07.01.07, 11:59
witam!co sądzicie o rzeczach z ikei co się opłaca a co nie?jestem na etapie
ikeomani zmieniam mable itp ..dla mnie osobiście meble i dodatki są super no
może troche drogie np. meble ale są z drewna a nie z jakiejś płyty która za
dwa lata się rozpada,lubię też wszelkie dodatki do kuchni kubki ,miseczki ,i
inne pierdołki.Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: ikea 07.01.07, 12:21
      chyba nie czytasz opisów mebli, sa meble drewniane, ale są też plastikowe, z MDF
      itp. Dla mnie osobiście są drogie, a z jakością przeciętnie, no, te droższe
      rzeczy są lepszej jakości, ale bez rewelacji.
    • mrowka_r Re: ikea 07.01.07, 12:36
      Pati -> to chyba zależy od tego o jakich meblach/za jaka cene piszesz. Mam
      mebelki z serii Docent (już nie ma ich w IKEA) i Mikael, bardzo mi się podobają,
      ale nie są one z drewna tylko z płyt dzięki czemu są dość lekkie co było ważne
      przy 7 piętrze i malutkiej windzie.
      Na pewno nie kupię już nigdy żadnej piankowej niby kanapy, ale tu nie ma
      znaczenia jaki producent to każda taka kanapa to wątpliwy komfort siedzenia tongue_out
      Za to jestem bardzo, ale to bardzo zadowolona z tej sofy:
      www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?topcategoryId=15585&catalogId=10103&storeId=19&productId=71756&langId=-27&categoryId=15629&chosenPartNumber=S29830309
      Co prawda mnie kosztowała tylko 400 zł bo kupiłam używaną, ale jest
      rewelacyjna, zwłaszcza świetny materac!

Wszelkie dodatki do kuchni też namiętnie kupuję w Ikei.
      Warto czasem poczekać i kupić coś na wyprzedaży albo jak jest promocja.
      • mrowka_r Re: ikea 07.01.07, 12:40
        Zapomniałam napisać o kieliszkach do wina -> takich bardzo delikatnych, po
        prostu szkoda kasy wg. mnie lepiej kupić coś droższego co będzie trwalsze.
        • maja8549 Re: ikea 07.01.07, 17:45
          mam kieliszki 6szt za ok 20zl i swietnie sie maja...
    • robalrobal Re: ikea 07.01.07, 16:27
      Z ikeą jest ten problem, że jak się wejdzie to i się z czymś wyjdzie smile
      Ja zawsze kupie jakiś duperel do kuchni albo dla dziecka a potem stwierdzam że mogłam się bez tego obejść.
      Co do jakości. Mają wiele tandety, że aż wstyd, że to sprzedają. Ale czego się spodziewać po stoliku za 30 zł czy szafie za 200. Meble z litego drewna są w porządku ale cena jest jak wszędzie. Za porządny mebel po prostu trzeba zapłacić.
      • pati246 Re: ikea 07.01.07, 21:06
        wolę zapłacić więcej ale wiem za co płace i ze posłuży mi to ładnych pare lat a
        nie jak meble z red black white które rozpadają sie po dwóh latach i są do
        wymiany
    • niedzwiedzica_sousie Re: ikea 08.01.07, 09:39
      ja kupilam w ikei stół z krzesłami - duży, drewniany, solidny (100x180cm) za
      900 zł + krzesła po 170/szt.
      obeszłam wiele sklepów z meblami i nigdzie nie było tak taniego i ladnego stołu.
    • ola_mi81 Re: ikea 08.01.07, 13:48
      Ja bardzo lubię dodatki czy akcesoria, czy pomysłowe rozwiązania w postaci
      skrzynek czy komody na zabawki. Co do mebli to mam te akurat z płyty kupione w
      ikea ( nie wszystkie są tam z drewna), ale sa one solidniejsze niż w tej samej
      cenie innych producentów...bardzo jestem zadowolona z regału, komody, szafki
      RTV czy stołu do kuchni. Generalnie jestem fanką Ikea.
      pozdrawiam
    • agab51 Re: ikea 08.01.07, 15:17
      iść i podpatrzeć, jak urządzić mieszkanko - proszę bardzosmile niektóre
      rozwiązania są świetnie pomyślane, zwłaszcza, jak mamy małą przestrzeń i zależy
      nam na rozsądnym zagospodarowaniu jej, a nie zagraceniu.
      większość rzeczy jednak jest okropnie tandetna, te plastyki, blee
      no ale może to się komuś podoba, nie wiemuncertain

jedyne, co mogę polecić to meble, zabawki i różne akcesoria dla dzieci. z
      czystym sumieniem mogę polecić!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka