Dodaj do ulubionych

Szukam kwater blisko Dubrovnika,ale nie w nim....

08.06.06, 10:13
...chcę polecieć samolotem do Dubrovnika. Jak wiadomo lotnisko jest oddalone
od niego kilkanascie kilometrów. Czy macie namiary na jakieś fajne i w
sensownej cenie kwatery w małych miejscowościach nadmorskich, tak żeby był
jakiś sensowny dojazd z lotniska. Wyjazd w pierwszej połowie sierpnia. Czy
wogóle warto jechać w te okolice ? Był ktos z was ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Phil Re: Szukam kwater blisko Dubrovnika,ale nie w nim IP: 199.67.203.* 08.06.06, 10:18
      Polecam Cavtat. Mnóstwo ofert w necie. Z lotniska 7 km.
      • warsawman Re: Szukam kwater blisko Dubrovnika,ale nie w nim 08.06.06, 10:26
        Cavtat, ok, tylko jakoś w necie trafiam ciągle na jakiś pośredników, którzy
        sobie życzą niezłą kasę za lekko mówiąć średnią jakość usługi. A miejscowość
        Mlini i okolice? Proszę o jakieś konkretne namiary, najlepiej takie, żeby był
        dobry kontakt mailowy. Dzięki
        • Gość: Phil Re: Szukam kwater blisko Dubrovnika,ale nie w nim IP: 199.67.203.* 08.06.06, 10:40
          Mlini to trochę daleko do Dubrovnika jak dla mnie. Kwatery w Cavtat:
          www.tzcavtat-konavle.hr/novo/english/private_accomodation.html
          • warsawman Re: Szukam kwater blisko Dubrovnika,ale nie w nim 08.06.06, 11:24
            można do nich pisać po polsku ?
            • Gość: Phil Re: Szukam kwater blisko Dubrovnika,ale nie w nim IP: 199.67.203.* 08.06.06, 11:56
              Różnie to bywa, na stronie jest zazwyczaj informacja w jakim języku można się
              kontaktować. Dominuje jednak angielski.
              • Gość: tom Re: Szukam kwater blisko Dubrovnika,ale nie w nim IP: *.NET / *.stella.net.pl 08.06.06, 12:33
                jeśli Cię zainteresuje - weź pod uwagę Slano, to jakieś 40 min od Dubrovnika.
                Masz namiary na tamtejsze biuro turystyczne, które pomoże naprowadzić Cię na
                konkretną kwaterę: 0-385 20 871 236, fax 871 555, e-mail
                tzo-dubrovacko-primorje@du.hinet.hr, szukaj też na www: kroatien-ferien.com. W
                razie czego - adres bezpośrednio na jednego z tamtejszych gazdów od kwater:
                0-385 20 871 175, Jadranko Golusic
                • smaja Re: Szukam kwater blisko Dubrovnika,ale nie w nim 08.06.06, 14:23
                  To i ja się dołączam do wątku.
                  Kupiłam bilety do Dubrownika na 2 połowę lipca.(pobyt 10 dni) Wysłałam
                  zapytania tam gdzie było to możliwe w Catvat i Mlini i czekam.
                  Może są jeszcze jakieś inne miasteczka/ wioski blisko Dubrownika z dobrym
                  dojazdem. Samolot przylatuje o 20,30 będę jechała z 12 letnią córką i raczej
                  nie chciałabym ryzykować wyjazdu w ciemno.
                  Może jakieś stronki z rozkładem jazdy lokalnej komunikacji, jakoś nie moge
                  trafić w necie.
                  Ewentualnie inne cenne uwagi nie byłam nigdy w Chorwacji.
                  Pozdrawiam,
                  Asia

• Gość: dede Re: Szukam kwater blisko Dubrovnika,ale nie w nim IP: 213.17.181.* 08.06.06, 16:32
                    Sproboj Sladenovici - moze mają jeszcze miejsca
    • Gość: tobi550 Re: Szukam kwater blisko Dubrovnika,ale nie w nim IP: 62.233.167.* 08.06.06, 14:58
      ja lece pod koniec lipca i kwaterke mam w miejscowości Plat w Villa Panorama!
      • smaja Re: Szukam kwater blisko Dubrovnika,ale nie w nim 08.06.06, 15:29
        dzięki za info.
        Wysłałam tam zapytanie o dostępność.
        Ile to jest kilometrów od lotniska, sprawdzałeś jak z dojazdem?
        Pozdrawiam,
        Asia
      • warsawman AAAA jak jej przelać pieniądze jako zaliczka ? 09.06.06, 15:35
        Właścicielka Villi Panorama jest z Austrii. Jak jej przelewałeś pieniądze jako
        zaliczke ? Do Austrii poczta polska nie ma podpisanych umów na przekaz
        pieniężny, a przez bank provizja jest poprostu gigantyczna.!!!!!
      • Gość: gość Re: Szukam kwater blisko Dubrovnika,ale nie w nim IP: 62.233.167.* 12.06.06, 10:00
        hej! ja tez lecę pod koniec lipca do Villa Panorama!!!
        • warsawman Re: Szukam kwater blisko Dubrovnika,ale nie w nim 12.06.06, 10:04
          Kiedy wracasz? ja lecę na początku sierpnia. Przydałby się jakiś kontakt do
          ciebie, to byś mi dał info jak tam jest.. Pozdrawiam
          • Gość: tobi550 Re: Szukam kwater blisko Dubrovnika,ale nie w nim IP: 62.233.167.* 13.06.06, 10:25
            hej! a kiedy dokładnie lecisz? ja wracam 1 sierpnia!
            • warsawman Re: Szukam kwater blisko Dubrovnika,ale nie w nim 13.06.06, 10:30
              hehe, a ja 1 sierpnia wylatuje :), jaki pokój zamówiłeś? bo ja jakiś na
              pierwszym piętrze 2-osobowy. Kurcze masz pomysł jak mógłbyś mi przekazać info,
              bo w tym przypadku to się chyba miniemy w powietrzu :), lecisz samolotem?
              • smaja Re: Szukam kwater blisko Dubrovnika,ale nie w nim 13.06.06, 10:52
                Ja wracam wcześniej. Warsawman napisałam do Ciebie na prive gazetowego.
                Pozdrawiam,
                Asia

