Dodaj do ulubionych

Rekin w Rijece...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 11:15
Słyszeliście o tym, ze wczoraj w Rijece był rekin?? Nieźle nie... Fajnie
jechac do Chorwacji czuc dreszczyk emocji, że zaraz zje nas rekinek :)
Niedługo w Chorwacji będzie kręcony kolejny film "Szczęki" :) No dobra, bez
żartów... Czy wie ktos moze czy były śmiertelne ofiary?? :/
Obserwuj wątek
    • emes-nju Re: Rekin w Rijece... 07.07.05, 11:20
      Rekiny w Rijece zdarzaja sie co jakis czas. Plyna sobie za statkami - raczej nie jest to najazd drapieznikow :-)
    • Gość: kk Re: Rekin w Rijece... IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 07.07.05, 12:56
      Mam nadzieje ze ciagle tam jest...:)
      • Gość: XXL Re: Rekin w Rijece... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 17:46
        Gość portalu: kk napisał(a):

> Mam nadzieje ze ciagle tam jest...:)

Z teściową jedziesz ????
    • Gość: MAtiash Re: Rekin w Rijece... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 16:05
      Ael skad on sie tam wział az z oceanu przyplynal?
      • Gość: DŻEJMS BŁĄD Re: Rekin w Rijece... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 17:19
        ale jaki rekin? biały żarłacz? bo zwykłych, niegroźnych to tam nigdy nie
        brakowało...wszędzie gdzie delfiny są i rekiny...taka karma....nomen omen
        • Gość: DŻEJMS BŁĄD Re: Rekin w Rijece... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 17:20
          p.s. ale jak w samej Rijece..to może to rekin finansjery był? wpadł do
          bankomatu po drobne...hę?
          • Gość: Maber Re: Rekin w Rijece... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 17:42
            Ja tam niewiem jaki rekin, ale coś słyszałem, ze chyba nie groźny... Mówili cos
            o rekinie zywiacym sie wodorostami :D Heh, mze to rekin jarosz :)
    • Gość: XXL Re: Rekin w Rijece... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 18:21
      Czasami na chorwackie wody zapuszczają się niewielkie rekiny,
      zwykle niegroźne kocie. Ale zdarzają się wypadki zaatakowania.
      Ba, co kilka lat trafiają tu zbłąkane wieloryby.
      Stałymi zaś mieszkańcami tutejszych wód są natomiast delfiny butlonose.
      • matiash Re: Rekin w Rijece... 07.07.05, 21:47
        Wow, dlefiny pierwszy raz slysze, dobrze wiedziec bo bardzo lubie te zwierzeta,
        a powiedz mi w jakich czesciach cro mozna je spotkac? i czy daleko od ladu ?
        • Gość: XXL Re: Rekin w Rijece... IP: *.idea.pl 08.07.05, 06:59
          matiash napisał:

> Wow, dlefiny pierwszy raz slysze,dobrze wiedziec bo bardzo lubie te zwierzeta,
          > a powiedz mi w jakich czesciach cro mozna je spotkac? i czy daleko od ladu ?

Praktycznie na całym wybrzeżu Adriatyku. Z plaży nie zobaczysz, ale
          często towarzyszą statkom wycieczkowym pływającym wzdłuż wybrzeża.
          • lesiomar Re: Rekin w Rijece... 08.07.05, 21:44
            Co parę dni obserwowalismy przepływające delfiny (4-5 szt), raz jeden wynurzył
            sie całkiem blisko brzegu (szkoda że tylko na chwilę), byłem w 2 połowie
            czerwca tego roku, mieszkałem w Stanici Tice np. wyspy Brac
            • Gość: XXL Re: Rekin w Rijece... IP: *.idea.pl 09.07.05, 00:48
              Też obserwowałem właśnie pomiędzy wyspami Brac, Hvar i
              stałym brzegiem tyle że z wody. W lipcu pewnie ze względu na
              duży ruch turystyczny do brzegu nie podpływają.
      • Gość: zawodowiec Re: Rekin w Rijece... IP: *.zdnet.com.pl 08.07.05, 03:36
        www.index.hr/clanak.aspx?id=272634
        Chorwaci mają najlepsze na świecie nazwy rekina :)
        pzdr
        • drzejms-buond Re: Rekin w Rijece... 08.07.05, 10:50
          a fuj! morski psie! a fuj!!!!

a co do delfinków jest ich około 150 , najwiecej w okolicach wyspy Cres i Mali
          Losnji...ale trudno je zobaczyć... miejscowym, z którymi gadałem na ten
          temat..zdarza sie taki widok raz, dwa..w życiu, no chyba że ktos jest
          rybakiem...

a jesli chcecie oglądać je z lądu....to, JEŚLI JUŻ, trzeba wwstać o 4rano....
          i lornetować....

a od rekinów chorwackich bardziej groźne są przybrzeżne skałki, ostre jak
          żyleta!!!!!...blizny ,jak po morskim psie..mam do tej pory....(wywaliła mnie na
          plery malutka fala gdy chciałem wejść do wody..obciach nie?)noooooooooooo....
        • Gość: kk Re: Rekin w Rijece... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 20:04
          www.index.hr/clanak.aspx?id=273199
          ktos moze wie o co tu choodzi???
          • Gość: Maber Re: Rekin w Rijece... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 20:16
            O to chodzi, że w Rijece był rekin jarosz... Nic nikomu nie zrobił, wszyscy
            cali, ale panika i afera jest :D
            • Gość: XXL Re: Rekin w Rijece... IP: *.idea.pl 09.07.05, 00:43
              Gość portalu: Maber napisał(a):

> O to chodzi, że w Rijece był rekin jarosz...

... który bardzo mięsko lubi :-))

"Bez obzira na to što još nema službene potvrde o morskim psima u Istri i na
              Kvarneru, Ministarstvo preporučuje kupačima da ne izlaze iz zaštićena područja
              i da se ne udaljuju od obale."

• kamil99 Re: Rekin w Rijece... 08.07.05, 20:26
      a jednak jest....

science.monstersandcritics.com/news/article_1031225.php/Croatia_confirms_great_white_shark_presence_in_Adriatic
    • Gość: kaz Re: Rekin w Rijece... IP: *.chello.pl 09.07.05, 17:42
      wlasnie czytalem... troszke niepokojace... 4 - metrowy zarlacz bialy to nie
      jest morskie zwierzatko, ktore chcialbym spotkac podczas kapieli. mam nadzieje,
      ze juz odplynal albo wkrotce padnie z glodu.
      • Gość: Kir W Opatiji sa siatki IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.07.05, 21:42
        Rekiny w Rijece się zdarzają, jednak ataki na ludzi to rzadkość prawdziwa - od
        wojny było ich chyba mniej niż 10. Ale i tak dmuchają na zimne w okolicy Rijeki
        na plażach, w wodzie są siatki chroniące przed rekinami które czasem zabładzą
        do portu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka