Gość: entera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.10, 18:07 Gdzie pojechac do Laptokari czy Nei Pori ? którą miejscowosc polecacie dla rodzinki 2+2.Jest to pierwszy wyjazd do Grecji ,która miejscowosc jest godna uwagi?gdzie mozna wyjsc gdzies wieczorem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: AD Re: Lapokaria lub Nei Pori IP: *.chello.pl 12.01.10, 20:03 Obie te miejscowosci to kupa betonu i mało co mają wspólnego z klimatem Grecji, poza pogodą.Leptokaria jest bardziej /ściśnięta/nad brzegiem morza,a w centrum niej jest linia kolejowa po której przejeżdża mnóstwo pociągów.Nie życzę kwatery obok torów.Plaża jest strasznie przeludniona i brudna.Dużo knajp, sklepów i pijanej młodzieży zwłaszcza pod marketem.Życie nocne tętni prawie do rana.W Nei Pori kolej daleko od centrum a miasteczko jest rozcągnięte wzdłuż morza z szeroką także betonową zabudową.Plaża za to jest dużo ładniejsza i szeroka,poza tym te same klimaty.Bardzo dużo wszędzie polaków zwłaszcza młodzieży na wakacjach ,oraz wczasowiczów dawnej Jugosławiii, Bułgarii i Rumunii.Moim zdaniem te miasteczka nie są godne uwagi bo zwiedzać tam nie ma co, chyba że za Nei jest stary zamek nad brzegiem morza,ale jeśli chodzi o samo byczenie się na plaży a wieczorami spacery i knajpka to wybrał bym Nei Pori. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: entera Re: Lapokaria lub Nei Pori IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.10, 23:47 Dzięki za opinie. Wybrałam wyspe Thassos - Skala Potamia i mam nadzieje ze nie będe załoowac. Odpowiedz Link Zgłoś
bah77 Re: Lapokaria lub Nei Pori... 13.01.10, 07:53 > która miejscowosc jest godna uwagi? Żadna z tych dwóch. Pzdr bah77 Odpowiedz Link Zgłoś
bebiak Re: Lapokaria lub Nei Pori 13.01.10, 23:57 Ufff.. ulga z uwagi na wybór Thassos:) Wg mnie jadąc po raz pierwszy do Grecji i wybierając tzw Riwierę i okolice można sobie wypaczyć obraz Hellady na całe życie. Thassos jest słodziutka, choć ja uwielbiam Cyklady - ale to już jak się zachłyśniesz:-) Pozdrawiam. B. betaki.freehost.pl ---> moje wędrówki po Helladzie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aja Re: Lapokaria lub Nei Pori IP: *.chello.pl 14.01.10, 09:30 <Jest to pierwszy wyjazd do Grecji ,która miejscowość jest godna uwagi.> Musisz mieć świadomość, że tak czy inaczej [dopadną] Cię "życzliwi" agenci Biur podróży, którzy zrobią Ci tzw. miszmasz. Pamiętaj, to forum nie jest obiektywne. Funkcjonuje tu kilkadziesiąt agentów BP, którzy wmawiają ciemnotę Odpowiedz Link Zgłoś