Dodaj do ulubionych

Czarnogóra, prośba o namiary ma miejscowośći..

IP: *.jjs-isp.pl 03.05.11, 19:33
Witam. Po ubiegło rocznych wakacjach w CRO w Duce(Omiś), w tym roku postanowiliśmy pojechać do CG. Tylko gdzie?
Po prze studiowaniu forum nasz wybór padł raczej gdzieś poniżej Budvy na południe.
Jeżeli macie jakieś sprawdzone miejscówki to proszę o namiary, nie na same kwartery tylko na miejscowości, jedziemy 4+4 w ciemno jak co roku.
Nie jesteśmy leniwcami leżącymi tylko na plaży, planujemy wypady min. Mostar, Dubrownik.
Szukamy urokliwego miejsca, ale nie koniecznie na końcu świata i z dala od Ulcinj.

pozdro
Obserwuj wątek
    • wtopek Re: Czarnogóra, prośba o namiary ma miejscowośći. 04.05.11, 13:03
      Canj, obok Mesici, między Petrovacem a Sutomore.

Także Petrovac.
      • Gość: andrew Re: Czarnogóra, prośba o namiary ma miejscowośći. IP: *.jjs-isp.pl 04.05.11, 22:25
        co prawda nie planowaliśmy tak daleko na południe, ale po przeczytaniu kilku informacji o Ćanji jestem bardzo pozytywnie zaskoczony WIELKIE dzięki. Proszę o inne urokliwe miejsca.
    • Gość: Czarnerzeka Re: Czarnogóra, prośba o namiary ma miejscowośći. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.11, 08:52
      Cześć, ja zrobiłam z mężem trasę SARAJEWO (Bośnia i Hercegowina) – MEDJUGORIE – MOSTAR – DUBROWNIK (Chorwacja) – BUDVA (Czarnogóra) – KOTOR – SHKODER (Albania) – DURRES – OHRID (Macedonia) – SKOPJE – VELES – BELGRAD (Serbia) z LogosTour i byliśmy super zadowoleni, bo program zwiedzania był naprawde bogaty i wiele zobaczyliśmy, więc polecamy
      • Gość: andrew Re: Czarnogóra, prośba o namiary ma miejscowośći. IP: *.pg.com 10.05.11, 00:17
        ..imponująca objazdówka, my jedziemy z dziecmi, odpuścimy sobie Serbie, natamiast Albania mnie bardzo kuśi..
        dzięki
        pozdro
    • bah77 Re: Czarnogóra, prośba o namiary ma miejscowośći. 10.05.11, 07:35
      > Nie jesteśmy leniwcami leżącymi tylko na plaży, planujemy wypady min. Mostar...

Więc może Ci się przyda:
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,97614212,98815574,0,2.html?v=2

Pozdrawiam

bah77
      • Gość: andrew Re: Czarnogóra, prośba o namiary ma miejscowośći. IP: *.pg.com 11.05.11, 01:55
        wielkie dzieki za zrozumienie tematu, po obejżeniu fotek koparka mi opadła
    • studiojelic Re: Czarnogóra, prośba o namiary ma miejscowośći. 10.05.11, 09:31
      Witam,
      Mogę polecić Ci Herceg Novi jako miejsce pobytu. To piękne miasto, ma wiele biur podróży, które oferują wiele wycieczek. Od Mostar (BiH) wynosi około 3 godziny drogi (samochodem), z Trebinje (BiH) 45 minut, a także od Dubrownika zaledwie 45 minut. W Czarnogórze można zwiedzić Kotor (40 minut drogi od HN) lub dużo na jeden dzień wycieczka (zwiedzanie mauzoleum Lovcen, Cetinje, rafting Tara, klasztor Ostrog, Jezioro Szkoderskie ....).
      Jeśli loking zakwaterowanie w Herceg Novi mogę zaoferować min, wystarczy odwiedzić www.studiojelic.weebly.com lub skontaktuj się ze mną w jdavor@t-com.me
      Pozdrawiam,
      Davor
      • Gość: andrew Re: Czarnogóra, prośba o namiary ma miejscowośći. IP: *.pg.com 11.05.11, 02:26
        Nie brałem pod uwagę Herceg Novi ponieważ leży w zatoce, ale jeżeli wart jest zobaczenia to chętnie zatrzymamy się tam na 1 lub 2 dni.
        Faktem jest iż to bardzo dobre miejsce jako baza wypadowa.
        Dzięki
    • Gość: Mariusz Re: Czarnogóra, prośba o namiary ma miejscowośći. IP: *.ip.netia.com.pl 10.05.11, 11:32
      Witam,

byłem w 2007 roku w Czarnogórze w Budvie.
      Polecam Budvę - ma swój urok. Hotel Aleksandar allinclusive - również polecam.
      Fajny jest też Kotor, ale faktycznie z dala od Ulcij.

