Gość: Mika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.07, 16:33 Witam. Razem z mężem wybieramy się do Chorwacji chcemy się poradzic jak lepiej jechac czy na własną rękę samochodem w ciemno czy lepiej z jakiegoś biura autokarem?? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lipski Re: Samochodem czy autokarem?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.07, 16:41 wg mnie najlepiej samochodem latwiej i taniej w waszym wypadku (2os) autokarem choc za kwatery pewnie w biurze przeplacicie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Tylko samochodem... IP: *.adsl.inetia.pl 07.09.07, 19:19 Jeżeli: 1) mąż jest odpowiedzialnym kierowcą 2) macie samochód godny zaufania 3) cenicie sobie luksus bycia panem czasu swojej podróży 4) nie chcecie ryzykować nieciekawego towarzystwa w autokarze 5) poświęcicie trzy godziny na ustalenie miasta, w którym zamierzacie spędzić wczasu 6) godzicie się na troszeczkę wyższe koszty podróży ... to tylko samochód. Byłem w Chorwacji pierwszy raz w tym roku i pierwszy raz tak daleko samochodem (w sumie wyszło 3100 km). Nie żałuję niczego - nawet tych kilku odrapań, które zauważyłem dopiero po powrocie. Byłem panem swojego czasu, nikt mnie nie poganiał. Gdy tylko zobaczyliśmy piękny widok to zatrzymywaliśmy samochód. Zwiedziliśmy bardzo dużo okolic. Codziennie jadaliśmy w przepięknej restauracji w górach, niedostępnej dla niezmotoryzowanych. Na tym forum odnajdziecie wiele wskazówek (temat wałkowany wiele razy). Warto pamiętać o przestrzeganiu dozwolonej prędkości, robieniu wielu przerw (a nawet jednego noclegu w jakimś ładnym mieście). Przede wszystkim jest jednak ważne aby wiedzieć w którym miejscu chcecie się zatrzymać. My mieliśmy ten minus, że zwiedziliśmy kilkanaście miejsc zanim wybór padł ostatecznie na najlepsze - Baska Voda. Kwaterami się nie przejmujcie. Chorwaci będą się do Was ustawiać kolejkami. Bardzo Wam zazdroszczę :) Tylko jedźcie ostrożnie. Pozdrawiam Was, Konrad Odpowiedz Link Zgłoś