Gość: Bolek IP: *.investa.gda.pl / 213.77.37.* 16.09.04, 14:06 Chcę spędzić urlop w Grecji, poszukuję biura, która specjalizuje się w organizowaniu wycieczek w ten region Europy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mika_forum Re: GRECJA, Z JAKIM BIUREM?? 16.09.04, 14:26 Objazdowych czy pobytowych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EtalTravel ze skarpą najtaniej IP: 62.233.210.* 18.09.04, 03:04 tak się złożyło że ze skarpa najtaniej i objazdowo i pobytowo ze skarpą www.skarpa.com.pl tylko na boga nie pisz maili bo biuro jest na poziomie faxów i telefonów. I jak pokazał ten rok najpewniej. Na forum w tym roku był jedne post ze skargami, z tym że napisały go osoby które nie bły ze skarpą na wczasach a jedynie coś słyszały od znajomych czyli jak zwykle akcja robiona przez biura droższe. Do biura na grecję wpłyneła jedna skarga, a raczej sugestia, by w hotelu podawano najpierw posiłek kobiecie nie męzczyżnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGNIESZKA Re: GRECJA, Z JAKIM BIUREM?? IP: *.rzeszow-krakowska.sdi.tpnet.pl 23.09.04, 09:16 Z KAZDYM, BYLE NIE Z OPEN TRAVEL. TYDZIEN TEMU WROCILAM Z 11 DNIOWEGO POBYTU Z GRECJI (DOKLADNIE RIVIERA OLIMPIJSKA). WSZYSTKO CO POKOAZUJA W KATALOGACH TO PIC NA WODE.MIELISMY MIESZKAC W 3 GWIAZDKOWYM HOTELU O NAZWIE EDEN (RAJ), NA MIEJSCU OKAZALO SIE, ZE JEST TO 3 KATEGORII EDEM (CO WCALE JUZ NIE MIALO ZWIAZKU Z RAJEM)nIE MOZNA MOWIC O JAKIMKOLWIEK STANDARDZIE, BO TAKIEGO NIE POSIADAL.dOSTALISMY POKOIK(BYLO NAS 4 OSOBY)O WYMIARACH 2x3,SMRÓD Z KANALIZACJI,KARALUCHY, RADIO WMONTOWANE W SCIANE KTORE W GODZINACH POPLUDNIOWYCH WYDAWALO Z SIEBIE JAKIES DZWIEKI I SPLESNIALA SZAFA, JEDNYM SLOWEM KOLCHOZ. WARUNKI KOSZMARNE. NA SZCZESCIE W 3 DNIU WYZUCILI NAS Z TEGO "RAJU" ZA NARUSZENIE KANONOW, A MIANOWICIE WZIELISMY ZE SOBA KOC NA WYCIECZKE AUTOKAROWA, PONIEWAZ MOJ 2 LETNI W CHWILI WYJAZDU SPAL I MAZ WZIAL GO ZAWINIETEGO W TENZE KOC. DLUGA HISTORIA.....ZOSTALISMY NABICI W BUTELKE, PORAZ PIERWSZY W ZYCIU PRZEZ BIURO TURYSTYCZNE. ZALUJE, ZE FIRMA OPEN TRAVEL ZEPSULA NASZ DLUGO WYCZEKIWANY URLOP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: etaltravel wierzyc sie nie chce IP: *.otenet.gr 24.09.04, 12:40 Przed laty Delta travel, notabene trzon open travel grup wydawala mi sie idealem biura podrozy, kierowcy pod krawatem najlepsze hotele wysoka jakosc uslug ja wspolpracujac ze skarpa zazdrosnie patrzylem na piekane katalogi animatorow zabawiajacych gosci w hotelachi bogata oferte. W skarpa byla wtedy biurem tanim ktore swoje imprezy okreslala mianem turystyki masowej. Przez lata sytuacja zaczela sie zmieniac. Skarpa zmniejszyla swoja oferte kladac nacisk na jakosc zas open przejal role hurtownika. Widzialem jak biuro moze poprawiac sie i podnosic standard ale zeby obnizac go? vide inne posty o open. Chyba jest jakas krytyczna ilosc hoteli i imprez gdzie po prostu wszystko sie wymyka spod kontroli, bo co biuro zaczyna robic imprezy masowe (jak niegdys tramp, i bratniak) to od razu spada standard uslug Odpowiedz Link Zgłoś
helmuts Re: wierzyc sie nie chce 27.09.04, 10:10 Jezeli idzie o Grecje i Hiszpanie to OpenTravel. Tylko jest jedna uwaga: jezeli przygowowuje wyjazd SAMO , a nie z biurem Atla z Zor . Wszystko tak jak w katalogu : dobre hotele, kompetentni piloci, wygodne autokary. a kierowcy biale,niebieskie koszule i pod krawatem -:)) Nawet w najwiekszy upal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: GRECJA, Z JAKIM BIUREM?? IP: *.net.autocom.pl 24.09.04, 21:34 Jeśli na objazdówkę to polecam Rainbow Tours, wycieczka dobrze zorganizowana, wpadki niewielkie. Kompetentny, kulturalny i jeszcze bardzo sympatyczny przewodnik, a to naprawde rzadkość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysztof Re: GRECJA, Z JAKIM BIUREM?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 13:09 Ja bylem na Kfrecie sam bez biura i tez sobie chwale Odpowiedz Link Zgłoś
arwena Re: GRECJA, Z JAKIM BIUREM?? 30.09.04, 13:13 a jak sie tam dostales, kiedy i za ile??? dzieki za info, juz mysle o next holiday;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stachu z Tychów Re: GRECJA, Z JAKIM BIUREM?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 11:26 Polecam ci biuro TRAMP TRAVEL z Bielska-Białej Bardzo kompetentne i rzetelne. Właścicielem jest miły i sympatyczny grek (znam go osobiście). Ich oferta jest dla osób mało i srednio wymagających, skrojona na kieszeń przeciętnie zarabiających. Wszystko jest sprawnie zorganizowane i poprowadzone. Polecam je wszystkim swoim znajomym, Tobie też Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Etaltravel Re: GRECJA, Z JAKIM BIUREM?? IP: *.zax.pl 07.10.04, 11:00 odkad zmniejszyli skale stali sie naprawde fajnym biurem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magm@ Re: GRECJA, Z JAKIM BIUREM?? IP: *.238.85.108.adsl.inetia.pl 27.11.04, 09:13 Ha,ha,ha... odsyłam do wpisów "25.09.Grecja z Tramp Travel kto jedzie?" "Sympatycznego greka" też miałam okazję osobiście poznać tyle że z całkiem innej strony. Takich "sympatycznych" ludzi lepiej na swojej drodze nie spotykać a Tramp Travel omijać szerokim łukiem - zaoszczędzicie sporo zdrowia i kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
anomander Re: GRECJA, Z JAKIM BIUREM?? 07.10.04, 12:14 Polecam ITAKĘ, wyspa KOS, hotel Corali - 100 % satysfakcji, zresztą to nie tylko moja opinia ! Odpowiedz Link Zgłoś
agios_karlos Re: GRECJA, Z JAKIM BIUREM?? 07.10.04, 12:45 Witam, Byłem z dziewczyną od 19/IX/04 do 3/X/04 w Stalidzie z biurem Meltemi i bardzo sobie chwalę. Co obiecali to spełnili. Hotelik (Niko-Elen), mały, rodzinny trochę może tandetny ale czysty z miłą obsługą i z przyjemnym basenem. Jedna wycieczka fakultatywna w cenie (Fortuna) niestety są to na ogół "te tańsze" wycieczki ale rejsu na Santorini się nie spodziewaliśmy :) Popłynaliśmy na Spinalongę - wyspę trendowatych - polecam. Śniadania w cenie w hotelu, niestety codziennie to samo ale prawdziwej kuchni greckiej (pysznej, rewelacyjnej i w ogóle brak mi słów) w hotelu i tak się nie pozna. Można to nadrobić na obiadokolacjach w tawernach - najlepiej w górskich wioskach. Wiem, że Meltemi nie ma najlepszych korzeni, ale my byliśmy bardzo zadowoleni poza tym wszystko było za rozsądne pieniądze - niecałe 1900pln Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: GRECJA, Z JAKIM BIUREM?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 14:54 witam za te pieniądze co poprzednik (1900 zł) to ja byłam w Grecji -Chalkidiki- samolotem, 2 tyg w hotelu ze śniadaniami i dardzo obfitymi obiadokolacjami (szwedzki stół), tuż przy morzu, basen, klima. I co najśmieszniejsze z TRIADĄ na której wszyscy tu psy wieszają, a ja co do organizacji nie mogę im nic zarzucić. Pozd. miki Odpowiedz Link Zgłoś
grecja-hotele Re: GRECJA, Z JAKIM BIUREM?? 07.10.04, 14:59 anomander napisał: > Polecam ITAKĘ, wyspa KOS, hotel Corali - 100 % satysfakcji, zresztą to nie > tylko moja opinia ! No to chyba tylko wtedy jesli cię satysfakcjonuje mieszkanie w polu, z dala od plazy i jakiejkolwiek miejscowowści, i z tłumem turystów (z Polski dominowali dresiarze z tlenionymi blondynkkami w stylu Mandaryny Wiśniewskiej). Odpowiedz Link Zgłoś
anomander Re: GRECJA, Z JAKIM BIUREM?? 07.10.04, 15:28 Dla mnie "mieszkanie w polu" było wielkim plusem, w odróżnieniu do mnieszkania przy głównej drodze lub centrum miejscowości. To "z dala od plaży", to aż jakieś 300 metrów, nie bądź śmieszna. Tym bardziej jakoś nie dopatrzyłem się tłumu dresiarzy w Corali - owszem trafiliśmy na takie 2 pary na jednej z wycieczek i oczywiście narobili obciachu - pojedź sobie nad Polski Bałtyk tam będziesz ich mieć legion. Generalnie Polaków było niewielu w Corali, zdecydowanie więcej Niemców, a że w hotelu jest pełno turystów, to jakoś mnie nie dziwiło. Poza tym, hotel traktowałem jako miejsce noclegowo-żywieniowe, a nie miejsce, w którym mam przebywać dzień i noc przez tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśk@ Re: GRECJA, Z JAKIM BIUREM?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 19:50 ..byłam w Grecji (na Krecie) za Scanem,wycieczki fakultatywne także u nich wykupiłam, wróciłam baaardzo zadowolona.. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sev Re: GRECJA, Z JAKIM BIUREM?? IP: *.rolskiego.net / *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.05, 22:53 Ze wszystkimi tylko nie Tramp Travel - zainteresowanych podaje mail sev0@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
reniferek1 Re: GRECJA, Z JAKIM BIUREM?? 21.01.05, 12:11 W ub. roku byłam ze Scan Holiday w Grecji. Świetna opieka rezydenta, bardzo dobre warunki w hotelu (trzy gwiazdki), miła obsługa, cudowne wycieczki. Fantastyczne wakacje. Odpowiedz Link Zgłoś