pozdrawiam
      Mariusz
      • agamamaoli Re: Czarnogóra, prośba o namiary ma miejscowośći. 12.05.11, 17:18
        Ja w zeszłym roku byłam w Buljaricy koło Petrovaca. Sama miejscowość to wieś, ale plaża długa i niezatłoczona. Poza tym stąd wszędzie równie blisko, bo jest to środek wybrzeża. My z lokalizacji bylismy bardzo zadowoleni. W trakcie zrobiliśmy wycieczkę z noclegiem w Mostarze i bez noclegu w Dubrowniku. Poza tym zjechaliśmy Czarnogórę środek i wybrzeże. Mąż był na raftingu. W zasadzie w ciągu 3 tygodni byliśmy na plaży w Buljaricy 3 razy - a tak skakaliśmy z miejsca na miejsce. Odradzam większe miejscowości np Petrovac (katastrofa na plaży, ciasno, dojść do morza nie można człowiek przy człowieku i ogromne problemy z parkowaniem). Z radością wracaliśmy do naszej dziury.
        • Gość: trelemorele86 Re: Czarnogóra, prośba o namiary ma miejscowośći. IP: 89.242.158.* 13.05.11, 15:55
          Mam pytanie odnośnie wycieczek fakultatywnych w Czarnogórze. W tym roku wybieram się do Budvy z biurem ois na 12 dni z czego 9dni w samej Budvie. Czy warto wykupić wycieczki polecane przez nich czy zrobić sobie spacr wokół lokalnych biur podróży i porównać ich oferty?
          • agamamaoli Re: Czarnogóra, prośba o namiary ma miejscowośći. 16.05.11, 11:26
            Polecam przejść się po biurach. Wzdłuż plaży jest mnóstwo stoisk i "budek" biur podróży. My skorzystaliśmy z opcji rejs po B. Kotorskiej ze zwiedzaniem kilku miejsc. Było super, zaliczyliśmy wtedy tez piękną plażę, do tego obsługa polskiego przewodnika, wprawdzie wszystko w pośpiechu, ale cały dzień zleciał nam milutko.
            • Gość: andrew Re: Czarnogóra, prośba o namiary ma miejscowośći. IP: *.pg.com 25.05.11, 19:19
              ... czy byliście gdzieś nad zatoką Kotorską?
              • Gość: agata0197@onet.pl Re: Czarnogóra, prośba o namiary ma miejscowośći. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.11, 16:23
                Otrzymałam ofertę od właścicieli apartamentów w Czarnogórze ale już mam zrezerwowaną kwaterę.Ponieważ na moją prośbę przysłali pocztą zdjęcia apartamentów, pozwalam sobie podać ich namiar (apartmani.abadzic@yahoo.com). Może ktoś chce skorzystać
          • Gość: anka_86 Re: Czarnogóra, prośba o namiary ma miejscowośći. IP: *.dhl.com 01.06.11, 12:36
            ja jade z chłopakiem z OIS do Budvy w terminie 14-25.07 :) a jak Wy ?
        • Gość: andrew Re: Czarnogóra, prośba o namiary ma miejscowośći. IP: *.pg.com 14.05.11, 10:28
          Dziura, dziurą, ale jaki spokój dla duszy -bezcenne.
          pozdrawiam
        • Gość: zibid Re: Czarnogóra, prośba o namiary ma miejscowośći. IP: *.olsztyn.mm.pl 22.05.12, 21:43
          Witam mozna prosić o namiar na nocleg: azduccy@wp.pl
    • Gość: reyer Re: Czarnogóra, prośba o namiary ma miejscowośći. IP: 87.204.253.* 14.05.11, 20:01
      witam.bylem juz w czarnogorze 2 razy(2lata pod rzad)w tym roku jade ponownie.miejscowosc sutomore nad morzem oczywiscie.jade z moja dziewczyna,vanem,jesli jest chetna para na taki wyjazd to chetnie zapraszamy.pojedziemy w czworke.mam tam znajomego u ktorego sa kwatery w cenie okolo 8-10 euro od osoby za dzien.my jedziemy w terminie okolo 18-20 lipiec i na jakies 3 tyg.jezeli sa zainteresowani to prosze o kontak na meile reyer2@o2.pl ,moge udzielic rowniez wszytskich info dotyczacych dojazdu autem oraz popytu w czarnogorze. dla jadacych do czranogory mam rade,nie jedzcie przez chorawcje bo jeste dalej i w chorwacji autostardy sa drogie,najlepsza droga to przez wegry i serbie.autostarady przez serbie kosztuja okolo 6-7 euro w jedna strone.droga jest dobra i bezpieczna.i mozna zatankowac tansze paliwo,tansze nie znczy gorsze.na duzych stacjach jeste paliwo normalnej jakosci,a jeste duzo taniej jak w chorawcji.to tyle ,zainteresowanych na wspolny wyjazd zapraszam do kontaktu meilowego.pozdrawiam.
    • katja_24 Re: Czarnogóra, prośba o namiary ma miejscowośći. 28.05.11, 18:59
      Witaj. Ja rowniez dwa lata temu spedzialm 10 dni w Omiszu, a w zeszlym roku uderzylismy do MNE :)