• warsawman Re: Szukam kwater blisko Dubrovnika,ale nie w nim 13.06.06, 11:16
                  Ok, looke w priva. Dzięki
              • Gość: tobi550 Re: Szukam kwater blisko Dubrovnika,ale nie w nim IP: 62.233.167.* 13.06.06, 13:34
                ja mam apartament bo jedzie nas 8 osób,wiec bedzie wesoło :)tak lecę samolotem!
    • oliwka_33 Nocleg w samym Dubrowniku 08.06.06, 15:54
      A ja bym poprosiła namiary na jakiś tani nocleg w samym Dubrowniku, nie
      koniecznie blisko plaży ale nie za daleko od centrum.
      Czy jest szansa na coś ok 30-40 EUR za 2 osoby ?
    • Gość: mariusz Re: Szukam kwater blisko Dubrovnika,ale nie w nim IP: 83.136.224.* 09.06.06, 11:39
      Większość adresów mailowych z Cavtatu ze strony www.tzcavtat-
      konavle.hr/novo/english/private_accomodation.html jest nieaktualnych. Pozostali
      proponują 30-45€ za duosobowy pokój. Może jednak macie jakiś namiar na coś
      tańszego
    • narzeczonakurczaka Re: Szukam kwater blisko Dubrovnika,ale nie w nim 09.06.06, 12:15
      Ja też od dłuższego czasu szukam apartamentu w okolicach Dubrownika. Oferty nie
      zachwycaja a poza tym troche boje sie wpłacać jako zaliczkę 150 Euro bez
      obejrzenia apartamentu na własne oczy. Zastanawiam się nad jechaniem w ciemno,
      samolot ląduje w Dubrowniku rano, więc może w ciągu dnia coś znajdę. Co
      radzicie?A może ktoś ma konkretny namiar na sprawdzoną kwaterę i zaoszczedzi mi
      nerwowego pierwszego dnia wakacji? Z góry dziękuję za pomoc
      • Gość: cavtat Re: prawda o kwaterach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 12:42
        byłem w zeszłym roku,jadę i wtym.Bez problemu znajdziesz na miejscu.Tam jest
        bardzo podobnie jak w polsce/mała dezorganizacja/zawsze są wolne miejsca.Mnie
        się wydawało że załatwiałem przez internet i telefon kwatere z właścicielką,na
        miejscu
        okazało sie że włascicielka o niczym nie wie a niejaka michaela butjer żyje z
        pośrednictwa.Na szczęście miała wolne kwatery i sąsiedzi też mieli.Przez tydzien
        codziennie przychodziły osoby z italii,słoweni itp.oglądały i ewentualnie
        zatrzymywały się.Dzięki bezpośredniemu kontaktowi oszczędziłem 10 euro za
        dzień.Dzięki mieszance językowej Słowacko-Chorwackiej miałem tanie o 5euro.Warto
        mówić do nich po polsku jeżeli zależy ci wytargować dobrą cenę.
        • narzeczonakurczaka Re: prawda o kwaterach 09.06.06, 12:51
          Dzięki! Myślę, ze zaryzykuję i pojadę bez rezerwacji. Pozdrawiam
        • krzychoad Re: prawda o kwaterach 11.06.06, 09:27
          Cześć
          Właśnie załatwiam lokal z niejaką Mihaelą Butijer z Cavtat,o której była mowa że
          coś kiepsko załatwia.Liczę na to że może ktoś ma jakieś info o niej czy warto z
          nią coś załatwiać bo pokój mi zarezerwowała, ale nawet zaliczki nie chce.
          Zastanawiam się czy to nie jakaś wtopa.
          Pozdr
    • joancz Re: Szukam kwater blisko Dubrovnika,ale nie w nim 30.06.06, 11:57
      witam,

wybieram sie z mezem i dzieckiem samolotem do Dubrownika. Czy w samym
      Dubrowniku plaze i morze sa odpowiednie dla dziecka tzn. czy jest dosc daleko
      plytko. Moze lepiej wybrac Mlini lub Cavat?
      Jesli ktos ma namiary na tanie kwatery to bardzo prosze o przeslanie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka