Dodaj do ulubionych

Lody 16 zl

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.10, 10:44
drożdzówka - 8 zl.Czy naprawdę jest az tak drogo?
Obserwuj wątek
    • Gość: tom Re: Lody 16 zl IP: *.tvkstella.pl 31.05.10, 12:03
      A skąd Ty takie ceny wzięłaś? Owszem, w jakiejś wypasionej miejscowości, w
      jakieś wypasionej knajpce z wypasionymi widokami pucharek lodów może i będzie
      kosztował tych 16 zł, czyli 25-30 kun, ale to jakaś skrajnie ekstremalna
      sytuacja. Lody w lodziarni, takie jak u nas, w rożkach, sa po 5-6 kun (czyli ok.
      3-3,50 zł) za kruglę, czyli gałkę, ale ichnia gałka jest jak dwie nasze. Warto
      zastanowić się przy kupnie, czy jest się w stanie "obsłużyć" porcję złożoną z
      3-4 gałek, co w Polsce nie jest niczym nadzwyczajnym.
      Drożdżówki po 8 zł, czyli po jakieś 13-14 kun? Nie spotkałem osobiście. Zwykle
      są w wielkim wyborze i niezłe po 5-6 kun, czyli ok. 3-3,50 zł.
      Ale - zastrzeżenie: najdrożej w szpanerskich miejscach i w szczycie sezonu, ale
      już w czerwcu czy we wrzesniu różnice w cenach są mocno odczuwalne, na korzyść
      pozaszczytowych miesięcy.
      • Gość: ilona Re: Lody 16 zl IP: *.icpnet.pl 31.05.10, 12:54
        Drożdżówka za 3 złote to za bardzo tanio też nie jest
        • Gość: ewa Re: Lody 16 zl IP: *.c201.msk.pl 31.05.10, 12:58
          no to jedno woleć.Albo drożdżówka,albo sucha zwykła bułka.
          • Gość: tom Re: Lody 16 zl IP: *.tvkstella.pl 31.05.10, 13:21
            Nikt się nie upiera, ze 3 zł za drożdżówkę to jest tanio. Ja tylko informuję, że
            nie spotkałem drożdżówek po inkryminowanych 8 złotych ;-)) I podaję ceny, z
            jakimi spotykałem się osobiście...
            A swoją drogą: w Sopocie, na Krupówkach, Mikołajka, innych Międzyzdrojach czy w
            stu podobnie wypasionych miejscach są może drożdżówki po 50 groszy? Bo też nie
            spotkalem, niestety... ;-(
            Tak to już jest, że turysta to jest ktoś, kto przyjeżdża wydawać pieniądze, a
            wszyscy, którzy o tym wiedzą, chcą mu te pieniądze zabrać. Jedni robią to z
            wdziękiem i w marę bezboleśnie, inni - mniej. Ale robią wszyscy, taka jest
            natura tego biznesu, niestety...

Co zaś do bułek... nie wiem, co kto lubi, ale tych, którzy Chorwacji nie znają,
            uprzedzam: tam trudno lub bardzo trudno o pieczywo przypominające nasza, żytnie
            lub żytnio-pszenne, na zakwasie itp., z dodatkami ziaren na przyklad. Bywa, ale
            jest trudniej potykane i znacznie droższe. Króluje za to wszechobecne
            wysokoglutenowe pszenne, białe pieczywo typu przypominającego nasze "pompowane
            powietrzem" bagietki - typowe dla większości regionu środziemnomorskiego. Nie
            każdemu to pasi, więc nie zaszkodzi przynajmniej na początek urlopu zabrać z
            kraju trochę wypróbowanego, ulubionego chlebka, choćby i po to, aby poczęstować
            gospodarzy, którzy też nie znają naszych smaków, a są częstokroć otwarci na ich
            poznawanie...
            • katja_24 Re: Lody 16 zl 31.05.10, 17:04
              Moim skromnym zdaniem ichnie pieczywo jest paskudne. Swieze jeszcze da sie
              zjesc, ale na nastepny dzien juz nie bardzo. Poza tym tanie tez nie jest.
              Niestety, jedzenie w Cro jest troche drozsze, niz u nas.
      • hepik1 Re: Lody 16 zl 08.06.10, 13:27
        Ten pucharek mógł i 16 złotych kosztować ;)

i45.tinypic.com/n3x7iq.jpg
        • Gość: ania19771 Re: Lody 16 zl IP: *.saite.com.pl 09.06.10, 13:25
          wow.."smaka" mi narobiłeś...
          Teraz jeszcze się trzeba wstrzymać coby "linie" utrzymać...ale urlop się zbliża wielkimi krokami
    • ania19771 Re: Lody 16 zl 31.05.10, 13:43
      Słuchajcie tanio nie jest ale nie przesadzajmy i nie ładujmy do jednego
      "koszyka" lodów z pucharka które mogą tyle kosztować i lodów w rożku...
      Tak jak pisał Tom trzeba dać około 5kun za sporą gałkę lodów , drożdzówek nie
      pamiętam więc się nie wypowiem
      Bułka którą często żywiliśmy się na śniadanie kosztowała 7-8kun są i droższe
      -różne cudeńka-jedne lepsze drugie gorsze kwestia własnego smaku ...
      • Gość: peetus Re: Lody 16 zl IP: *.171.41.2.static.crowley.pl 08.06.10, 12:25
        Ludzie ja rozumiem że jadąc na wczasy zagraniczne chcecie mieć super i tanio.
        Ale nie wpadajcie w skrajności.
        Nad naszym polskim morzem zostawicie jeszcze więcej kasy niż w Chorwacji i wtedy
        nie będziecie narzekać.
        Więc jeśli macie takie dylematy to może nie wyjeżdzajcie na wczasy.
        • Gość: ADAM Re: Lody 16 zl do peetus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.10, 19:16
          Popieram Cie czlowieku nad Polskim morzem jest brudno i smierdzacoi
          drogo w choj
        • Gość: Bikini Re: Lody 16 zl IP: *.infocoig.pl 21.06.10, 11:48
          dokładnie, a nawet gdyby te lody kosztowały 16 zł to co z tego? w
          końcu po to sie jedzie na wkacje żeby wydawać pieniążki na
          przyjemności:) a nie oszczędzać, a jeżeli dla kogos jest za drogo w
          Chorwacji to zapraszam do Hiszpani - tam to są dopiero ceny!!!:)
    • Gość: Norbi Re: Lody 16 zl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.10, 19:58
      nalezy jeszcze brać pod uwagę region Chorwacji, w ubiegłym roku potwierdziłem to
      co wczesniej czytałem- Istria jest droższa od Dalmacji - z uwagi na tłumy
      Niemców i Włochów. Co do pieczywa- mi smakuje świeże pieczywo na oliwie-nasza
      tzw ciabata. Burek też jest godny polecenia-kto próbował wie o czym mówię. Jak
      wczesniej dobrze zauważono - nie można porównywać cen w restauracjach i
      kafejkach do cen lodziarni i sklepów. Za tydzień ponownie wyruszam-tym razem
      przez Czarnogórę. Jeśli kogoś zainteresuje- Trasa Trójmiasto- Wegry- Belgrad a
      dalej nocnym pociągiem do Baru (Czarnogóra). Pozdrawiam wszystkich.
      • Gość: zdziś Re: Lody 16 zl IP: *.dip.t-dialin.net 24.06.10, 12:07
        ja mieszkam w malej wiosce w niemczech tu kazdy pucharek lodow w
        lodziarni kosztuje 4 e =ok 16 zl wiec jezdze do CRO zeby bylo
        taniej ;o)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka