Dodaj do ulubionych

Wielka Plaża

23.07.17, 23:14
Jeśli był ktoś w tym roku lub jest na Wielkiej Plaży - to proszę o info czy na którejś postawili dmuchańce ( na wodzie lub na plaży)ze słodką wodą.
Planuję wyjazd na sierpień a synek je uwielbia więc może w tym roku jakieś się pojawiły.
zazwyczaj były na Toni Gril ale byliśmy już w czerwcu i niestety nie było ale może teraz w sezonie coś się pojawiło
Obserwuj wątek
    • wojtkras Re: Wielka Plaża 29.07.17, 14:53
      hej - ja w te okolice wybieram się pierwszy raz (dotąd Turcja Side i Bułgaria bo kocham piaszczyste plaże) - wybrałem HTP Apartaments koło Ulcinj - opinie o Velika Plaza skrajnie odmienne - jedni piszą że super (choć wiadomo, że piach ciemny i nie do porównania z Bułgarią), inni, że syf kompletny, wieje, na plaży podpaski, śmieci i wszędzie syf - jesli byłeś tam uprzednio, napisz proszę, jak to wygląda w realu - pozdr. wojciech
      • akus2 Re: Wielka Plaża 30.07.17, 08:22
        Cóż ta plaża ma swój urok i klimat albo komuś wpadnie w gust albo nie. My z rodziną jeździmy tam od 4 lat 2 razy w roku .
        Wiatr na plaży potwierdzam- czasem mocniej czasem lekko przyjemnie ale standard od 14 do 17 (zazwyczaj w tych godzinach) wieje ale jak jest 45 stopni w cieniu to ten wiatr jest błogosławieństwem.
        Co do opisywanego syfu to nie większy niż nad Bałtykim , nie większy niż po drugiej stronie Adriatyku we Włoszech - od 2-3 lat dużo się zmieniło i zmienia . Podpaski na plaży nigdy nie znalazłem (To tak żartem wspomne) jeśli ktoś chce Ulcinj porównywać z Hurgadą czy Teneryfą - to ma niepokoleji w głowie.
        Przy drogach wyjazdowych jeszcze zdarza się dzikie wysypisko jednak w mieście czy na plaży jest czysto.
        Czarnogóra ma swój niepowtarzalny urok albo ja pokochasz albo nie.
        Polecam jednak mała urokliwą mieście Karuče a tam restaurację rybną. Jedliśmy już w wielu miejscach zupy rybne i ryby ale tam to klasa światową. Gdybyś się wybierał to szukaj jej między budynkami bo jest jeszcze jedna przy samej drodze ale to już nie to.
        Pozdrawiam
        • wojtkras Re: Wielka Plaża 30.07.17, 22:02
          oj Akus2 serdeczne dzięki za wyczerpującą odpowiedź, kamień z serca bo już myślałem że wtopię - pamiętasz może jak w zeszłym roku kształtowały się ceny w knajpkach obiadek, piwko itp? dzięki za namiary na restaurację rybną - moja żona uwielbia, znasz jeszce inne restauracje w samym Ulcinj warte polecenia - jechałeś może drogą Budapeszt - Sarajewo - Mostar - Ulcinj?
          • akus2 Re: Wielka Plaża 31.07.17, 23:39
            W samym centrum przyzwoita restauracja z ludzkimi cenami to Europa- polecam - jedzenie OK!
            Polecam też rybne kanjpki na AdaBojana.
            Byliśmy w czerwcu tego roku i jedziemy jeszcze raz 18 sierpnia.
            raz jechałem przez BiH ale przez Foca-Sarajewo-Belgrad-Szeged, zazwyczaj jedziemy do Belgradu tam ładujemy samochód na pociąg i rano jesteśmy w Barze wypoczęty.
            Jeśli już jedziemy całą drogę samochodem to zazwyczaj przez Bratysława- Szeged- Belgrad- Uzice- Cacak- Bieljo Polje).
            Co do cen południowa część wybrzeża jest przyzwoita. Piwo 1,8- 2,5 euro, kawa 1-2 euro (ceny na Wielkiej plaży) obiady różnie ale za 10 euro da się zjeść przyzwoity obiad razem z piwem.
            • wojtkras Re: Wielka Plaża 10.08.17, 10:41
              hej Akus - ta restauracja rybna którą chwaliłeś - Karuče - to nazwa miejscowości, w której jest ta restauracja, czy to nazwa knajpy - bo nie moge tego namierzyć w necie, a zona i córka uwielbiają ryby (ja niestety mam przaśny gust - schabowy i mielony - choć podobno w Czarnogórze mają właśnie dobre dania z mielonego mięsa) - możesz podać bliższe namiary na tę knajpę?
              • emwuwu45 Re: Wielka Plaża 15.08.17, 11:31
                Najlepsze ryby są na końcu Wielkiej Plaży na Ado Bojana przy moście nad rzeką. Po jednej i drugiej stronie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka