Gość: kasia IP: 195.136.186.* 07.06.05, 17:02 Jadę po raz pierwszy na kemping do Chorwacji i zastanawiam się czy oprócz butli brać dzbanek na wodę.Proszę o radę.Kaśka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ewa Re: prąd na kempingach IP: *.brzesko.net.pl 07.06.05, 18:21 Prąd jest raczej wszędzie,z reguły za niewielką opłatą.Zastanawiałabym się jednak,czy warto brać czajnik...Gorących płynów raczej dużo pić nie będziesz,jak sądzę:).My zawsze bierzemy dwa garnki-duży i mały(gotujemy sami) i ten drugi służy w razie czego na wodę.Jeśli zamierzasz podłączyć oświetlenie(my korzystamy z wielgachnej świetlówki na baterie),więc i tak za prąd zapłacisz,a bagażnik masz duży,to czajnik weź-jest na pewno poręczniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adi Re: prąd na kempingach IP: 217.8.188.* 08.06.05, 07:32 mam pytanko dotyczące prądy czy tam są wtuczki do podłączenia takie jak u nas czyli zwykłe domowe gniazdka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: prąd na kempingach IP: *.brzesko.net.pl 08.06.05, 09:25 Hm,trochę mnie zastrzeliłeś tym pytaniem:) My nie korzystamy,więc nie wiem dokładnie,jak to wygląda...Może ktoś inny podpowie.Jedno jest pewne,kontakty chorwackie są standardowe(np.w łazienkach) Odpowiedz Link Zgłoś
baja02 Re: prąd na kempingach 08.06.05, 11:27 Na wszystkich kempingach są podłączenia do prądu w budynkach gospodarczych (kuchnie turystyczne, łacienki). Na kempingu są puszki do podłączania do przyczep, kamperów i namiotów. Trzeba pamiętać jednak o tym, że w tych puszkach coraz częściej spotyka się gniazda na "grube" bolce i wtedy trzeba zaopatrzyć się w taki "reduktor" z gniazdem pasującym do normalnej wtyczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adi Re: prąd na kempingach IP: 217.8.188.* 08.06.05, 11:35 dzięki za informację, mam jeszcze puyanie gdzie mozna takie reduktory dostać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dede Re: prąd na kempingach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.05, 15:41 Dają je na kempingu Odpowiedz Link Zgłoś