Dodaj do ulubionych

Trasa Tychy-Primosten

27.05.11, 12:02
Witam.Proszę o podanie najszybszej trasy z Tychów(woj.śląskie) do Primosten.Myślałam o: Słowacja-Austria-Słowenia.
Jaką kupić winetkę jadąc na 14dni?(10 dniową?,miesięczną?)
Jakie są koszty wszystkich winetek jadąc tą trasą?
Pierwszy wyjazd do Chorwacji jesteśmy zieloni wiec wszelkie sugestie mile widziane(wyjazd w czerwcu)
Obserwuj wątek
    • Gość: e-tam Re: Trasa Tychy-Primosten IP: *.dynamic.chello.pl 27.05.11, 17:36
      Najlepsza i najszybsza trasa < polecam

Nasza Chorwacja < poklikaj, info
      • Gość: e-tam opłaty:autostrady+paliwo IP: *.dynamic.chello.pl 28.05.11, 23:30
        @lillylive
        ...Jaką kupić winetkę...
        ...Jakie są koszty wszystkich winetek...

autostrady < opłaty > paliwo

aktualna pogoda <<< Chorwacja < kalkulator opłat drogowych
    • lillylive Re: Trasa Tychy-Primosten 28.05.11, 20:20
      Dziękuję!:)
    • Gość: ted Re: Trasa Tychy-Primosten IP: *.kwsa.pl 07.06.11, 11:41
      tychy-cieszyn-cadca-żylina-budapest-letenye-zagreb-karlovac-sibenik-primosten
    • aseretka Re: Trasa Tychy-Primosten 07.06.11, 13:04
      Właśnie wróciłam z tamtych okolic. Generalnie trasa polecana przez e-tam, choć u mnie były małe modyfikacje, bo wybrałam przejście graniczne Zwardoń/Skalite. Chcac zwiedzić po drodze Eisenstadt ominęłam też Wiedeń wjeżdżając na A2 w Austrii dopiero w okolicach Wiener Neustadt. Dalej do granicy ze Słowenią autostradą. W Słowenii odpuściłam sobie wykupienie winietki na autostrady i krótki odcinek do granicy z Chorwacją przejechałam drogami lokalnymi. Dalej autostradami przez Chorwację do Szybenika.
      Na Słowację winietka miesięczna, na Austrię lepiej wykupić dwie 10 dniowe niż jedną na cały miesiąc. Koszt autostrad w Chorwacji ok. 150 kun.
      • lillylive Re: Trasa Tychy-Primosten 07.06.11, 19:40
        Dziekuje za wszystkie podpowiedzi!
        • skatka79 Re: Trasa Tychy-Primosten 09.06.11, 23:15
          Czesc, w jakim terminie sie wybieracie? My tez jedziemy po raz pierwszy, na tydzien od 12go do Primostenu wlasnie :)

pozdrawiam
      • przemsoon Re: Trasa Tychy-Primosten 09.06.11, 23:38
        hej
        dwa lata temu jechałem przez Zwardoń, czy poprawili już tę drogę? pamiętam, że wtedy była w mocno średnim stanie...

a może masz ochotę napisać coś więcej o swoim wyjeździe na stronie: www.blogzpodrozy.pl ? jaką trasę wybrać, co warto zobaczyć, co Ci się podobało, itp itd.

a tu kilka moich fotek z Primosten
        • wislok1 Re: Trasa Tychy-Primosten 09.06.11, 23:50
          Nic nie poprawili. Po co przez Zwardoń ? To bezsens, kiedy przez Cieszyn jest dobra ekspresówka, a kontrolina granicy nie ma.
          W Zwardoniu nic nie ma, tam nawet wiatr zawraca
          • przemsoon Re: Trasa Tychy-Primosten 10.06.11, 09:22
            Teraz to i ja to wiem, ale dopóki się tamtędy raz nie przejechałem to nie wiedziałem :)
          • aseretka Re: Trasa Tychy-Primosten 10.06.11, 09:38
            Od Żywca do granicy w Zwardoniu jest już nowa droga szybkiego ruchu. Kontroli na granicy też nie ma. Dość słaby odcinek trasy jest jeszcze między Bielskiem a Żywcem, a w Słowacji między Zwardoniem a Cadca.

> W Zwardoniu nic nie ma, tam nawet wiatr zawraca
            A co chciałbyś, żeby tam było?

• lesio5 Re: Trasa Tychy-Primosten 10.06.11, 15:34
              Dopóki nie zrobią ekspresowej wschodniej obwodnicy Bielska S69 samobójstwem jest jazda na Żywiec i Zwardoń. Jadąc S1 przez Cieszyn oszczędza się co najmniej godzinę.
          • bah77 Re: Trasa Tychy-Primosten 10.06.11, 09:46
            > Po co przez Zwardoń ? To bezsens...

Niekoniecznie, może chciał ukochanej koronkowe stringi kupić w Koniakowie? :)

bah77
            • lillylive Re: Trasa Tychy-Primosten 14.06.11, 21:31
              I jeszcze pytanie następujące mam: czy lepiej z Tychów kierować się na Cieszyn czy na Chałupki?Jadąc do Czech.
              • wislok1 Z Tychów na Chałupki ??? 14.06.11, 23:09
                A po co ?
                Przecież to dalej. Jak będzie skończona autostrada Gliwice-Ostrawa,
                to będzie można dyskutować o tym wariancie.
                Ale teraz podróż na trasie Gliwice-Żory(koniec autostrady) trwa dwa razy krócej niż przejechanie odcinka kilkunastu kilometrów od końca autostrady do Chałupek, czasem trzy razy krócej
                • lesio5 Re: Z Tychów na Chałupki ??? 16.06.11, 12:51
                  Masz stare wiadomości. Autostrada A1 kończy się obecnie nie w Żorach tylko tutaj - w Świerklanach. Stąd do początku D1 w Boguminie jest tylko 25 km.
    • Gość: e-tam za rączkę > lillylive IP: *.dynamic.chello.pl 14.06.11, 22:10
      Nie czytanie i nie śledzenienie WPISÓW własnego wątku to plaga tego forum.
      Jeszcze raz za rączkę < od początku

Panie odpuść nam nasze winy, bo nie wiedzą co czynią Amen

Pozdrawiam,
      • lillylive Re: za rączkę > lillylive 15.06.11, 07:34
        Dziękuję-mąż się upierał z tymi Chałupkami:)
        • hepik1 Re: za rączkę > lillylive 15.06.11, 08:33
          Gdyby jednak stanęło na jego,warto potrenować przejazd węzłem Sośnica: ;)

www.a-inter.net/~z.mierzwa/Animacja/HTML/wezel-54.html
      • Gość: e-tam Re: za rączkę > lillylive IP: *.dynamic.chello.pl 15.06.11, 10:04
        @lillylive
        Może to przemówi do Waszaj wyobrażni. (niebieska linia na mapie to przebieg trasy)

Tychy - Chałupki = 75,1km 1h21min < pokaż mężowi

Tychy - Cieszyn = 69,4 km 57min < pokaż mężowi

Pozdrawiam,
        Wasz wybór, Wasza decyzja.
        Zachęcam do PONOWNEGO uważnego=wnikliwego przeczytania WSZYSTKICH wpisów.
        Zawsze rzetelny wislok1 to nasze GURU na tym terenie w rejonie Cieszyna.
    • Gość: Kamil Tychy - Omis IP: *.181.15.208.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.06.11, 19:04
      Witam, wyjeżdżam w środę 22-06-2011 z Tych do Omisu.
      Jadę na Bielsko - Cieszyn - Żylina - i dale już autostradą Słowacja - Austria - Słowenia ( objeżdżam przez Mureck - Lenart - Ptuj ) i dalej autostrada kierunek Split.
      Oglądałem różne warianty i ten jest chyba najlepszy. Przeszperałem forum, przejrzałem mapy i jest to kompromis ceny, odległości i czasu. Kierunek przez Chałupki sobie darujcie, po co nerwy na początku podróży. W Cieszynie przy dobrych wiatrach będziecie za 50 minut.
      Kiedy wyjazd?
      • lillylive Re: Tychy - Omis 15.06.11, 20:40
        Planowo jutro około 19tej.Jak bedzie ostatecznie się okaże ponieważ córka akurat dziś złapała paskudną angine ropną i nie wiem czy nie będziemy musieli przesunąc wyjazdu o kilka dni:(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka