddaję, bo szkoda mi czasu na robienie zdjęć, wystawianie, a potem i tak nikt nie ogląda nawet. Zdarzyło się, że ludzie pisali maile, że np. kupią nową rzecz za 10 zł z wysyłką (wysyłka 8 zł). Mnie się powoli odechciewa. Wystawię chyba tylko zimowe rzeczy, bo to zawsze szło, ale obawiam się, że w tym roku i na tym biznesu nie będzie wink
            • ofelia1982 Re: Wracamy do wyprzedawania - czerwcowa setka! 27.05.13, 11:18
              A to zależy. Najgorzej idą ciuchy - zarówno dorosłe jak i dziecięce.
              Ale np. buty zazwyczaj dobrze - o ile są "markowe".
              Mi często idą po niewiele niższej cenie niż kupiłam - szpilki Zary kupiłam za 99zł (linia TRF), poszły za 85zł. Dziecięce Ecco kupiłam za 99zł, poszły za 87zł.
              Inne rzeczy jakoś się sprzedają.
    • funmi Re: Wracamy do wyprzedawania - czerwcowa setka! 27.05.13, 11:13
      W maju udalo mi sie sprzedac sandalki synka z zeszlego sezonu.
      Teraz chcialabym sprzedac wozek, bo juz go nie uzywamy.
      ------------
      tablica.pl/oferty/uzytkownik/qAK1/
    • birkin-bag Re: Wracamy do wyprzedawania - czerwcowa setka! 27.05.13, 22:20
      ja zrobiłam wielkie czystki w kwietniu. znakomitą większość oddałam, sprzedawałam tylko droższe rzeczy, typu akwarium czy markowe gadżety dla dziecka
      dużo lepiej szło to na tablica.pl niż na allegro
    • ofelia1982 Re: Wracamy do wyprzedawania - czerwcowa setka! 28.05.13, 10:23
      No i rower wczoraj poszedłsmile
      Zawsze 200zł w kieszenismile
    • mami_niuni Re: Wracamy do wyprzedawania - czerwcowa setka! 28.05.13, 11:50
      potrzebuję motywacji...
      przyłączam sie w czerwcu smile

muszę przejrzeć ciuszki córki, napewno się uzbiera kilka/kilkanaście za małych już sukienek
      tylko przegapiłam moment chyba, trzeba było wystawić przed komuniami ....
      • ofelia1982 Re: Wracamy do wyprzedawania - czerwcowa setka! 28.05.13, 12:07
        Ktoś napisał kiedys fajne rady odnośnie czasu sprzedawania. Ja rolki sprzedawałam w marcu i się prawie pobili o nie. Kombinezony zimowe podobno najlepiej idą w...sierpniu, bo na jesieni już ludzie mają.
        • mami_niuni Re: Wracamy do wyprzedawania - czerwcowa setka! 28.05.13, 12:43
          hmm czyli lepiej przetrzymać ciuszki i wystawić w przyszłym roku?
          mam kilka sukienek takich ładniejszych i ogólnie letnie ciuszki dla dziewczynki...

ehhh tylko gdzie zatem moje postanowienie uporządkowania i wyprzedania tego co zbędne hehe
    • katarzynaszmytke Re: Wracamy do wyprzedawania - czerwcowa setka! 28.05.13, 21:37
      Śpioszki, piżamki, body, kaftaniki i wiele więcej zapraszam

allegro.pl/Shop.php/Show?id=27508356

lub na www.sklep-datura.pl
    • kasia-1971 Re: Wracamy do wyprzedawania - czerwcowa setka! 19.06.13, 13:00
      Jak czerwcowe wyprzedaże?
      Mi idzie całkiem nieźle. Zapraszam.
      Mam do sprzedania komplet podręczników z płytą do jęż, niemieckiego dla klasy 5, nowe.
      fotoforum.gazeta.pl/5,2,kasia-1971.html
      • magdaska Re: Wracamy do wyprzedawania - czerwcowa setka! 19.06.13, 13:27
        Udało się! W sumie debiutuję z wyprzedawaniem, jak dotąd wystawiłam tylko łóżeczko i udało się po kilku miesiącach. A teraz rowerek trójkołowy dziecięcy sprzedany już po tygodniu na tablicy! W kolejce czekają dwa wózki, łóżeczko turystyczne, nawilżacz powietrza, fotelik samochodowy. Nie wiem, co z zabawkami, butami dziecięcymi i ubrankami, czy taka "drobnica" na tablicy też schodzi? Czy jednak Allegro?
        • madziulka1982 Re: Wracamy do wyprzedawania - czerwcowa setka! 19.06.13, 18:19
          też zapraszam smile
    • kinga_owca Re: Wracamy do wyprzedawania - czerwcowa setka! 19.06.13, 19:37
      w czerwcu się nie podłączę bo w czerwcu są wyprzedaże i ja sama kupuję
      u mnie najbliższa setka dopiero po wakacjach, wrzesień to dobry miesiąc na sprzedawanie jesienno-zimowych ciuchów i butów, podobno dobry też już sierpień ale mnie z reguły wtedy nie ma w domu
      plus taki, że już przygotowałam dwa kartony "zimowek", mam je w jednym miejscu więc tylko pocykać i opisać
      wrzesień będzie mój
    • flourella Re: Wracamy do wyprzedawania - czerwcowa setka! 22.06.13, 13:08
      Witam,
      ja mam do sprzedania sporo ubrań, w kórych juz nie chodzę, albo mi się już znudziły ale coś nie moge, się zabrać za wystawienie ich na aukcje suspicious ale w tej chwili sprzedaję sandałki Ecco i perfumy, linki poniżej smile

sandały Ecco r. 41
      woda toaletowa Chanel no 5

pozdrawiam,
      • 25augustyna Re: Wracam do wyprzedawania - dołączam się 23.06.13, 11:42
        pomału również zacznę wystawiać to co mi zbędne
        • 70upartykrasnal Re: Wracam do wyprzedawania - dołączam się 23.06.13, 11:53
          włączam się do akcji
    • johana75 Re: Wracamy do wyprzedawania - czerwcowa setka! 23.06.13, 13:11
      Ja własnie sprzedałam fotelik samochodowy i wpadło 75zł. Dobrze sprzedałam patrząc na to że służył ok 9lat smile
    • kosc_ksiezyca Re: Wracamy do wyprzedawania - czerwcowa setka! 25.06.13, 09:33
      A u mnie posucha od kilku miesięcy, sprzedaję pojedyncze sztuki rzeczy, niektórych już nie wystawiam nawet, bo nie ma sensu. Teraz próbuję (nowe!) buty na tablicy, w sklepie 129 zł + przesyłka, ja chcę 55 zł i 12 wyświetleń przez tydzień... uncertain
      • johana75 Re: Wracamy do wyprzedawania - czerwcowa setka! 25.06.13, 16:26
        kosc_ksiezyca napisała:

> A u mnie posucha od kilku miesięcy, sprzedaję pojedyncze sztuki rzeczy, niektór
        > ych już nie wystawiam nawet, bo nie ma sensu. Teraz próbuję (nowe!) buty na tab
        > licy, w sklepie 129 zł + przesyłka, ja chcę 55 zł i 12 wyświetleń przez tydzień
        > ... uncertain
        Wiesz ja też tak mam że np. kilka miesięcy czy nawet rok wisi u mnie na tablicy jakaś rzecz i nikt nie pyta, jednak jeśli np. nie masz co z nia zrobić a jest nowa itp to wystawiaj do bólu. Ja własnie wczoraj sprzedałam kinkiet który wisiał u mnie od ponad roku na tablicy, był nowy omyłkowo kupiony jeszcze w kartonie. I się ucieszyłam że nie będzie miejsca zajmował, sprzedałam za pół ceny, ale zawsze...
        • kosc_ksiezyca Re: Wracamy do wyprzedawania - czerwcowa setka! 26.06.13, 12:44
          Dokładnie taką samą filozofię przyjęłam w tej sprawie, bo bardziej zagracają, niż kasę bym chciała odzyskać. Dzięki smile
    • ofelia1982 Re: Wracamy do wyprzedawania - czerwcowa setka! 26.06.13, 17:38
      No ja walczę dalej, miałam przerwę wakacyjną, ale wracamsmile
    • meggi79 Re: Wracamy do wyprzedawania - czerwcowa setka! 27.06.13, 01:41
      To ja też coś dorzucę swojego smile
      • 70upartykrasnal Re: Wracamy do wyprzedawania - czerwcowa setka! 30.06.13, 20:39
        u mnie pomalutku schodzi
    • frytka_81 Re: Wracamy do wyprzedawania - czerwcowa setka! 27.06.13, 21:00
      Do setki nie dobiję, może w lipcu, bo dopiero zaczynam smile
      Ale muszę się odrobinę wyprzedać przed przeprowadzką.
      allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=2080571
    • xy979 Re: Wracamy do wyprzedawania - czerwcowa setka! 28.06.13, 23:43
      i ja się dołączam wink
    • kosc_ksiezyca ofelia 29.06.13, 00:56
      Priv smile
      • ofelia1982 Re: ofelia 29.06.13, 09:42
        Odpisałamsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka