Dodaj do ulubionych

Wasze hity odzieżowe

14.03.15, 14:00
Dziś sprzątam. Przeglądając (nadmiar) rzeczy do ubrania i ozdoby wpadłam na pomysł wątku najbardziej trafionych zakupów tychże.
Moje hity to :
1.czarna, nie wymagająca prasowania czarna spódnica ołówkowa, kupiona za niewielkie pieniądze i noszona b. często do pracy z czymś eleganckim i chętnie ze swetrami, t-schirtami po pracy. Wygodna. Pasowała do wszystkiego, nosiłam do wyświecenia i z bólem serca wyrzuciłam.
2.Czarne spodnie z lycrą do kolan, dopasowane, noszone całą zimę do kozaków w różnych zestawach. Też b. wygodne. Po zimie do wyrzucenia, z podobnym bólem serca.
3. Różne szale (nie szaliki) zamotane jako ozdoba jednocześnie zastępujące szalik pod płaszczem czy kurtką.
4. Niedawno kupiony wielki, beżowy, cienki, sweter. Mieści się pod zimowe okrycia, na wiosnę będzie pełnił rolę okrycia wierzchniego. Pasuje kolorystycznie do wszystkiego, ukrywa mankamenty figury. Jestem w nim zakochana.
A jakie są Wasze hity?
Obserwuj wątek
    • orzeszomanka Re: Wasze hity odzieżowe 14.03.15, 14:10
      Moim hitem jest:
      - płaszcz w koloże beżu na wiosne
      - czarna spódnica
      - biała bluzeczka
      - kremowa bluzeczka
      - czarna, brązowa torebka
      - biały top
      i wiele innych
      • madali Re: Wasze hity odzieżowe 14.03.15, 15:23
        szkoda Orzeszomanka, że nie napisałaś co takiego jest w tych rzeczach, że je tak lubisz, poza kolorem.
    • moni_kaw Re: Wasze hity odzieżowe 14.03.15, 16:36
      letnia sukienka w grochy - cudnie układa się na sylwetce (10kg mniej jak nicsmile, no i mam ją od 2005 r. i pod słowem honoru wygląda jak nowa! czerwony płaszcz zimowy - trochę koloru w szare dni; beżowa torebka z SZEROKIM dnem - torebka optymalna - wszystko się mieści;
    • solejrolia Re: Wasze hity odzieżowe 14.03.15, 17:20
      1. żakiet z rękawem 3/4- pasuje absolutnie do wszystkiego, do dżinsów i białej koszulki, do eleganckiej spódnicy i koszuli białej, czy do b. eleganckiej sukienki, w której byłam na weselu.
      Ma taki materiał i krój, że jest świetny po prostu na każdą okazję
      2. buty trekingowe bardzo, bardzo dobrej marki, a kupione za jakieś śmieszne 70 kilka zł, bo była wyprzedaż- i są po prostu absolutnie genialne
      3. balerinki w ciekawe wzory, kupione na koniec sezonu wysyłkowo- na zdjęciu nie wyglądały tak super, aż mnie zatkało jak zobaczyłam, jakie są fantastyczne, pasują i do dżinsów, i do sukienki (byle gładkiej, bo balerinki są b. wzorzyste.)
      teraz do mnie dotarło, że wszystkie te 3 rzeczy są niebieskie (indygo) big_grin wyszło że jestem fanką tego koloru.

poza tym mam bardzo dużo ubrań, które lubię,i które noszę na specjalne okazje, bo no własnie- lubię te ciuchy i nie chcę ich ściochrać tak od razu, np. moherowy sweterek z M&S we wzór norweski, jest piękny i mięciutki, albo koszula w kratkę, jestem w niej taka biznes womenwink big_grin taliowany szary płaszcz, tzw. jesionka,
      i jeszcze wieleee innych.
    • liliawodna222 Re: Wasze hity odzieżowe 14.03.15, 18:18
      Koszule, które zawsze noszę do dżinsów.

Jestem bardzo wybredna, praktycznie nic mi się w sklepach nie podoba, ciuchów mam mało, bo moda mnie nie pasjonuje delikatnie rzecz ujmując, więc moje koszule są upolowane, upatrzone, idealnie dopasowane kolorystycznie i rozmiarowo, dzięki czemu czuję się w nich świetnie. A ponieważ takie perełki rzadko mi się trafiają, to bardzo o nie dbam: piorę je w ręku, żeby ich nie zniszczyć w pralce, czym OCZYWIŚCIE narażam się na drwiące i pełne niedowierzania spojrzenia koleżanek. No ale każdy ma jakiegoś bzika wink
    • agni71 Re: Wasze hity odzieżowe 14.03.15, 21:19
      1. krótka zamszowa czarna kurtka, ma juz swoje lata, ale wciąż BDB wygląda, a krój ma tak klasyczny, że chyba nigdy nie zrobi się niemodna
      2. hitem jest dla mnie również cieniutka kurtka puchowa, zakładam ją jesienią na krótki rękaw, w zimie ze sweterkiem, wiosną noszę znów na cienką bluzkę) - uwielbiam za lekkość i miękkość, a przy tym fajnie grzeje i we wnętrzach człowiek sie też nie poci
      3. a w zeszłym roku z duzym wahaniem kupiłam sobie bluzke z poliestru, taką typu szyfon. Nie przylega ciasno, więc się w niej nie pocę (czego się obawialam), i jest doskonała na wyjazdy, bo po złożeniu zajmuje minimalną ilośc miejsca w walizce, jest bardzo lekka i do tego kompletnie się nie mnie, po wyjęciu z walizki, a także praniu i wysuszeniu (schnie szybciutko) można od razu zakładać.
    • leni6 Re: Wasze hity odzieżowe 14.03.15, 22:30
      Czarna ołówkowa spódnica, uszyta jakby idealnie dla mnie, kupiona za grosze w lumpeksie. Rozważam zaniesienie do krawcowej, by uszyła mi identyczną :p
      • leni6 Re: Wasze hity odzieżowe 14.03.15, 22:33
        I jeszcze jedna czarno-beżowa sukienka, którą mąż mi sam (!) kupił. Przetańczyłam w niej nie jedno wesele, wiele imprez i mam nadzieje, że posłuży jeszcze długo.
    • marcelina4 Re: Wasze hity odzieżowe 15.03.15, 11:50
      dla mnie hitem są zawsze ubrania Esprit ( buty niestety nie są wygodne ) ze względu na jakość i trwałość, mam ich bluzki po parę lat i są nadal w bardzo dobrym stanie, sukienki, swetry i kurtki, wszystko sprawuje się znakomicie
      ta sama sytuacja z ubraniami Solar, chociaż z jakością u nich juz niestety troszkę słabiej, jednak stare kolekcje Solara są wykonane z dobrych materiałów, ubrania trwałe i wiele modeli ponadczasowych
      największą moją miłością są spodnie typu chinos z Taranko, świetnie się noszą, materiał rewelacyjny, mam je już czwarty rok i nic im nie dolega, kilka bluzek od nich tez daje radę
      w ubiegłym raku wywaliłam baleriny z Venezii po pięciu latach użytkowania, strata ogromna, tak wygodnych balerin nie miałam nigdy, a mówią że Venezia to szajs nie warty swojej ceny smile w tym roku ruszam do nich na poszukiwania nowej pary smile
      • anus85 Re: Wasze hity odzieżowe 15.03.15, 21:41
        brązowy sweterek esprit kupiony w lumpie parę lat temu, wygląda jak nowy, leży idealnie
        kozaki jennifer, kupione jako dodatkowe na zamianę z caprice, caprice już dawno rozgiełdane, a te skóropodobne trzymają kształt i leżą nadal świetnie na nodze, o co przy kozakach ze skóry naturalnej trudno po paru sezonach
        • hojna Re: Wasze hity odzieżowe 16.03.15, 12:01
          Dresowe sukienki od Unisono - kolorowe, wygodne, zakrywające brzuszek. Uwielbiam.
          Zakładam na nie długą marynarkę i wygodne botki na płaskiej podeszwie - zestaw na co dzień gotowy.
      • j_rutka Re: Wasze hity odzieżowe 16.03.15, 14:14
        Czarna francuska spódnica ołówkowa z wełny kupiona w SH -nie wiem z jakich lat, ale stara patrząc po metce- są tam jakieś informacje o szyciu na miarę , jakimś czymś - kupiłam ją za 3 zł - muszę wymienić podszewkę, bo poległa , znaczy się popruła po ostatnim czyszczeniu- spódnica wymiata nadal - wygodna i świetnie uszyta
        Czarny golf kupiony w SH - znanej firmy , nowy służy mi 5 sezon i jak nówka
        Kozaki BB- kupione 2 lata temu w Monachium za 100 Euro na przecenie- wygodne, ładne i z szeroką cholewką - nie wiem dlaczego takowych nie mogę kupić w naszym pięknym kraju- wszystkie buty jakby na nogi anorektyczek
    • olivkah Re: Wasze hity odzieżowe 16.03.15, 13:31
      Buty, które sobie kupiłam na zimę na wyprzedaży - zupełnie płaskie, bez żadnego obcasa, wystarczająco szerokie w palcach - fantastycznie wygodne, zepsuły mnie, chyba już sobie nie kupię żadnych butów do chodzenia na co dzień z jakimkolwiek obcasem. (Czyli pewnie nie będę miała w czym chodzić).
    • lilyrush Re: Wasze hity odzieżowe 16.03.15, 14:58
      mało ciuchowe ale flauszowe gładkie szare poncho- znaczy prostokąt flauszu z rozcięciem i miejscem na szyje, które można na sobie dowolnie zamotać. Używam od wiosny do jesieni- pasuje do wszystkiego, można zamotać dowolnie, w razie czego nawet na głowie. na płaszcz, bluzę, sweter, a nawet t Shirta W podróżach jest idealnym kocykiem do okrycia sie, poduszka pod głowę i co tam jeszcze potrzeba.
      W zeszłym roku mój poprzedni zostawiłam w hotelu w Amsterdamie, zorientowałam sie po miesiącu, wiec za późno, żeby szukać. Na szczęście niedawno kupiłam nowy w Reserved
      Poza tym bardziej ogólnie- wszelakie okrycia wierzchnie koniecznie z kapturem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka