foretka Re: na jaka organizację przeznaczyliście 1 % poda 19.03.09, 15:37 Dla Mateusza ze Szczecina. Lind do strony w mojej sygnaturce. Znam ta rodzine, wiem na co ida pieniadze i wiem, ze bez zycie Mateusza byloby znacznie ciezsze. Pozdrawiam ~ foretka ~ mama Natalki (30.11.2008) i Paulinki (13.09.2004) Zakątek Szczecińskich MaM! 1% dla Mateusza! Odpowiedz Link
mmala6 Re: na jaka organizację przeznaczyliście 1 % poda 19.03.09, 18:43 zawsze płaciliśmy na fundację "Zdążyć z Pomocą" ze wskazaniem na konkretne dziecko. W tym roku na Stwarzyszenie Chorych na Alzheimera, na prośbę koleżanki mojej mamy, która miała chorą mamę i mocno się w tym Stowarzyszeniu udziela. Odpowiedz Link
jalla1 Re: na jaka organizację przeznaczyliście 1 % poda 19.03.09, 20:43 Na Stowarzyszenie na rzecz pomocy szkołom i przedszkolom. Pieniądze trafią do przedszkola, do którego chodzi moje dziecko i zostaną przeznaczone na zakup sprzętu do gimnastyki korekcyjnej. Odpowiedz Link
jurajskameg Re: na jaka organizację przeznaczyliście 1 % poda 19.03.09, 21:10 Hospicjum Ziemi Częstochowskiej Odpowiedz Link
leluchow1 Re: na jaka organizację przeznaczyliście 1 % poda 20.03.09, 07:27 www.dominika.muko.med.pl/ Odpowiedz Link
ele_na Na budowę Domu Misi 21.03.09, 17:33 www.dom-misi.org/content/view/14/33/ Bardzo poruszyła mnie historia Michalinki. Odpowiedz Link
ania-m Re: na jaka organizację przeznaczyliście 1 % poda 21.03.09, 22:18 Śmigło dla Tatr Odpowiedz Link
justyna3003 Re: na jaka organizację przeznaczyliście 1 % poda 22.03.09, 08:01 stowarzyszenie "Razem" na rzecz osób z zespołem Downa Odpowiedz Link
mrowka_r Re: na jaka organizację przeznaczyliście 1 % poda 22.03.09, 08:07 Stowarzyszenie "mali bracia Ubogich" - pomoc dla samotnych osób starszych. Odpowiedz Link
ardzuna Re: na jaka organizację przeznaczyliście 1 % poda 23.03.09, 23:14 Dałabym na jakąś niedużą fundację kulturalną z prowincji, ale właśnie założyła konto koleżanka, która ma chorą córkę i nie wypada mi odmówić, ale też poza tym po prostu chcę jej przekazać swój 1%. Odpowiedz Link
roxa79 Re: na jaka organizację przeznaczyliście 1 % poda 27.03.09, 18:40 Na hospicjum, które znajduje się w moim mieście. Zresztą w PIT-ach, które wypełniam znajomym (za ich wcześniejszą zgodą) wpisuję 1% dla tego hospicjum. Odpowiedz Link
iza1973 Re: na jaka organizację przeznaczyliście 1 % poda 27.03.09, 21:06 na fundację "Chleb Życia". dla glodnych i bezrobotnych. chlebzycia.org.pl/ Odpowiedz Link
ikame Re: na jaka organizację przeznaczyliście 1 % poda 30.03.09, 14:52 od kilku lat staram się przeznaczać 1% na lokalne fundacje, w tym roku wybór padł na hospicjum dla dzieci. Wszyscy podatnicy w mojej rodzinie i bliscy znajomi wykorzystuja możliwość odliczenia 1% na OPP. Odpowiedz Link
adomix Re: na jaka organizację przeznaczyliście 1 % poda 03.04.09, 23:42 Jak zawsze na Fundację "OSTATNIA SZANSA" Pani Bożeny Wahl. Odpowiedz Link
reni_78 NIE przeznaczam 1 % - mam PYTANIE 03.04.09, 11:02 od kiedy jest 1% mam PEŁNY zwrot podatku tym bardziej teraz, gdy raz a porządnie odliczamy sobie dzieci doszłam do wniosku, że jak mi wszystko oddają, to po co gitarę komu zawracać w związku z tym pytanie jeśli oddają mi wszystko, to co z tym jednym procentem - poprostu oddadzą mi 99% zwrotu ??? jeśli tak, to co dla fundacji jest korzystniejsze taki 1% czy bezpośrednia poza pitowa wpłata na ich konto ??? bo darowizny przecież też są jakoś tam opodatkowane Odpowiedz Link
jalla1 Re: NIE przeznaczam 1 % - mam PYTANIE 03.04.09, 11:14 1% naliczany jest od podatku należnego, a skoro on wynosi zero i dostajesz pełny zwrot zaliczek na poczet podatku to tego 1 procenta po prostu nie przekazujesz. Możesz przekazać dobrowolną darowiznę wpłacając dowolną kwotę na konto OPP. Odpowiedz Link
shilla01 Zwierzaki czy Tybet ?? 11.04.09, 19:09 Pit bede wysyłac tuz po świetach , niestety nie mogę zdecydować się na co przeznaczyć swój 1 %. Bardzo chciałabym na zwierzątka, ale z drugiej strony zastanawiam się nad fundacją Inna Przestrzeń walcząca o prawa człowieka w Tybecie... Odpowiedz Link
jolunia01 Re: na jaka organizację przeznaczyliście 1 % poda 11.04.09, 19:26 Fundacja Warszawskie Hospicjum dla Dzieci. Bez szczególnego powodu. Co roku wybieram sobie inną organizację. Odpowiedz Link
niusia5 Re: na jaka organizację przeznaczyliście 1 % poda 12.04.09, 21:19 1% przeznaczyłam na chorą córeczkę kolegi - nie miałam problemu z wyborem Odpowiedz Link
olgwie37 Re: na jaka organizację przeznaczyliście 1 % poda 13.04.09, 06:40 nadzieja.pl Odpowiedz Link
gochalodz PAH 16.04.09, 13:57 bo chcę wspierać akcję dożywiania dzieci w szkołach Pajacyk www.pajacyk.pl Odpowiedz Link
jasmin80 Re: na jaka organizację przeznaczyliście 1 % poda 13.04.09, 10:30 Na hospicjum znajdujące sę w mojej miejscowości. Odpowiedz Link
asia_i_p Re: na jaka organizację przeznaczyliście 1 % poda 15.04.09, 17:39 Pola Wesołowska. Odpowiedz Link
jehanette Re: na jaka organizację przeznaczyliście 1 % poda 16.04.09, 17:00 Na Stowarzyszenie Jeździeckie "Szarża", z którym jestem związana przez prawie 4 lata już... "Szarża" nie oddaje starych koni które pracowały w stajni na rzeź, większością opiekują się szarżowicze i znajomi szarżowiczów, a te którym nie udaje się znaleźć opiekuna na emeryturę dożywają naturalnej śmierci w stajni w której pracowały... www.szarza.pl Odpowiedz Link
histeryczka Re: na jaka organizację przeznaczyliście 1 % poda 17.04.09, 10:40 na sterylizacje bezdomnych kotów Odpowiedz Link
oliwija Re: na jaka organizację przeznaczyliście 1 % poda 22.04.09, 22:31 na krwinkę i subkonto dla córki mojej przyjaciolki- młoda ma bialaczkę Odpowiedz Link
nela12 Re: na jaka organizację przeznaczyliście 1 % poda 23.04.09, 08:18 na hospicjum-dla dzieci Odpowiedz Link
zosienta Re: na jaka organizację przeznaczyliście 1 % poda 27.04.09, 16:53 Jak była taka możliwośc po raz pierwszy wpłaciłam na fundację Religi, wkrótce potem pan prof zajął sie polityką. Bardzo mnie to rozczarowało. On następnego roku zawsze na leczenie konkretnego dziecka z Fundacji Splotu Ramiennego www.fsr.pl/wstep.php ---- Nie mam alergii na cudze szczęście! Odpowiedz Link
kralinkarka Re: na jaka organizację przeznaczyliście 1 % poda 27.04.09, 20:49 W tym roku zdecydowałam się na Fundacje Wspierania Alpinizmu Polskiego im. Jerzego Kukuczki. Odpowiedz Link
ofelia1982 Re: na jaka organizację przeznaczyliście 1 % poda 27.04.09, 23:21 Ja tez jestem najbardziwj wrazliwa na cierpienie zwierzaków i oddaję co rok na schroniska lub fundacje. W tamtym roku na Fundację Niedzwiedź, a w tym na Fundacje pod Psim Aniołem. Odpowiedz Link
wiewiorka76 Re: na jaka organizację przeznaczyliście 1 % poda 28.04.09, 11:22 Jak co roku na zwierzaki, a konkretnie na miejscowe schronisko dla zwierząt. One bardzo potrzebują pomocy, tak samo czują, chorują i cierpią jak ludzie. Może by pani, która upiera się, zeby tylko "na ludzi" przekazywać to sobie uświadomiła. Boże, "uwielbiam" takich, dla których zwierzęta to jakiś podgatunek niewarty najmniejszej uwagi...Poczytaj sobie kochana o św. Franciszku i o tym jak mówił, że to nasi bracia mniejsi. A przynajmniej nie czepiaj się tych, którzy zwierzaki wspomagają choćby jednym procentem i raczej im niczego nie sugeruj, raczej mentalność zmień. Odpowiedz Link