Gość: magda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.10, 10:44 drożdzówka - 8 zl.Czy naprawdę jest az tak drogo? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tom Re: Lody 16 zl IP: *.tvkstella.pl 31.05.10, 12:03 A skąd Ty takie ceny wzięłaś? Owszem, w jakiejś wypasionej miejscowości, w jakieś wypasionej knajpce z wypasionymi widokami pucharek lodów może i będzie kosztował tych 16 zł, czyli 25-30 kun, ale to jakaś skrajnie ekstremalna sytuacja. Lody w lodziarni, takie jak u nas, w rożkach, sa po 5-6 kun (czyli ok. 3-3,50 zł) za kruglę, czyli gałkę, ale ichnia gałka jest jak dwie nasze. Warto zastanowić się przy kupnie, czy jest się w stanie "obsłużyć" porcję złożoną z 3-4 gałek, co w Polsce nie jest niczym nadzwyczajnym. Drożdżówki po 8 zł, czyli po jakieś 13-14 kun? Nie spotkałem osobiście. Zwykle są w wielkim wyborze i niezłe po 5-6 kun, czyli ok. 3-3,50 zł. Ale - zastrzeżenie: najdrożej w szpanerskich miejscach i w szczycie sezonu, ale już w czerwcu czy we wrzesniu różnice w cenach są mocno odczuwalne, na korzyść pozaszczytowych miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ilona Re: Lody 16 zl IP: *.icpnet.pl 31.05.10, 12:54 Drożdżówka za 3 złote to za bardzo tanio też nie jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Lody 16 zl IP: *.c201.msk.pl 31.05.10, 12:58 no to jedno woleć.Albo drożdżówka,albo sucha zwykła bułka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Lody 16 zl IP: *.tvkstella.pl 31.05.10, 13:21 Nikt się nie upiera, ze 3 zł za drożdżówkę to jest tanio. Ja tylko informuję, że nie spotkałem drożdżówek po inkryminowanych 8 złotych ;-)) I podaję ceny, z jakimi spotykałem się osobiście... A swoją drogą: w Sopocie, na Krupówkach, Mikołajka, innych Międzyzdrojach czy w stu podobnie wypasionych miejscach są może drożdżówki po 50 groszy? Bo też nie spotkalem, niestety... ;-( Tak to już jest, że turysta to jest ktoś, kto przyjeżdża wydawać pieniądze, a wszyscy, którzy o tym wiedzą, chcą mu te pieniądze zabrać. Jedni robią to z wdziękiem i w marę bezboleśnie, inni - mniej. Ale robią wszyscy, taka jest natura tego biznesu, niestety... Co zaś do bułek... nie wiem, co kto lubi, ale tych, którzy Chorwacji nie znają, uprzedzam: tam trudno lub bardzo trudno o pieczywo przypominające nasza, żytnie lub żytnio-pszenne, na zakwasie itp., z dodatkami ziaren na przyklad. Bywa, ale jest trudniej potykane i znacznie droższe. Króluje za to wszechobecne wysokoglutenowe pszenne, białe pieczywo typu przypominającego nasze "pompowane powietrzem" bagietki - typowe dla większości regionu środziemnomorskiego. Nie każdemu to pasi, więc nie zaszkodzi przynajmniej na początek urlopu zabrać z kraju trochę wypróbowanego, ulubionego chlebka, choćby i po to, aby poczęstować gospodarzy, którzy też nie znają naszych smaków, a są częstokroć otwarci na ich poznawanie... Odpowiedz Link Zgłoś
katja_24 Re: Lody 16 zl 31.05.10, 17:04 Moim skromnym zdaniem ichnie pieczywo jest paskudne. Swieze jeszcze da sie zjesc, ale na nastepny dzien juz nie bardzo. Poza tym tanie tez nie jest. Niestety, jedzenie w Cro jest troche drozsze, niz u nas. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Lody 16 zl 08.06.10, 13:27 Ten pucharek mógł i 16 złotych kosztować ;) i45.tinypic.com/n3x7iq.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania19771 Re: Lody 16 zl IP: *.saite.com.pl 09.06.10, 13:25 wow.."smaka" mi narobiłeś... Teraz jeszcze się trzeba wstrzymać coby "linie" utrzymać...ale urlop się zbliża wielkimi krokami Odpowiedz Link Zgłoś
ania19771 Re: Lody 16 zl 31.05.10, 13:43 Słuchajcie tanio nie jest ale nie przesadzajmy i nie ładujmy do jednego "koszyka" lodów z pucharka które mogą tyle kosztować i lodów w rożku... Tak jak pisał Tom trzeba dać około 5kun za sporą gałkę lodów , drożdzówek nie pamiętam więc się nie wypowiem Bułka którą często żywiliśmy się na śniadanie kosztowała 7-8kun są i droższe -różne cudeńka-jedne lepsze drugie gorsze kwestia własnego smaku ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peetus Re: Lody 16 zl IP: *.171.41.2.static.crowley.pl 08.06.10, 12:25 Ludzie ja rozumiem że jadąc na wczasy zagraniczne chcecie mieć super i tanio. Ale nie wpadajcie w skrajności. Nad naszym polskim morzem zostawicie jeszcze więcej kasy niż w Chorwacji i wtedy nie będziecie narzekać. Więc jeśli macie takie dylematy to może nie wyjeżdzajcie na wczasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAM Re: Lody 16 zl do peetus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.10, 19:16 Popieram Cie czlowieku nad Polskim morzem jest brudno i smierdzacoi drogo w choj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bikini Re: Lody 16 zl IP: *.infocoig.pl 21.06.10, 11:48 dokładnie, a nawet gdyby te lody kosztowały 16 zł to co z tego? w końcu po to sie jedzie na wkacje żeby wydawać pieniążki na przyjemności:) a nie oszczędzać, a jeżeli dla kogos jest za drogo w Chorwacji to zapraszam do Hiszpani - tam to są dopiero ceny!!!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norbi Re: Lody 16 zl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.10, 19:58 nalezy jeszcze brać pod uwagę region Chorwacji, w ubiegłym roku potwierdziłem to co wczesniej czytałem- Istria jest droższa od Dalmacji - z uwagi na tłumy Niemców i Włochów. Co do pieczywa- mi smakuje świeże pieczywo na oliwie-nasza tzw ciabata. Burek też jest godny polecenia-kto próbował wie o czym mówię. Jak wczesniej dobrze zauważono - nie można porównywać cen w restauracjach i kafejkach do cen lodziarni i sklepów. Za tydzień ponownie wyruszam-tym razem przez Czarnogórę. Jeśli kogoś zainteresuje- Trasa Trójmiasto- Wegry- Belgrad a dalej nocnym pociągiem do Baru (Czarnogóra). Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziś Re: Lody 16 zl IP: *.dip.t-dialin.net 24.06.10, 12:07 ja mieszkam w malej wiosce w niemczech tu kazdy pucharek lodow w lodziarni kosztuje 4 e =ok 16 zl wiec jezdze do CRO zeby bylo taniej ;o) Odpowiedz Link Zgłoś