Dodaj do ulubionych

Korfu ceny

11.07.12, 17:55
zastanawiam sie nad wyjazdem na Korfu dla 3 osobowej rodziny. Opcje sa dwie:
- biuro podrozy - cena za nasza trojke ok 6 tys. zl (cena z 2 posilkami)
- wykupienie czarteru w biurze, wynajem pokoju na wlasna reke - cena ok. 3.5 tys zl
ile musielibysmy przeznaczyc dziennie na wyzywienie - sniadania i obiadokolacje dla 2 osob doroslych i 1 dziecka?
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Korfu ceny IP: *.jjs.pl 11.07.12, 18:45
      to zależy, jeśli wynajmujecie apartament z aneksem kuchennym to ceny w sklepach są podobne do naszych, warzywa i owoce tańsze, ale mięso droższe, więc mniej więcej wydacie tyle ile w Polsce plus 20 procent. Jeśli chcecie się żywić w tanich tawernach to posiłek z piciem na osobę wyjdzie 10-15 euro.
      • Gość: Ada Re: Korfu ceny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.12, 11:44
        W tym sezonie ceny żywności na wyspach jońskich są znacznie wyższe niż w polskich sklepach.
        • Gość: gosc Re: Korfu ceny IP: *.jjs.pl 12.05.15, 07:30
          Wejdź na stronę np greckiego Lidla i sprawdź czy rzeczywiste jest tak jak piszesz, bo moim zdaniem ceny są takie jak rok temu czy dwa.
    • Gość: elkaszka Re: Korfu ceny IP: *.radom.vectranet.pl 11.07.12, 19:07
      Planujecie jechać na tydzień ? Jeden posiłek w tawernie ( zależy jeszcze gdzie) najmniej ok. 10 euro. Produkty spożywcze w sklepach droższe niż w Polsce. Byliśmy na Korfu w hotelu z formułą HB i było to bardzo wygodne i racjonalne. Po dobrym ( bardzo smacznym i dostatnim) hotelowym śniadaniu wyruszaliśmy na zwiedzanie lub plażowanie. Lunch w tawernie jak nam się chciało i gdzie się chciało. Wieczorem serwowana kolacja w hotelu z greckimi przysmakami. Potem jeszcze długie spacery i jakieś napoje w przydrożnych knajpkach. Naszym zdaniem było to optymalne i urlopowe.Żadnego pitraszenia - nawet śniadań. Prawdziwy wypoczynek i przyjemność z pobytu w Grecji.
      • Gość: evulevu Re: Korfu ceny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.12, 13:34
        Do ceny z czarterem dochodzi jeszcze koszt ubezpieczenia ( lekarze przyjmują prywatnie, chyba tylko w Korfu jest szpital państwowy) i koszty transferów do hotelu.
        Osobiście jestem zwolenniczką HB, w tym roku na Korfu mieliśmy akurat all- w 4* było taniej niż HB w 3*, a kuchnia była bardzo smaczna i również sporo dań kuchni greckiej. Nie lubimy na urlopie stać przy garach, zmywać i latać z siatami na zakupy, odpoczywamy :)
        Akurat ceny na Korfu, byłam w czerwcu, zaskoczyły mnie dość pozytywnie, spodziewałam się wyższych. Może zależy to od miejscowości? W Sidari za obiad - kolację- kuchnia grecka lub międzynar. w knajpach były ceny już od 5-6 os , piwo- 2 E, drink 3,5. Zaletą wyżywienia w hotelu jest to , że mimo wszystko masz większy wybór, a jeszcze gdy trafi się na smaczną kuchnię hotelową, co się zdarza, to lepiej jest się tak żywić niż na mieście- nie ma "gołej" kolacji, są owoce, desery, przystawki w cenie. Więc sami musicie przekalkulować, co wam bardziej odpowiada.
    • agnieszkaleska Re: Korfu ceny 12.05.15, 02:48
      Dołączam sie do pytania, z tym, że interesuje mnie jak ceny wygladają dzis? I do osób, ktore wyjezdzały na wlasną rękę - czy zaskoczyly Was jakies dodatkowe koszty, o ktorych nie myśleliscie planujac wyjazd na wlasną rękę ( mam na mysli: samodzielnie zorganizowany lot, dojazd z lotniska, samodzielnie wyszukany hotel, bez biura i wycieczki znalezione na miejscu, ewentualnie wynajem samochodu i zwiedzanie bez przewodnika) ?
      ja mniej wiecej wiem czego sie spodziewac, ale interesuje mnie jak to wyglada na miejscu, jakie sa ceny lekarzy, wejsciowek, jedzenia w knajpach na wzglednie srednim poziomie? jak jest z internetem na wyspie?

jesli chodzi o hotel, to jeszcze przed sezonem bedzie nieco taniej (wybralismy ten - czy ktos moze był?), wycieczki z polską przewodniczką organizującą wycieczki na Korfu, ktora tam mieszka (Korfu) i wypozyczalnie samochodow.
      Jedziemy z jednym dzieckiem.
      • Gość: Andrzej Re: Korfu ceny IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.05.15, 00:52
        Dużo razy byłem Na Greckich wyspach i nie tylko, na własną rekę.Jesli planujesz w czerwcu ,czyli jeszcze przed sezonem tygodniowy pobyt dla dwojga + dziecko / myślę że w wieku przedszkolnym/ zaryzykuj raz samemu a póżniej już wszystko będzie lepiej. Co do kosztów na własną rękę to tylko ubezpieczenie i transfer z i na lotnisko dochodzi .Chyba ,że słuchanie monologów przedstawiciela biura wchodzi w cenę.
        Twój pobyt 7 dniowy w czerwcu z biura wychodzi ok 4200 zł za 2 os + dziecko na dostawce z ubezpieczeniem,transferami,bagażem rejstrowanym. To ile wydasz na miejscu ,póżniej.
        Ten sam wyjazd samemu w tym samym czasie 20-27 czerwca przedstawia się następująco
        Przelot bezpośredni Wizzair Warszawa-Korfu

Wylot So 2015-06-20 18:35 Warszawa WAW 21:55 Korfu CFU 2:20 h / bez przesiadek

Powrót So 2015-06-27 22:35 Korfu CFU 23:55 Warszawa WAW 2:20 h / bez przesiadek

658 zł Długość pobytu: 8dni
        Czyli jakieś 2 tys za waszą trójkę /niestety dziecko od 2 lat pełna cena/
        Taki sam hotel lub podobny na 7 nocy w Acharivi jako studio z aneksem kuchennym ok 140 gbp/ 800 zł ze śniadaniami bufet 1200 zł za waszą trójkę/
        www.quickrooms.com/resultsshow.aspx?startday=20&startmonth=6&startyear=2015&numnights=7&city=301&location=Acharavi&numrooms=1&numAdults=2&numChildren=1&child1Age0=5&agentid=rooms
        Suma ,sumarom za to samo wychodzi Ci 2800 zł przelot i takie same warunki noclegowe
        Za dodatkowe ubezpieczenie w Polsce które oferują BP zapłacisz góra 10-15 zł za dzień wyjazdu na 3 os.
        Transfer z lotniska i na lotnisko greckim PKS-em to ok 3-4 euro/os kurs /dzieci gratis/ taxi wyjdzie średnio ok 50 e za 2 kursy.
        Niestety nie wiem jakie są wymagania waszej rodziny na wakacjach ,ale stawiałbym po 50e dziennie przy opcji zakupu pobytu ze śniadaniami, oraz jakieś 200e na wycieczki fakulywne lub w tej samej cenie wynajęcie auta na jakieś 4 dni to już razem z paliwem/średnio w czerwcu 30-35 e za dzień/
        Możesz przeanalizować koszta i wybrać dogodną sobie opcję na wakacje,do ceny biletu Wizzair trzeba jeszcze doliczyć bagaż ,chociaż jeden,ale w dwie strony to też kwota ok 400 zł
        Jesli chodzi o koszta o których nie myślałem planując wyjazdy to.....ceny lekarzy /na szczęście nie korzystałem/ ale trzeba przyjąć małą rezerwę na niespodziewane sytuacje które ciężko przewidzieć.
        Nie będę pisał ile wydałem rok temu,dwa lata,czy wcześniej na swoje ulubiune Cyklady ,ale planując sierp/wrześniowy pobyt na conajmniej 5 wyspach, tak po 3-4 dni na jednej, czyli ok 17 dni razem bez dolotu wychodzi mi 1500e za 2 os wliczając pobyt,promy na wyspach i koszta na miejscu.na średnim poziomie czyli 50 e. Noclegi po 25-30 za dobę i 200e na promy.
        Wiekszość planowanych kosztów w poprzednich latach sprawdziła się dokładnie w 100% poza jednym 5 lat temu kiedy z Aten wracałem autobusem do Wrocławia za dodatkowe 400 zł , bo prom z Milos spóżnił się dobre 3 godz i nie było po co jechać na lotnisko. Teraz wolę wrócić dzień wcześniej i jak zwykle powłóczyć się po Atenach biorąc tani za 20e nocleg. Pozdrawiam

• krzysiekis Re: Korfu ceny 22.11.15, 15:09
          Andrzej mam pytanie korzystałaś/łeś już kiedyś z pośrednictwa strony Quickrooms.com ? Wszystko było ok. i jak najlepiej zapłacić za rezerwację ?
          • Gość: Andrzej Re: Korfu ceny IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.11.15, 21:09
            Odpisałem w innym wątku
            • piasek.mi.zgrzyta Re: Korfu ceny 25.11.15, 14:50
              www.numbeo.com/cost-of-living/city_result.jsp?country=Greece&city=Corfu
      • planski Re: Korfu ceny 22.12.15, 17:52
        Cześć. Byłaś w tym hotelu Amelia. Mogłabyś coś więcej opowiedzieć o pobycie na Korfu?
      • planski Re: Korfu ceny 22.12.15, 17:53
        Witam, Byłaś ostatecznie w tym hotelu Amelia? mogłabyś coś więcej powiedzieć o pobycie na Korfu?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka