Dodaj do ulubionych

Chorwacja - wrzesień...

16.08.14, 17:45
Witam,

Wstępnie planuję wyjazd do Chorwacji około 20 września na około 10 dni. Wiem, że ciężko wróżyć, ale generalnie - jakiej pogody można spodziewać się w tym czasie? Jak kształtują się temperatury morza pod koniec września?

Okolice, które mnie interesują to na południe od Splitu - gdzieś do Makarskiej.

Przeglądnąłem średnie temperatury z lat poprzednich i wygląda to jeszcze dość "rozsądnie". Niestety nigdzie nie mogę znaleźć temperatur morza...

Będę wdzięczny za informacje...
Obserwuj wątek
    • hepik1 Re: Chorwacja - wrzesień... 17.08.14, 08:16
      Na tej stronie aktualne i z kilku lat temp morza
      baltazar.izor.hr/plazepub/kakvoca
      Ogólnie morze wolniej sie wychladza niż nagrzewa, czerwiec i lipiec w tym roku kiepskie,sierpień już gorący. ,to może bozia we wrześniu wynagrodzi to co zabrał wcześniej.
      Jeśli nie ma jakiś super anomalii ,w końcu września spokojnie znajdą się dni odpowiednie do kąpieli.
    • cheshire Re: Chorwacja - wrzesień... 19.08.14, 11:21
      rok temu byłem w tym terminie na Pagu. Było rewelacyjnie - słonecznie, ciepło, morze 24 st. C. Ale tydzień wcześniej było brzydko. To termin trochę loteryjny,ale w tym roku jadę tak samo.
    • krk-michal Re: Chorwacja - wrzesień... 19.08.14, 21:20
      Najprawdopodobniej będę obserwował prognozy pogody i jeżeli coś to zdecyduję się na wyjazd w ostatniej chwili. Ogólnie jeżeli się wybierzemy, to z dwójką naszych małych córek - i w tym przypadku zależy mi na tym, aby mogły swobodnie kąpać/bawić się w morzu bez ryzyka jakiś przeziębień ze względu na zimną wodę czy kiepską pogodę.

Jeżeli temperatura wody byłaby w okolicy 24 stopni, temperatury w dzień w okolicach 25+ to takie warunki byłyby super.
      • jolaniebieska Re: Chorwacja - wrzesień... 20.08.14, 12:52
        i takie warunki będą znacznie bardziej prawdopodobne niż dobra pogoda nad Bałtykiem w lipcu :)
        Spokojnie możesz jechać, wrzesień jest super terminem w Chorwacji.

_ _
        Tanie noclegi Warszawa z wizytówką

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka