Dodaj do ulubionych

jakie mieso??

12.01.07, 08:25
jakie mieso najlepiej upiec na kanaki?lopatke ?chce zamiast wedliny kupionej w
sklepie sama zrobic
Obserwuj wątek
    • madzia1708 Re: jakie mieso?? 12.01.07, 11:52
      schab, lepiej jednak odparzyć
      mozesz też zrobic roladę z kurczaka
      • lena691 Re: jakie mieso?? 12.01.07, 12:05
        zgadzam sie schab. Koleżanka zawsze piecze schab, a ja też musze spróbować
        kiedyś smile)
        • fionizna Re: jakie mieso?? 12.01.07, 12:58
          Najłatwiej schab, mozesz w środek śliwkę lub morele włożyć dla atrakcyjności
          "wędliny". Pamiętaj aby przesmażyć napierw w całosci to nie bedize po upieczeniu
          taki suchy.
          równie dobry jest karczek smile
    • lena691 Re: jakie mieso?? 12.01.07, 22:00
      A ja dziś znalazłam w aktualnym poradniku domowym właśnie ten temat smile
      uwialbiam zbiegi okoliczności.I jest łopatka faszerowana, boczek z ziołami,
      schab w migdałach, szynka królewska. Jak ktoś chciałby jakiś konkretny przepis
      to mogę napisać.
      • afrodyta190 Re: jakie mieso?? 13.01.07, 08:22
        prosze przepis na lopatke i szynke.
        • lena691 Re: przepisy 13.01.07, 16:08
          Szynka:
          surowa szynka ze skórą ok.2,5kg
          duża cebula, 50g małych cebulek, oregano, marchewka,30goździków,
          łyzka cukru, sól, pieprz.
          Szynkę natrzeć oregano,pieprzem isolą, naciąć w kratkę,posmarować olejem. W
          nacięcia wbić goździki. Szynkę umieścić na ruszcie nad brytfanną. Do brytfanny
          wlać szklankę wrzątku. Piec 2,5godz. W połowie piecz. dodać pokrojoną marchew,
          cebulę i trochę wody. Mięso obrócić, polać wytworzonym sosem.
          • lena691 Re: przepisy 13.01.07, 16:16
            schab:
            1,5kg schabu bez kości, 1,3szkl.wytrawnego białego wina, 2łyżki margaryny,
            3łyżki miodu, 4łyżki płatków migdałowych, 2łyżki soku z cytryny, marynata
            staropolska do mięs, sól, pieprz.
            Schab natrzeć marynatą, głęboko ponakłuwaći polać sokiem cytryny i wina włożyć
            do lodówki na 3godz. Obiązać schab białą nicią, obsmażyć na rozgrzanej
            margarynie i piec około godz. w180stopni polewając wytworzonym sosem. Płatki
            migdałowe wrzucić do torebki, pokruszyć i połączyć z miodem i łyżką wina. Wyjąć
            pieczeń, zdiąć nitkę, pokryć schab pastą migdałową i ponownie wstawić do
            piekarnika na 10-15min.
    • afrodyta190 Re: jakie mieso?? 14.01.07, 09:11
      Dzieki na pewno wyprobuje za 2 tygodnie akurat okazja bedzie,a szynke jeszcze
      mozna tak;obsmazyc na patelni,natrzec sola i pieprzem,zwiazac nitka a pod nic
      liscie szalwi czy tymianku,zawinac w pergamin i do piekarnika na godzine.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka