kara13 04.05.10, 11:04 Ktos byl? Bedzie? Ja lece na poczatku czerwca. Co jest wartego do zwiedzania w tej okolicy? Morze bedzie juz w miare cieple? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: izaw Re: Rodos - Kalithea Mare Palace IP: 212.106.147.* 04.05.10, 14:28 Też proszę o informacje - na temat hotelu i pogody na początku czerwca. Odpowiedz Link Zgłoś
atenula Re: Rodos - Kalithea Mare Palace 04.05.10, 19:14 Ja za dwa tygodnie 19.05 do hotelu obok Kalithea Horizon Royal,tez jestem ciekawa jaka bedzie pogoda? napisze po powrocie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m.malena Re: Rodos - Kalithea Mare Palace IP: 86.111.114.* 05.05.10, 13:17 Byłam w zeszłym roku. Hotel ogólnie bardzo dobry z pysznym jedzeniem. bardzo dobrze doprawionym. Dużym wybór świeżych owoców na kolację. Warto poprosić o pokój w budynkach bocznych - są nowsze i położone bliżej morza, a dalej od pobliskiej oczyszczalni ścieków (w okolicach budynku głównego potrafi nieźle zawiać). Plaża malutka, ale bardzo sympatyczne. Hotel położony jest bardzo fajnie, około 15-minutowy spacer dzieli go od term w Kalitei - bardzo sympatyczne miejsce. Dużym atutem jest też mała odległość od Rodos, przed hotelem jest przystanek autobusowy, podróż do starówki trwa ok. 20 min. Autobusy jeżdżą do późnego wieczora. Aby dotrzeć w inne miejsca warto wynająć samochód. Jeśli macie jeszcze jakieś pytania to śmiało :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izaw Re: Rodos - Kalithea Mare Palace IP: *.146.163.181.nat.umts.dynamic.eranet.pl 05.05.10, 16:18 Serdecznie dziękuje za te informacje. Mam pytanie o napoje. Mam wykupione 3 posiłki - bo nie ma opcji all w biurze - czy da się tę opcję dokupić na miejscu - czy wszystkie napoje są płatne ? Jak działała klimatyzacja ? czy jest brodzik dla dzieci i jakiś klub dla dzieciaków. czy do parku wodnego w Faliraki z hotelu jest łatwo dotrzeć. Cena pobytu w tym hotelu nie jest w mojej ocenie wysoka i zastanawiam się z jakiego powodu ? Wakacje mam już zapłącone ale chciałabym oswoić siebie ( i innych których na ten wyjazd namówiłam) z minusami. Ze swojej strony mogę coś napisać o hotelach na Majorce - Safari Park i Ibersator Ciudad Blanca oraz Sandra Spa w Pogorzelicy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 0.teresa Re: Rodos - Kalithea Mare Palace IP: *.chello.pl 05.05.10, 17:56 Byłam w tym hotelu w zeszłym roku i uważam, że nie ma minusów. My byliśmy w czerwcu i było jak dla mnie upalnie. Temperatury dokładnie nie pamiętam ale na pewno ok. 30 st. Nie wiem czy można dopłacić na miejscu do opcji all, ale recepcja jest "elastyczna" więc myślę, że jest to do załatwienia. My byliśmy w dwie pary z opcją HB, jako ostatni byliśmy meldowani i niestety zabrakło pokoi 2-osobowych. Zaproponowano nam apartament rodzinny tj. dwa pokoje 2-osobowe z jedną łazienką (można sobie poradzić)w części hotelowej bliżej plaży (polecam)i dodatkowo jako gratis opcja all. Myślę że było warto - szczególnie napoje i super drinki(mąż prosi żeby pozdrowić obsługę baru). Oczywiście mogliśmy odmówić i na drugi dzień mieć oddzielne apartamenty, ale i tak się prawie nie rozstawaliśmy więc nie było problemu. Baseny są super, plaża nie jest typowo piaszczysta ale można wypożyczyć leżaki. Na plażę można podjechać "pociągiem hotelowym"-hotel położony jest na skarpie więc czasem korzystałam z podjazdu . Widok z pokoi super. Jedzenie naprawdę świetne. Może opis trochę chaotyczny ale naprawdę było super. Acha i co najważniesjze z pokoju nie widziałam oczyszczalni i przez 2 tyg. nie było żadnego smrodku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m.malena Re: Rodos - Kalithea Mare Palace IP: 86.111.114.* 05.05.10, 21:54 All można dokupić na miejscu, ale na prawdę nie wiem czy się to opłaca, bo to koszt rzędu 20 euro (w przypadku gdy ma się HB, jak jest przy VB nie wiem :( ). Napoje w restauracjach są dość drogie, za to w hotelowym sklepiku ceny są naprawdę przystępne. Też mnie zawsze zastanawiała niska cenu tego hotelu, nie mam pojęcia czemu tak, ale poziom jest naprawdę super, więc nie ma czym się martwić:) Klimatyzacja działa aż za dobrze. We wszystkich katalogach napisane było, że jest włączana od 15 czerwca do 15 września, my byliśmy od 20.09 i działała przez całe 2 tyg. pobytu; indywidualnie sterowana Brodzik jest, chyba jest też plac zabaw, ale więcej nie powiem, bo dzieci nie posiadamy :( w aquaparku nie byliśmy, ale Faliraki są bliziutko (jakieś 5 min samochodem) i jest z nimi wiele połączeń autobusowych. Raczej nie będzie problemu :) Odpowiedz Link Zgłoś
kara13 Re: Rodos - Kalithea Mare Palace 05.05.10, 22:07 Bardzo dziekuje za opinie. Czy oplata 20 euro za all to od osoby? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m.malena Re: Rodos - Kalithea Mare Palace IP: 86.111.114.* 06.05.10, 12:46 Tak, od osoby za dzień. A i od momentu jak się wykupuje all to trzeba już do końca pobytu, nie można wykupić na poszczególne dni (w które np, się nie zwiedza) Odpowiedz Link Zgłoś
kara13 Re: Rodos - Kalithea Mare Palace 30.05.10, 21:16 Czy aby pozwiedzać pare miejsc trezba koniecznie wypozyczyc samochod czy autobusem spokojnie damy rade? Czy w hotelu jest dostep do internetu? Znalazłam opis : kącik internetowy lub internet WiFi w lobby (za opłatą) i nie wiem jak to rozumieć. Podobno mozna wykupic opcja all inclusiv ale czy warto i ile kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś
ula8710 Re: Rodos - Kalithea Mare Palace 12.07.10, 19:40 Witam serdecznie, Przestudiowałam całe forum, co sprawia,że prawdopodobnie decyduje się na 100% na hotel Kalithea Mare Palace :) Jednak będę wdzięczna za wszelkie świeżutkie relacje z pobytu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izaw Re: Rodos - Kalithea Mare Palace IP: *.146.102.17.nat.umts.dynamic.eranet.pl 12.07.10, 23:00 Była w czerwcu. Hotel bardzo czysty, jedzenie extra, baseny- korzystałam z kompleksu należącego do Horizona ale ludzi nie było zbyt dużo więc nikt nas z tego basenu nie wyganiał a baseny Horizona są fantastyczne. Rezydenta uprzedzałą aby nie korzytsać z udogodnień Horizona. Basen Mare też można ocenić pozytywnie. Plaża - świetna ( choć obawiałam się tej "małej zatoki kąpielowej" bo wolę z dzieckiem szerokie piaszczytse plaże)- a tu miła niespodzianka-plaża nawet dla dzieci bardzop przyjemna z płytkim zejściem do morza. Blisko Rodos, Faliraki, Term w Kalithea. świetny hotel. Biorąc pod uwagę cenę - znacznie powyżej oczekiwań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rentier Re: Rodos - Kalithea Mare Palace IP: *.tktelekom.pl 17.08.10, 11:04 Właśnie wróciłem z tego hotelu. Jest tak jak napisali poprzednicy. Dodam jeszcze że rezydenci TUI i Scan Holiday spisali sie na 5. Miałem kilka uwag które zostały pozytywnie załatwione przez rezydentki w/w BP. Sam hotel niestety ma jedną wadę jest nią OCZYSZCALNIA ŚĆIEKÓW. Co śmieszne na mapkach które są na terenie hotelu miejsce to jest przedstawione jako pas zieleni. Ta oczyszczalnia ścieków znajduję się dosłownie zaraz przy terenie hotelu za murem ok 300 m od budynku głównego. Codziennie kilkakrotne dostawy beczkowozów ścieków z okolicznych hoteli powodują że zapach podczas rozładunku ścieków jest bardzo wyczuwalny. Najbardziej narażone na ten zapach są pokoje które znajdują się po lewej stronie budynku głównego oraz następnego przed nim. W budynku głównym tam gdzie znajduje się recepcja po jego prawej stronie u podstawy znajduje się restauracja w której codziennie do późnej nocy odbywają się występy artystyczne dla całego kompleksu. Muzyka jest bardzo głośna i do tego dochodzi hałas jaki dochodzi z głównej drogi która mieści się zaraz przy hotelu. Nasilenie tego dźwięku powodowany przejazdem ciężarówek, autobusów, czterokołowców bez tłumika czy tez podrasowanych bez tłumika pojazdów powoduję wraz z tą muzyka złe warunki do odpoczynku. Najlepszym miejscem z pokojami jest drugi budynek w którym są śniadania oraz obiadokolacje po jego prawej stronie.. Te dwa budynki są objęte rezerwacjami Scan Holiday reszta jest TUI. I jeszcze jedno . W tym hotelu zdarzyło mi się coś co nie spotkało mnie w innych hotelach .a byłem kilkakrotnie w Egipcie Marsa Alam oraz Skarm, Turcja Oludeniz , Italia czy tez Chorwacji nazywamy to „ zemsta grecką’. Co jak co ale tego się nie spodziewałem w Grecji. W piaty dzień pobytu ból podbrzusza oraz niekontrolowana biegunka popsuła mi kilka dni. Zaznaczam że tylko stołowałem się w tym hotelu a wodę piłem tylko butelkowaną. Zastanawia mnie jedno czy woda która jest w pobliżu tego hotelu jest badana tak ja u nas w Polsce. Pozwoliłem sobie raz zobaczyć z bliska miejsce w którym brzeg tej oczyszczalni styka się z morzem. Kolor brunatny nie był za ciekawy jak i sam zapach.. Na szczęście wypożyczone auto które pozwoliło mi poznać inne zakątki tej wyspy w pewien sposób zrekompensowało mi pobyt w tym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Rodos - Kalithea Mare Palace IP: *.chello.pl 17.08.10, 16:45 a to ciekawe co piszesz. bylismy w tym hotelu w czerscu od 14-28 wraz z dwojka małych dzieci. Stołowalismy sie cały czas w restauracji, dzieci jak i my jedlismy wszystko, rowniez lody i ciasta na kolacje i nigdy nic nam nie bylo, przeciwnie, jedzenie bylo pyszne, a ilosci nie do przejedzenia. Pilismy rowniez na sniadanie wode z ich dystrybutorow, zeby mylismy my i dzieci zwykła kranówą, a mlodsze dziecko na samym poczatku zachlysneło sie woda z basenu i tez nic nam nie bylo. Faktem jest, ze obok jest oczyszczalnia, ale podczas naszego pobytu bylo ja czuc doslownie raz i to przez chwile. Ale my mielismy pokoj po prawej stronie od restauracji, nasz balkon przylegał do okien restauracji, ale my juz przy skladaniu zamowienia w Scan Holiday poprosilismy o pokoj z widokiem na morze (bez doplaty). Co wiecej, wczesniej wyczytalismy w necie, ze najlepsze sa pokoje w budynku nr 4 i o taki pokoj poprosilismy przy rezerwacji. Na miejscu okazało sie, ze ten budynek nalezy do kompleksu Horizon Royal, ale i tak nie bylo problemu i moglismy dostac tam pokoj. Ale my bylismy usatysfakcjonowani swoim. Podobno gorsze pokoje ma Neckermann, ktorego oferta byla zreszta w grudniu drozsza o ponad 1 tysiac zlotych na nasza 4. Ogolnie my wrocilismy z tego hotelu zachwyceni, bez zadnych "ale", a Grecy byli mega uprzejmi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rentier Re: Rodos - Kalithea Mare Palace IP: *.tktelekom.pl 18.08.10, 08:00 OK :D była tak jak piszesz.. ale to nam się przytrafiła akurat w tym hotelu. Mało tego musiało być coś na rzeczy bo w tym dniu kiedy mięliśmy ta przypadłość jakoś przez 2 dni podczas obiadokolacji sala restauracyjna była zajęta w połowie a tak na co dzień była pełna. Do tego jeszcze wystawiono przed posiłkami specjalny środek dezynfekujący dłonie na śniadanie i obiadokolacje. Nie wiem co było tego przyczyna można domniemywać. Pierwszy raz to miałem w życiu lecz nie chciałbym tego znowu doświadczyć i nikomu tego nie życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Rodos - Kalithea Mare Palace IP: *.chello.pl 18.08.10, 10:14 pewnie i w najlepszych hotelach sie zdarza, moze trafili na jakis zły produkt i potem byly tego efekty. U nas całe szczescie było bez zarzutu pod tym wzgledem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rentier Re: Rodos - Kalithea Mare Palace IP: *.tktelekom.pl 18.08.10, 10:51 Zgadzam się z Tobą. Po prostu się mi to przytrafiło. Pomimo tego i tak polecam ten hotel. Przy tak wspaniałej obsłudze hotelowej oraz rezydentek BP( pozd. dla Pani Joanny) warto odpoczywać w tym hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
darma62 Re: Rodos - Kalithea Mare Palace 18.08.10, 20:06 Witam A ja właśnie wybieram się do tego hotelu. Lecę z Poznania 9 września na dwa tygodnie -Scan Holidey. Hotel rezerwowałam już kilka miesięcy temu czytając różne opinie , które w 90% są jak najbardziej pozytywne i mam nadzieję ,że sytuacja dotycząca problemów zdrowotnych nie popsuje mi wakacji. Jakie pokoje najlepiej wybrać ,żeby mieć widok na morze a jednocześnie nie odczuć oczyszczalni.Czy w hotelu jest wypożyczalnia samochodów i z jakimi cenami ? Planujemy kilka wycieczek , a może jeszcze ktoś wybiera się w tym terminie i chciałby dołączyć do dojrzałej młodzieży :) ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rentier Re: Rodos - Kalithea Mare Palace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.10, 20:36 Koszt wypożyczenia w hotelu 105 E na 3 dni za Kia Picanto. Małe auto wystarczyło dla rodziny 2+1. U rezydenta podobne ok 165 E Pokoje polecam po prawej stronie kompleksu. Oczyszczalnia jest po lewej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
darma62 Re: Rodos - Kalithea Mare Palace 18.08.10, 20:55 Bardzo dziękuję za informacje. A jakie zalecane nr. pokoi , czy w tej części są jakieś lepsze i gorsze, czy Scan ma jakieś z góry określone budynki ? Jakieś wskazówki. Będę wdzięczna za wszystkie informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Rodos - Kalithea Mare Palace IP: *.chello.pl 18.08.10, 21:02 trzeba prosic o pokoje na prawo od restauracji, najlepiej na najwyzszej kondygnacji, wtedy super widac morze, a hałasy z restauracji nie przeszkadzaja. My zaznaczylismy przy rezerwacji w Scan Holiday, ze chcemy pokoje z widokiem na morze i hotel miał tą informacje Samochod wypozyczyc najlepiej poza hotelem, jest o taniej, wypozyczalnie sa przy głownej drodze w kierunku Rodos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izaw Re: Rodos - Kalithea Mare Palace IP: *.146.35.11.nat.umts.dynamic.eranet.pl 23.08.10, 16:45 Witam ! Ja miałąm rezerwację ze scana- zaznaczyłąm, że chcę pokój w budynku bocznym a nie głównym i w takim budynku pokój dostaliśmy - był to budynek i pokoje z widokiem na morze i Termy w Kalithea - poniżej było zejście na plażę. Spokój był całkowity takiej ciszy w nocy jak w czasie tych wakacji jeszcze nie doświadczyłam. Rodzice dostali pokój w budynku w którym były śniadania i obiadokolacje - chcąc aby byli blisko nas poprosiliśmy o wymianę i dostali pokój w tym samym budynku bocznym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rentier Re: Rodos - Kalithea Mare Palace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.10, 18:32 No jeśli to było w wakacje to mieliście dużo szczęścia. Kompleks hotelowy horyzont miał pełne obłożenie w sezonie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greekfan Re: Rodos - Kalithea Mare Palace IP: *.satfilm.net.pl 26.05.14, 10:14 Jak wyglada sprawa z napojami, czy jest problem m7ec swoje picie przy basenach, szczegolnie dla dziecka? Czy gdzies w poblizu mozna zaopatrzyc sie w napoje w d8brych cenach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fangreek Re: Rodos - Kalithea Mare Palace IP: *.satfilm.net.pl 04.06.14, 11:29 Czy ktos moze wrocil z tego hotelu, ewentualnie przebywa tam i podzieli sie opinia? Odpowiedz Link Zgłoś