Dodaj do ulubionych

Ostrzezenia - niebezpieczne promocje

08.06.08, 00:26
Proponuje wpisywac spotkane aktualne pulapki promocyjne, mogace spowodowac w efekcie zwiekszony wydatek, zamiast zaoszczedzenia dzieki promocji jakiejs kwoty na zakupie.

Ze swojej strony moge ostrzec przed ratami 0% w Realu - spotkalem sie z podwojnym ometkowaniem - cena produktow (niektorych) dla rat 0% byla wyzsza niz cena w normalnym zakupie.
Hmmm... naturalnie nie dalem sie nabrac, zreszta nie mam ich KK uprawniajacej do takiego zakupu.
Obserwuj wątek
    • magdalaena1977 Re: Ostrzezenia - niebezpieczne promocje 08.06.08, 00:48
      ale wszystkie promocje mają w sobie jakiś haczyk - są na określone towary, w
      pewnym czasie, mają nas skłonić do zakupu tego czego nie potrzebujemy.

A jeśli ktoś nie czyta dokłądnie warunków promocji - no cóż to jego problem.
      • mamusia79 Re: Ostrzezenia - niebezpieczne promocje 08.06.08, 09:52
        magdalaena1977 napisała:

>
        > A jeśli ktoś nie czyta dokłądnie warunków promocji - no cóż to
        jego problem.

No właśnie po to chyba założony został ten wątek i nie rozumiem po
        co ta uwaga, jak kogoś nie interesuje to nie musi czytać/pisać.

Zdaje się, że własnie po to jest to forum, by udzielać rad i
        dzielić się doświadczeniem....
    • mamusia79 Re: Ostrzezenia - niebezpieczne promocje 08.06.08, 09:55
      W Makro herbatki dla dzieci Bobovity pakowane po 2 szt, z napisem 2
      opakowanie 50% taniej. W sumie za 400 gram płaci się coś około 14
      zł. W Realu ( i małym osiedlowym sklepiku blisko mnie też) z Hippa
      duże opakowanie 400 gram 13 zł.
      Niby nieduża różnica, ale od ziarnka do ziarnka .... smile
    • krzysztofsf Media Markt 08.06.08, 10:43
      Juz po "promocji" , ale moze przyda sie na przyszlosc.
      Gdy 2-o maja sprzedawali "bez vat" okazalo sie, ze podniesli wszystkie ceny o 22%.
      Jak ktos planuje zakup konkretnie w tym sklepie (nie pisze tu o wyszukiwaniu gdzie indziej tanszych niz w MM towarow), dobrze spisywac sobie aktualne ceny analizujac oferte, zeby nie byc nabranym na podniesienie cen przy "promocjach".
      • totorotot Re: Media Markt 09.06.08, 19:55
        Ale Krzysztof nie podejrzewam nikogo stąd o kupowanie w tej niemieckiej naciągalni. Pomijając zasady moralne, chyba wszyscy mają oczy i widzę, że to jest właśnie market "dla idiotów", czyli z bardzo drogimi produktami.
        Nic tam jeszcze nigdy nie kupiłam. Mój mąż chodzi i ogląda tam towary a później kupuje w internecie. Teraz zresztą i tak mamy wszystko kupione (AGD), ale tak właśnie robił, kiedy byliśmy na etapie kupowania.
        Ale najlepiej zrobił z telewizorem. W Media Mzłodziejach był on za ok. 3 tys. zl. Tymczasem myśmy kupili taki sam w Auchan, gdzie płaciliśmy 2800, z czego 1/3 szła na skarbonkę!!! I mielismy wielkie szczęście, ze się załapaliśmy, bo to było przed swietami i przywiezli tylko kilka egzemplarzy i akurat je wyładali, a dookoła stali praconicy Auchan i juz między siebie dzielili te telewizory. To mój mąż podszedł i wziął jeden. Kiedy bylismy tam następnego dnia, żeby skorzystać ze skarbonki, to już tych telewizorów nie było smile
        • magdalaena1977 Re: Media Markt 09.06.08, 22:16
          totorotot napisała:

> Ale Krzysztof nie podejrzewam nikogo stąd o kupowanie w tej niemieckiej naciąga
          > lni.
          Ale to nie jest takie proste. Owszem niektóre produkty są droższe niż w sieci.
          Ale np. akcesoria bywają tańsze , bo sklepy internetowe odbijają sobie na nich
          niską cenę AGD i RTV. I ja kupiłam aparat fotograficzny w sklepie internetowym
          (zapłata przy odbiorze, żeby nie ryzykować), a pokrowiec, kartę pamięci i
          akumulatorki w MM, bo tam właśnie było najtaniej.
          Na grupie pl.rec.dom jedyen grupowicz opisywał swoje poszukiwania taniego AGD do
          całego mieszkania. I wyszło mu, że jakkolwiek poszczególne produkty były
          najtaniej w różnych sklepach internetowych to za cały zestaw najmniej chcieli w MM.
          • krzysztofsf Re: Media Markt 09.06.08, 23:29
            Mozna trafic tez tanio w MM
            No i w sklepie internetowym nie zmusisz sprzedawcy, zeby uruchomil ci po kolei kilka LCD czy notebookow, zeby sprawdzic martwe piksele przed zakupem. Zwlaszcza, ze producent daje iles tam jako norme nie uprawniajaca do wymiany.
    • akacjax Re: Ostrzezenia - niebezpieczne promocje 09.06.08, 14:54
      Przy zakupach z użyciem rozsądku-czasem promocje się zdarzają.
      Ale to trzeba raczej znać towar i jego cenę w różnych miejscach i ew. czekać na promocję o ile taka może się zdarzyć i można czekać.

Widziałam jak w sklepie z odzieżą obniżyli cenę bluzki-promocja o 10 zł i o 15zł podnieśli od razu cenę innego fasonu.
      Często nabieramy się z pośpiechu, nie sprawdzamy paragonów-a co innego na metce, czy półce, a co innego na rachunku, za duża wydaje się nam kolejka do informacji-reklamacji....

• panda3000 Re: Ostrzezenia - niebezpieczne promocje 09.06.08, 20:45
      Co do promocji w media typu wszystko minus 18% taniej (na plakacie min 22% vat)
      - to radze 2-3 dni przed sprawdzić cene i potem jak się okaże ze podnieśli cene
      to walczyć z kierownkiem o obniżke do starej ceny. Kumplowi się udało.
      Oczywiście gra warta świeczki przy większych zakupach. Ja osobiście nie kupuje w
      mediamarkt bo jest drogo - tak samo jak w avans i euroagd.
      • lisia312 to gdzie kupujesz? 09.06.08, 22:07
        w internecie?
    • magdalaena1977 Re: Ostrzezenia - niebezpieczne promocje 09.06.08, 22:20
      IMHO najważniejsze to nie dać sobie wcisnąć produktu , którego nie potrzebujemy.
      Każda cena i tak będzie za wysoka.
      Aczkolwiek sama przyznaję się do kupienia paru płyt z jazzem, którego nie
      słucham, bo były po 1 zł w empiku wink

I wtedy jeśli np. GC daje 15 % na kosmetyki to mogę kupić mój krem taniej niż w
      Rossmanie, ale nie powinnam połakomić się na produkt, którego tak naprawdę nie
      potrzebuję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka