Dodaj do ulubionych

Karpathos...?

IP: *.aleksandrow.sdi.tpnet.pl 09.01.05, 22:53
W ofercie Itaki pojawiła się całkiem nowa wyspa grecka - Karpathos. Może
nowa jest tylko w Itace - może ktos juz na niej był? Jeśli tak-
poprosiłabym o jakies uwagi...
Jeśli nie - sama coś napiszę jak wrócę. Bo bardzo mi się - na pierwszy rzut
oka - spodobała:)
Obserwuj wątek
    • bebiak Re: Karpathos...? 09.01.05, 23:26
      Nie byłam, choć miałam być (ale prom mi uciekł z Halki buuu). Natomiast mogę Ci
      napisać, że moi greccy przyjaciele spędzali tam kilkakrotnie wakacje i wciąż są
      jednakowo zachwyceni. Wierzę, że Ty też będziesz i nam o wszystkim opowiesz:)
      Pozdrowienia serdeczne. B.
      • Gość: greg Re: Karpathos...? IP: 195.94.210.* 10.01.05, 08:07
        Nowa wyspa..Taaak..Chyba się "wypiętrzyła" dopiero ostatniej jesieni...;)
        • ewamalgorzata Re: Karpathos...? 10.01.05, 11:58

> Nowa wyspa..Taaak..Chyba się "wypiętrzyła" dopiero ostatniej jesieni...;)

:P Przecież napisałam, że nowa w Itace:) A skoro jest taka. stara - to może już
          na niej byłeś i coś mi opowiesz..?:)
          • Gość: Michał Re: Karpathos...? IP: 62.121.132.* 11.01.05, 08:52
            Bardzo polecam! Super miejsce do jeżdżenia samochodem - najlepiej terenowym.
            Niesamowite wrażenia przy wjazdach i zjazdach szutrowymi drogami. Byłem tam 3
            lata temu płynąc promem z Krety. Poza tym dobre warunki do windsurfingu i
            plaże, które nie są totalnie zapełnione. Na samej wyspie może nie jest
            najtaniej, ale dzięki temu nie ma tam masówki. Szczerze polecam chociaż pracuję
            w konkurencji:-)
    • Gość: llll Re: Karpathos...? IP: *.itaka.pl / *.itaka.pl 24.01.05, 10:06
      No nareszcie ktoś się zainteresował Karpathos!!!!! Byłem tam w pażdzierniku
      2004 oglądać bazę hotelową. Uczciwie mówię, że hotele są czyste i przyjemne ale
      bez luksusów. Karpathos to miejsce dla ludzi, którzy mają już za sobą zachwyt,
      powiedzmy, tureckim all inclusive. NIesamowite widoki, przepiękne plaże. Gorąco
      polecam.
      • ewamalgorzata Re: Karpathos...? 24.01.05, 11:48
        > Karpathos to miejsce dla ludzi, którzy mają już za sobą zachwyt,
        > powiedzmy, tureckim all inclusive. NIesamowite widoki, przepiękne plaże.

No właśnie czegoś takiego mi potrzeba. Tureckie i egipskie alliclusivy to coś,
        co mnie wcale nie kręci.. Chcę spokoju, ciszy, i malowniczych okoliczności
        przyrody:) Z luksusów potrzebuję jedynie czystego pokoju z łazienką, ciepła
        wodą, balkonem i widokiem na morze:) Nie wiesz może, jak wygląda możliwość i
        ceny wypozyczenia tam samochodu? W ofercie triady seicento na 3 dni za 600 zł..
        no cóż, trochę mnie cena poraziła.
        • Gość: llll Re: Karpathos...? IP: *.itaka.pl / *.itaka.pl 24.01.05, 11:59
          "W ofercie triady seicento na 3 dni za 600 zł.." - Triada nie ma Karpathos,
          tylko ITAKA!!!! seicento na 5 dni 232 E, na 4 dni 188 E.
          • ewamalgorzata Re: Karpathos...? 24.01.05, 16:26
            > Triada nie ma Karpathos,
            > tylko ITAKA!!!!
            Jasne:) Jasne ze jest tak jak mówisz:) Co nie zmienia faktu, że nadal jestem
            zaskoczona ceną - w stosunku do innych miejsc, w których wypozyczałam
            samochody - jakoś drogo mi się wydaje.. I nie upieram się, że Itaka zdziera z
            klientów - znalazłam na razie jedną wypozyczalnię na Karpathos, i ceny jakie mi
            podali via mail sa podobne - auto klasy Clio/Corsa, z pełnym ubezpieczeniem i
            bez limitu kilometrów - 151 Euro na trzy dni.. Czy to taka droga wyspa, czy
            tylko mała konkurencja powoduje wysokie ceny?
            • Gość: Michał Re: Karpathos...? IP: *.autocom.pl 24.01.05, 17:08
              Wyspa jest trochę droższa niż Kreta i inne takie, ale i tak warto. Niestety na
              wypożyczeniu samochodu nie możesz oszczędzać i koniecznie trzeba wypozyczyć
              taką wakacyjną terenówkę typu Suzuki Jimny. CVlio czy czymś takim nie zjedziesz
              na każdą plażę a i do Olympos (najpiękniejsza wioska na wyspie) może być
              problem z dojazdem.
              • ewamalgorzata Re: Karpathos...? 25.01.05, 17:32
                Gość portalu: Michał napisał(a):

> Niestety na
                > wypożyczeniu samochodu nie możesz oszczędzać i koniecznie trzeba wypozyczyć
                > taką wakacyjną terenówkę typu Suzuki Jimny. CVlio czy czymś takim nie

A wiesz może, ile takie autko na np. 5 dni może kosztować?
                • Gość: Michał Re: Karpathos...? IP: *.autocom.pl 26.01.05, 08:33
                  Niestety nie pamiętam. Wypożyczałem na 3 dni, bo w ogóle byłem tam niestety
                  tylko 6. Poza tym nie byłem zbyt "poszukiwawczy" i wypożyczyłem w pierwszej,
                  którą napotkałem w stolicy wyspy. Pewnie w innych miejscowościach też jest
                  taniej.
                • Gość: llll Re: Karpathos...? IP: *.itaka.pl / *.itaka.pl 26.01.05, 09:43
                  Słuchaj Ewamałgorzata, mam przed sobą cennik i Seicento kosztuje na 5 dni 232E
                  z pełnym ubezpieczeniem (już o tym pisałem), natomiast Suzuki Samuri to koszt
                  318E. Zjeczałem dokładnie całą wyspę Fiatem Pandą, i żadnych kłopotów nie
                  miałem, więc nie tylko terenówki się tam sprawdzają.
                  • Gość: Michał Re: Karpathos...? IP: *.autocom.pl 26.01.05, 09:47
                    Może miałeś szczęście, bo zależy od pogody. Z tego, co wiem, to jesli pozyczasz
                    zwykla osobowke i jedziesz droga szutrowa do Olympos, to nie obejmuje tego
                    ubezpieczenie. Widzialem jak holowano clio. Ale oczywiście każdy decyduje sam.
              • 1preselekcja Re: Karpathos...? 20.06.15, 22:31
                bzdury, wszystkie szuterki zjeździłam najtańszym hiundaiem, mam na mysli takie jak do Diakoftis.
    • woman29 Re: Karpathos...? 24.01.05, 21:40
      Nie bylam, ale tez rzucila mi sie w oczy w ofercie Itaki jak i Lefkada
      zreszta.Niestety w tym roku zdradzilam wyspy greckie na rzecz zupelnie innego
      kierunku, ale mam nadzieje ze Bogowie Hellady wybacza i ze w przyszlym roku
      zawitam wlasnie tam:-).
      • Gość: Adonis Re: Karpathos...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.05, 10:58
        Ja jestem Grekiem,byłem tam ale nie polecam.
        link na foto
        www.in.gr/Reviews/chapter.asp?lngReviewID=1667&lngChapterID=4708
        pozdrawiam
        Adonis
        • 1preselekcja Re: Karpathos...? 20.06.15, 22:33
          a ja jestem Polką, byłam na Karpathos 3 razy i jeszcze się wybieram a jak mnie kiedyś będzie stać to sobie w amoopi domek postawie :) Zjeżdziłam więcej gracji (lądowa i wyspy we wszystkich kierunkach) niż niejeden grek i tu mam bazę do której najchętniej wracam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka