Gość: Hiena IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.04, 13:33 Ktoś był, zna i chce poopowiadać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chaladia Re: Rodos/Ixia/Nathalie 13.12.04, 16:38 W Ixii sprawdzaj tylko, po której stronie Głównej Ulicy jest hotel. Jak po stronie morza, to pomijając kamienistą plażę i silne wiatry (lipiec-sierpień to nawet zaleta, bo trochę chłodniej) oferta jest ciekawa. Jeśli po straonie "góry", to będzisz musiała przechodzić przez niezwykle ruchliwą magistralę prowadzącą do lotniska. A nie wszystkie hotele mają przejścia podziemne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiena Re: Rodos/Ixia/Nathalie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.04, 09:01 O tych wiatrach już czytałam, wybieramy się właśnie w sierpniu. Jeżeli w połączeniu z wysoką temperaturą (gorąco jest prawda????) będzie to mało przyjemne, to trudno i tak nic nie zmienimy. Do tej pory jak ognia unikaliśmy sezonu, ale dziecko poszło do szkoły i mówi się trudno, musimy pokochać lipce i sierpnie :)) Dzięki Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiena Re: Rodos/Ixia/Nathalie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.04, 09:11 Jeszcze coś. Co to znaczy "plaża kamienista" w wydaniu rodyjskim? W Chorwacji są różne wersje i warianty, od betonowych półek po drobne kamyczki. A jak jest w Ixii? Czy do wejścia do morza niezbędne są klapki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiena Re: Rodos/Ixia/Nathalie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.04, 11:43 Dzięki :) prawdę mówiąc, nie mam w planach leżenia plackiem na plaży, więc mi to jakby obojętne :) Zwiedzać i jeździć będziemy :)) Odpowiedz Link Zgłoś
chaladia Re: Rodos/Ixia/Nathalie 15.12.04, 14:33 Do Rodos zajdziesz pieszo. Na Akropolis Lialissos i do Lindos będziesz musiała wynająć samochód. Jeśli chcesz zwiedzać małe wioski, wypożycz sobie Fiata CC, bo na tych ich wąskich uliczkach duzym samochodem nie wyminiesz się z oślimi wózkami. No i oczywiście polecam Faliraki Water Park. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiena Re: Rodos/Ixia/Nathalie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.04, 14:52 Wypożyczenie samochodu jest punktem nr 1 gdziekolwiek jedziemy :) Cenimy niezależność, a mając mnóstwo pomysłów można je zrealizować tylko posiadając autko :) Waterpark raczej odpada, nie przepadamy za tego typu rozrywkami....chyba, że jest tam pokaz delfinów? Odpowiedz Link Zgłoś
vivawawa Re: Rodos/Ixia/Nathalie 15.12.04, 17:00 byłem na Rodos kilka lat temu (jeszcze za panowania drachmy) właśnie w Ixii, ale w Hotelu BelAir Beach, który położony jest bliżej miasta Rodos. Faktycznie wiatry w lipcu-sierpniu są zbawienne :-))) Starówka w Rodos przecudna + całonocne rozrywki na Bar Street Ixia jest miejscowością z samymi hotelami, plaża wąska, kamienista i nie należą do przyjemności spacery.. niestety pieszo do miasta Rodos, nie radzę, gdyz niby jest blisko, ale w pełnym słońcu taki spacer nie należy do przyjemności Jeden raz wracałem pieszo z Rodos do Ixii... i to jest po prostu straszne przeżycie (może nie tak straszne jak wędrówka w wąwozie Samaria na Krecie) do miasta Rodos i z powrotem jeździłem wyłącznie taksówkami, koszt był wtedy porównywalny jak przejazd autobusem dla 2 osób z wycieczek polecam: Lindos, Kamiros, Dolinę Motyki i 7 źródeł byłem też na wieczorze greckim, ale nie polecam wyjazd był organizowany przez ScanHoliday wtedy hotel Nathalie był w ofercie Scana i nawet byłem, zobaczyć go leży w trzeciej linii hoteli od morza i niestety czeka przeprawa przez szosę prowadzącą z lotniska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiena Re: Rodos/Ixia/Nathalie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.04, 10:11 Dziękuje, dziękuję, dziękuję :)) Pzdr Hiena PS1. Samaria nie jest taka straszna :) PS2. Mnie osobiście szkoda Drachm :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiena Re: Rodos/Ixia/Nathalie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.04, 10:50 A co? Pisownia nie taka? Być może, ale i tak wiesz o co chodzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesia Re: Rodos/Ixia/Nathalie IP: *.aster.pl 24.12.04, 18:06 Toż w Grecji już nie ma drachm tylko euro!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiena Re: Rodos/Ixia/Nathalie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.04, 08:34 Noż przecież napisałam, że mi ich szkoda - w sensie tęsknoty, bo ich już nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś