ilmatar 13.02.05, 20:53 Hehe. A i tak nie wiem skąd Wy te # bierzecie? Ilm Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kamfora Re: WESZŁAM 13.02.05, 21:03 ilmatar napisała: > Hehe. > A i tak nie wiem skąd Wy te # bierzecie? > Ilm Hi hi No przecie wpisujemy klawiszami! (Albo zostawiamy nieruszone, traktując ciąg znaków zapisany przez OLDA jako matrycę i wklejając odpowiedni link zamiast tego, który wpisał OLD ) Odpowiedz Link
ilmatar Re: WESZŁAM 14.02.05, 00:44 kamfora napisała: > No przecie wpisujemy klawiszami! > (Albo zostawiamy nieruszone, traktując ciąg znaków zapisany przez OLDA jako > matrycę i wklejając odpowiedni link zamiast tego, który wpisał OLD ) Do jasnej Anielki! Skoro wpisujecie sobie # to jeszcze napisz skąd wiecie w które miejsca i ile owych # powpisywać? Jak popadnie, czy co? I co się robi, gdy pod ręką nie ma OLDa, który by zechcaił jakiś ciąg znakow zapodać? Pa Ilm Odpowiedz Link
oldpiernik Re: WESZŁAM 14.02.05, 07:08 skoro go nie ma z pomocnym ciągiem znaków ;0) zrób tak wpisz deklarację zmiennej, do której ma się odwołać Twój link w taki oto sposób <a href="TUTAJWPISZADRESSTRONYDOKTÓREJLINKSIĘODWOŁUJE"> TWÓJ KOMENTARZ </a> wtedy po wysłaniu postu, będzie widoczny aktywny (na czerwono) napis TWÓJ KOMENTARZ chyba tak Odpowiedz Link
witekjs Re: WESZŁAM 14.02.05, 07:23 Istnieje jeszcze coś innego, bardzo wygodnego w pewnych sytuacjach: tinyurl.com/ Dzień dobry, pozdrawiam. Witek Odpowiedz Link
kamfora dlaczego i skąd 14.02.05, 08:43 Ilmatar, myślę, że nie od rzeczy będzie akurat w tym przypadku wspomnieć o czymś takim jak pokora Muszę się przyznać, że akurat zamieniając te nieszczęsne hasze na gwiazdki - zrobiłam to w dobrej wierze( albo, jak kto woli: z gapiostwa , myśląc, że tak właśnie powinno być. Nie zadziałało. Zapytałam mojego domowego informatyka o przyczynę - rzucił okiem znad talerza kanapek: "użyłaś gwiazdek zamiast cudzysłowów". Oni to WIDZĄ od razu! Tak, jak ja widzę od razu, gdy w tekście przez niego pisanym kryje się jakiś błąd ortograficzny. (Moje oko wychwytuje go jakby bezwiednie Więc ja sobie umyśliłam tak: skopiowałam ciąg znaków OLDA z haszami (w skrócie niech to będzie: CZO i wkleiłam do WORDA zapisując jako <<MATRYCA do tworzenia skrótów linków>> Gdy chcę zrobić jakiś kolejny czerwony sznureczek - po prostu otwieram plik z matrycą CZO, kopiuję tę matrycę tam, gdzie ma ten link być i zamieniam po kolei: w miejsce linka oldowego - wklejam swój link w miejsce napisu: pukać nie trzeba - wpisuję co MNIE do głowy przyjdzie. Przy tym wszystkim ważne jest, żeby nie dodać ani nie skasować ŻADNEGO innego znaku czy to spacji czy innego krzyżyka Dlatego nie wpisuję klawiszami w to miejsce, tylko gdzieś na boku - potem kopiuję ten napis i wklejam dokładnie w miejsce starego. Po tej zamianie czas na kolejną: wszystkie # (hasze) zamieniam na " (cudzysłów) Taki nowy ciąg znaków po wysłaniu w sieć "nagle" staje się czerwonym napisem(tym, który wpisałam zamiast oldowego) A DLACZEGO tak się dzieje? Iiii - tylu rzeczy nie wiem, dlaczego. Najważniejsze, że są - ot, co ) Odpowiedz Link