mea25 09.08.02, 09:12 Szukam informacji na temat tych miejscowości: jaka plaża i jakie miasteczko (czy są knajpki, tawerny, sklepiki...). Z góry bardzo dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lo Re: KRETA-Agios Nikolas i Gouves IP: *.acn.waw.pl 09.08.02, 11:49 3 lata temu mieszkałam w Gouves (hotel Diogenis Palace). Gouves jest miejscowością dość rozciągniętą, więc wiele zależy od tego, gdzie konkretnie trafisz. Wszelkie zabudowania oddzielone są od morza jezdnią, czasami dość ruchliwą (autokary, samochody, skutery). Plaże jak to na płn. wybrzeżu Krety dość marne, piaszczysto-żwirowe. Przy moim hotelu plaża była b. mała i ciasna, więc chodziliśmy na sąsiednią na wschód (3-5 min. drogi). Po zachodniej stronie do najbliższej plaży było już daleko - sztuczna plaża zamknięta falochronami przy hotelu Beach Club Aphrodite. W pobliżu tego hotelu jest dużo knajpek i sklepów. W pobliżu mojego - znacznie mniej. Ogólnie dość sennie. Nad glowami non stop przelatują lądujące samoloty pasażerskie, a często i wojskowe, bo nie daleko jest baza sił powietrznych. Ja akurat lubię samoloty, więc mnie to nie przeszkadzało, ale niektórzy się skarżyli. W Agios Nikolaos byłam tylko przejazdem. Pamiętam ładną architekturę, łodzie rybackie, na których mozna bylo kupić m. in. prawdziwe, piękne gąbki i gołębie skalne mieszkające na klifie. Odpowiedz Link Zgłoś
mea25 Re: KRETA-Agios Nikolas i Gouves 09.08.02, 13:20 Dzięki, Io. Jednak decyduję się na Agios Nikolas - ciekawsza oferta biura. Czekam na opinie osób, które tam spędziły urlop! Odpowiedz Link Zgłoś