      Tydzien w Durmitorze i tydzien nad morzem. Generalnie moje odczucia sa takie, ze za Petrovacem w strone Albanii nie ma co sie ruszac, chyba ze na wycieczke. Ta czesc kraju moim zdaniem jest znacznie mniej ciekawa, w dodatku dosc brudna. My mielismy kwatere w Morinj, mala miejscowosc pol godziny od Kotoru, jakies 70km od Dubrovnika, cisza i spokoj. Woda w Zatoce ciepla, ale nie tak blekitna jak na otwartym morzu. Cos za cos ;) Warto zobaczyc Perast, bardzo urokliwe miasteczko i wybrac sie na mury obronne w Kotorze, koniecznie wieczorem, z latarka :)
      Budva moim zdaniem dosc tloczna, ale co kto lubi, jak wolisz miec spokoj to polecam cos mniejszego. W razie pytan pisz na priva.
      • xander2000 Re: Czarnogóra, prośba o namiary ma miejscowośći. 30.05.11, 10:30
        Witam,
        jade w tym roku do Mornij, bardzo, bardzo bym Cie prosil o informacje o tym miejscu (plaza, kanjpy itp) i twoje opinie. Pozdrawiam
        • katja_24 Re: Czarnogóra, prośba o namiary ma miejscowośći. 30.05.11, 14:26
          Witaj . Ja dokladnie bylam w Kostanjicy, ale te male miejscowosci w zasadzie sa polaczone. Jesli chodzi o knajpki, to niewiele pomoge, znam tylko jedna, ale tam byla glownie pizza itp. Przytulny lokalik nad sama woda, wieczorem w piatek luz sobote, nie pamietam, byla tam dyskoteka. Plaza, z ktorej korzystalismy byla z drobnym zwirkiem, na gazetowego wyslalam Ci fotke.
          Generalnie miejscowosc odebralam pozytywnie, cisza i spokoj, dobra lokalizacja, do Dubrownika ok 70 km, do Kotoru pol godziny jazdy. Jak masz jakies konkretne pytania to pisz. Pozdrawiam
          • katja_24 Re: Czarnogóra, prośba o namiary ma miejscowośći. 30.05.11, 14:27
            A sorry, podaj maila jak chcesz foty, gazetowy jest nieaktywny.
            • Gość: xander2000 Re: Czarnogóra, prośba o namiary ma miejscowośći. IP: 195.184.84.* 31.05.11, 12:00
              Bardzo prosze na krosno@interia.pl. z gory dziekuje !
              • katja_24 Re: Czarnogóra, prośba o namiary ma miejscowośći. 31.05.11, 13:58
                Poszlo :)
                • Gość: xander2002 Re: Czarnogóra, prośba o namiary ma miejscowośći. IP: 195.184.84.* 01.06.11, 13:06
                  Serdecznie dziekuje za wszytskie informacje i zdjecia !
    • Gość: michal Re: Czarnogóra, prośba o namiary ma miejscowośći. IP: 62.61.56.* 29.05.11, 22:21
      Zapraszam do Prcanj. Prosze zobaczyc stronke www.montenegrowakacje.pl
    • www.zobacz-swiat.pl Re: Czarnogóra, prośba o namiary ma miejscowośći. 30.05.11, 15:46
      Fakt, że byłem tam kilka lat temu, ale polecam Herceg Novi.
    • Gość: Marcin Re: Czarnogóra, prośba o namiary ma miejscowośći. IP: *.btc-net.bg 03.06.11, 22:23
      Popatrz na tę stronkę: www.montenegrowakacje.com, Herceg Novi blisko Budvy i Dubrownika.
      My byliśmy rok temu w Igalo.
      Pozdr Marcin
    • Gość: andrew Re: Czarnogóra, prośba o namiary ma miejscowośći. IP: *.jjs-isp.pl 24.06.11, 22:16
      .. a co mają do powiedzenia osoby które już wróciły?
      • Gość: aga Re: Czarnogóra, prośba o namiary ma miejscowośći. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.07.11, 21:32
        właśnie wróciłam z czarnogóry, spędziłam 2 tygodnie w boce kotorskiej w małej miejscowości risan. woda w morzu faktycznie nie była błękitna, ale rekompensowałyu to widoki, przecudne. jeżeli szuka ktoś spokoju i względnej ciszy, to polecam jak najbardziej. podczas tego pobytu byłam na 4 wycieczkach:kotor(ok17km),budva (50km), dubrownik (70). miasta przepiękne, urokliwe, ale naprawdę z ulgą wracało sie do hotelu - teuta, czasy świetności ma już za sobą, ale obsługa naprawdę bardzo miła. polecam biuro p. górnickiego z jedliny i pana kazimierza-pilota.
    • Gość: gość Re: Czarnogóra, prośba o namiary ma miejscowośći. IP: *.pg.com 02.07.11, 16:52
      czy ktoś był w Milocer??
      • yotsukaido Re: Czarnogóra, prośba o namiary ma miejscowośći. 20.07.11, 17:30
        ja też przyłączam się do prośby o wrażenia z miejscowości Milocer :)
        • Gość: ruda Re: Czarnogóra, prośba o namiary ma miejscowośći. IP: *.ksi-system.net 22.07.11, 10:44
          to koło sv. Stefan, moim zdaniem ok. blisko pięne plaże sv. Stefana.

JA byłam w Risanie i odradzam, plażę tam zniosłam raz, pierwszego dnia, bo była jeszcze w miarę czysta. JEździliśmy 30 km nad pełne morze do JAzu.
          W Risanie, warto wiedzieć, słońce zachodzi ok 18 (za góry), więc jeśli dzień nie jest upalny, to może być wręcz chłodno (nasz 2 dzień pobytu). JAk pisałam byliśmy przed sezonem (2.07, sezon od 8.07), już w dacie naszego wyjazdu nie weszłabym w Risanie do wody w ogóle.
          • Gość: aga Re: Czarnogóra, prośba o namiary ma miejscowośći. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.07.11, 21:46
            To prawda, że pod koniec dnia na plaży w Risan są śmieci, to jest koniec zatoki i niestety wszystko tam spływa, ale każdego ranka plaża jest czyściutka. Byliśmy na innych plażach np. Plawi horyzont, Żanica, fajnie tylko że daleko i bardzo tłoczno, głośno i o wiele drożej niż w Risan, np całodniowe wypożyczenie leżaka kosztuje 1 euro, trzeba się zastanowić czego się oczekuje od wyjazdu.
    • bwiolab Re: Czarnogóra, prośba o namiary ma miejscowośći. 16.07.11, 09:33
      Właśnie wróciłam, zaliczyłam Petrovac z czego jestem zadowolona.
      Wszędzie blisko, miasteczko fajne.
      • emikaa Re: Czarnogóra, prośba o namiary ma miejscowośći. 22.07.11, 21:00
        A gdzie spałas? Jakie ceny za noclegi/ w restauracjach/ za wino? Czy to prawda ze w czarnogorze mozna kupic dobry miód?
        pozdrawiam
        • bwiolab Re: Czarnogóra, prośba o namiary ma miejscowośći. 23.07.11, 21:26
          Mieszkałam w Petrovac, głownie z uwagi na dzieci.
          Jak dla mnie miasteczko dla nich - 2 plaże, promenada, plac zabaw.
          Market, sporo knajpek, piekarnia, apteki etc.
          W Ulcinij byłam na plaży Miami Beach. Czysta, duża, woda dość płytka, na jeden dzień OK, nawet zaszalałam z leżakami
          Samo miasto na nie, bardzo duże, bez składu, natomiast stare miasto bardzo ładne. Polecam.

Do CG wybrałam trasę - Czechy-Austria-Słowenia (objazd)-Cro - trasa szybka i przyjemna tyle, że to pt i całe tabuny Czechów wyjechały na wakacje
          Z CG - BiH (dużo ograniczeń, zakrętów, policji trochę i czasami trudno wyminąć coś co się wlecze z prędkością 20-30km na godz ) icon_twisted.gif - Węgry - szybko, dobre drogi, zero policji (bez winiety czyli potencjalnie wolniej) i Słowacja też ok.
          Reasumując I trasa szybciej pomimo, iż dłuższa, druga tańsza.

Ceny benzyny - u mnie diesel najdrożej w SLO i Węgry, najtaniej w BiH coś ok 4,5zł a potem w CG, tam LPG najdroższy.

Miód widziałam ale nie wiem po ile, często "po drodze".

Jeśli interesują Was ceny najtaniej w BiH jedliśmy obiad identyczny jak w CG za pół ceny.

W samej CG owoce morza dość drogie, ryby I klasa od 30-45E za kg icon_exclaim.gif
          Restauracje: Pizza od 5E - 8E, makaron ok 5E (bolones itp), sok (200ml) ok 2E.

W barze kawałek pizzy 1,5 (w 1 miejscu widziałam tylko po 2), hamburgery ok 2-2,5E ale .... są przepyszne - nie to co nasze icon_biggrin.gif Po pierwsze mięsko robione przez nich (jak mielone) z dodatkami sera, papryki itp grubości 4-5X jak w ....(wiemy gdzie), plus sami nakładacie dodatki i sosy.

Poza tym drogi nabiał - mleko karton od 0,9 do 1,3 E, masło kostka od 2,8E
          Wędliny od ok. 7E, chleb od 0,7 E.
          Lody od 0,6 za kugle do 1E w starym mieście w Budvie.
          Piwo od 0,7 za pusze 0,5l.
          Ceny soków, wody, coli praktycznie takie same.
          Owoce, warzywa, najtaniej w Voli arbuzy po 0,10E ale to cena przed wyjazdem, tak to po 0,30E.
          Brzoskwinie ok 1,6E.
          Dzieci zazwyczaj nie płacą wstępu do rożnych obiektów.
          Ceny w restauracjach dość wysokie jak na naszą 4, szczególnie za ryby, owoce morza.

Apartament 2 pokojowy z tarasem, klimą ok 90m od morza kosztował nas 42E za dobę.

Cena łodzi po Skoderkim jeziorze na godz od 30 do 65E za nasze 4 os (zależy od klasy i szybkości łódki). Nie skorzystałam, za godz łódeczką za 30E nie wiele można zobaczyć.
          Cena łodzi w Peraście 10E za naszą 4 w tym postój 40min na wyspie Matki Bożej na skale.

Reasumując, nie jest tak tanio jak niedawno głosili.
          Podobnie jak w Polsce, często drożej.
          Miała być duża różnica pomiędzy Cro a CG uważam, że jest niewielka.
        • Gość: aga Re: Czarnogóra, prośba o namiary ma miejscowośći. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.07.11, 21:37
          spałam w jedynym hotelu w tej miejscowości-Teuta, nie wiem ile noclegi kosztowały, bo był to wyjazd zorganizowany(biuro podróży Górnicki z Jedliny Zdrój), przeciętnie jeden kieliszek rakiji ok.1euro w restauracji. na bazarku ceny typowo dla turystów,
          1 l.oliwy domowej z oliwek 10 ero, dużo, drogie owoce, ale warto tam pojechać, polecam. Wina niestety nie piłam na miód nie zwróciłam uwagi. Z potraw jadłam owoce morza w kilku miejscach, od6-10 euro, pyszne świeże.
          • Gość: darek.59.pl Re: Czarnogóra, prośba o namiary ma miejscowośći. IP: *.dynamic.chello.pl 23.07.11, 21:57
            To Risan a hotel rzeczywiście jeden, nazwany od imienia księżniczki Teuty. Ciekawszy jest Perast choć to skala mikro w wielkości i też tylko jeden pensjonat. Warto wdrapać się na starusieńką wieżę, z sercem na ramieniu ze strachu. Niesamowite. Oczywiście Kotor ale wyłącznie stare miasto za murami.
          • Gość: hej Re: Czarnogóra, prośba o namiary ma miejscowośći. IP: *.adsl.inetia.pl 13.11.11, 17:06
            moze to nie czas już na wyjazdy ale ciagle wspominam i serdecznie polecan Dobra Wodę
            naprawde cisza spokój dojazd super ludzie też plaża kamienista ale świetnie masuje stopy
            • Gość: Elizka Re: Czarnogóra, prośba o namiary ma miejscowośći. IP: *.opera-mini.net 25.03.12, 12:00
              Witam Jedziemy pierwszy raz do Czarnogóry, do tej pory tylko CRO prosze powiedzcie mi czy brac jedzenie do Czarnogóry jakie tam sa ceny apartamenty jedziemy 2+2 i 2+1 na dwa autka W CIEMNO do Petrovac w czerwcu na koniec miesiaca czy znajdziemy jakies noclegi bez problemu ?
              • giga28 CZarnogóra 25.03.12, 12:14
                My tez chetnie skorzystamy z porad internautów którzy byli juz w Czarnogorze tez jedziemy pierwszy raz 2+2 do Petrowac lub Canj zastanawiamy sie jeszcze moze ktos opisze gdzie lepiej sie zakotwiczyc i taniej lub poda namiary jakies linki .Ja ze swojej strony moge polecic CRO w Basce KRK lub na Istrii fajne miejsca. Zawsze korzystamy z porad tutejszego forum i zawsze jest to dokładnie tak jak pisza internauci teraz rowniez chcemy porady . Z góry dziekuje !!!!!
                • Gość: A Re: CZarnogóra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.12, 22:58
                  My w tym roku też jedziemy do Czarnogóry. Wcześniej zawsze CRO. Hotel, do którego jedziemy zapowiada się OK i ma dobre opinie. Nie jeździmy do pensjonatów, bo nie lubimy. Każdy wybiera to co chce i tak, aby najlepiej wypocząć. Jedziemy w sierpniu, za 10 dni all za 3 osoby płacimy 1100 euro. Jak na szczyt sezonu - nie za dużo. Jedziemy z niemieckiego biura podrózy.
              • Gość: agata Re: Czarnogóra, prośba o namiary ma miejscowośći. IP: *.smevpn.tpnet.pl 08.05.12, 09:14
                hej, byłam w zeszłym roku w czerwcu, do sutomore przyjechalismy wieczorem z dwójka wyjacych bahorów, za kwatere na deptaku przy plazy zapłacilismy 25E za noc, bylismy tam 3 dni, jakbysmy poszukali i potargowali sie i na wiecej dni to byłoby taniej ale wyjace bahory nie sprzyjaja negocjacjom
    • Gość: malpa Re: Czarnogóra, prośba o namiary ma miejscowośći. IP: *.toya.net.pl 11.06.12, 22:36
      Witam

Zapraszam do przeczytania mojej relacji z podrozy do Czarnogory, byc moze zacheci to do odwiedzenia jakiegos miejsca.
      malpawielepiej.wordpress.com/2010/12/22/czarnogora/

pozdrawiam serdecznie
    • Gość: majolatanie Re: Czarnogóra, prośba o namiary ma miejscowośći. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.12, 16:41
      majolatanie.pl/
      Zapraszamy zaintersowanych lataniem za grosze, oraz promocjami związanymi z tanimi lotami.
    • Gość: maria Re: Czarnogóra, prośba o namiary ma miejscowośći. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.07.15, 11:02
      Zatoka kotorska apartamenty tanio mowimy po polsku kon w polsce 783 739 282
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka