Dodaj do ulubionych

starigrad/karlobag/senj

IP: 109.243.92.* 21.05.10, 21:53
którą miejscowość możecie polecić 2 osoby po 30-tce + ewentualnie dodatkowe 2
dorosłe osoby w drugiej połowie czerwca. Jedziemy samochodem ze śląska, chcemy
coś zwiedzić i zależy nam na spokoju i fajnych plażach, myśleliśmy o
Starigradzie ale ciężko znaleźć info na temat tego miejsca na forum, chodzi mi
o miejscowość na przeciwko wyspy Rab, między Senj a Karlobagiem, jaki klimat
panuje w tym regionie? Byłam w Cro w 2005 ale na objazdówce autokarem więc
teraz to zupełnie co innego. Bardzo proszę o porady i wszelkie inforamcje na
temat tych miejscowości. Na temat Karlobagu są tylko jakieś stare wiadomości
sprzed kilku lat. Liczę na cromaniaków.pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • bromba252525 Re: starigrad/karlobag/senj 22.05.10, 20:36
      Byłam w Starigrad w zeszłym roku i znowu wybieram się tam w lipcu. Polecam to
      miasteczko. Świetna baza wypadowa do zwiedzania, niedaleko wodospady Krka,
      Plitwice. Na miejscu do zwiedzania cudowny
      Narodowy Park Paklenica. W miasteczku możliwość wycieczek stateczkiem, polecam
      też foto safari po wcześniej wspomnianym parku. W miasteczku kilka restauracji i
      barków. Przez Karlobag tylko przejeżdżaliśmy, zdecydowanie mniejsza miejscowość.
      Polecam Starigrad.
      • Gość: croatia100 Re: starigrad/karlobag/senj IP: 109.243.105.* 22.05.10, 21:07
        dzieki za info, mam nadzieje ze Starigrad o którym piszesz to ten pomiedzy SEnj
        a Karlobagiem a nie Starigrad Paklenica nieopodal Novigradu i Zadaru?
    • Gość: Marzena Re: starigrad/karlobag/senj IP: *.adsl.inetia.pl 31.03.11, 18:13
      i dzie się wybraliście? Też w tym roku chcemy odwiedzić Chorwację ale nie wiemy, który region wybrać, jeśli tam byliście to może pomożecie?
      • Gość: croatia100 Re: starigrad/karlobag/senj IP: *.play-internet.pl 13.04.11, 23:53
        byliśmy w Biograd na Moru, pierwszy tydzień dość spokojnie, w kolejnym już bardziej tłoczno-chorwaci rozpoczeli wakacje, mieszkaliśmy 30m od plaży, do centrum spacerek 5-10 min, okolica spokojna, minus ze jak juz chcielismy gdzieś potanczyc to niestety nie bylo gdzie. Zrobilismy sobie wypad na Plitvickie jeziora, wodospady na rzece Krka, Sibenik, Pakostane, Zadar, Vodice. Pogoda niestety w kratke, upały się zaczęły jak juz wyjezdzalismy, placilismy 12E za osobe. Apartament 2 pokoje + aneks kuchenny (1 łożko w kuchni), duży taras, z widokiem na morze, 1 łazienka.Gospodarze bardzo mili, pomocni, dogadywaliśmy sie troche po polsku, troche po chorwacku, troche po angielsku, wlascicielka nawet dysponowala rozmowkami chorwacko-polskimi. Może w tym roku tez Chorwacja ale jakby co to w inne miejsce, aby zobaczyc cos nowego.
    • Gość: maja Re: starigrad/karlobag/senj IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 16.04.11, 00:15
      Karlobag nie jest zbyt popularny, Porównując "plaże" Karlobag -to moje własne doświadczenia-nie wypadają zbyt dobrze. Jak dla mnie ta miejscowosc ma urok właśnie w braku popularności, a więc i tłoku, nawet w środku sezonu. Byłam w Makarskiej, Pisaku , Starigrad Paklenica. I tylko w Karlobag nie było ścisku, zarowno nad wodą, jak w miasteczku. Miasteczko Karlobag może nie zachwyca, ale ma swój urok i mnie co roku przyciąga. Dużym minusem jest jadranka, która biegnie przez sam jego środek. I mimo wszystko, są to wysokie gory, klimat jest nieco inny niż na bardziej płaskim terenie. Ogólnie tereny są tu bardziej dzikie, miejscowości są oddalone od siebie, a nie tak jak na Riwierze Makarskiej-jedna za drugą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka