Dodaj do ulubionych

Kofru-czy warto?

IP: *.wroclaw.top.pl 15.07.01, 13:52
szukam wszystkich informacji
Obserwuj wątek
    • Gość: bartek Re: Kofru-czy warto? IP: 212.244.106.* 19.08.01, 19:02
      warto jest tam dużo do zwiedzania ale gorąco.uważaj nakomary
      • Gość: Kasia Re: Kofru-czy warto? IP: *.shell.nl 20.08.01, 14:44
        Byłam na Korfu dwa lata temu. Niestety dwa tygodnie spędziłam w Dasii (nie
        jestem pewna pisowni). Druga, sąsiadująca miejscowości Gouvia jest dużo
        bardziej interesujaca. Więcej tam młodzieży, rozrywek, tawern i wszystkich tych
        greckich atrakcji. Dasia przypomina chwilami Ciechocinek.
        • Gość: Centaur Re: Kofru-czy warto? IP: *.wloclawek.dialup.inetia.pl 01.02.03, 22:18
          :))

www.ciechocinek.pl oficjalna strona miasta

www.ciechocinek.biz strona miejska bdb. m. in. forum dyskusyjne

• Gość: Bebiak Korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.03, 12:51
      To zależy czego oczekujesz. Wyspa nieco odmienna, które generalnie kojarzą się
      z Grecją (to kwestia przeszłości). Mnie kojarzyła się bardziej z wyspą włoską
      niż grecką, ale i tak uważam, że należy ją obejrzeć. Jest bardzo zielona, ma
      wiele plaż, ale i niewiele terenów, które kojarzą się z prawdziwą Grecją.
      Napewno idealna dla młodych ludzi, którzy chcą się bawić i szukają rozrywek,
      niekoniecznie w stylu greckim. Ja do takich nie należę, więc najpierw, jeszcze
      przed wyjazdem, bardzo długo szukałam miejsca gdzie mogłabym mieszkać.
      Starałam się jak najdalej od np. Benitses, Cavos czy Rody. Cavos jest miejscem
      szczególnym: władze starają się przenieść tam wszystko to co związane z
      rozrywkami dla młodzieży i tam rzeczywiście nie można znaleźć nic greckiego:
      wszędzie puby, music-bary, knajpki chińskie, japońskie itp. no i tłumy młodych
      ludzi szwędających się wśród dźwięków hip-hopowej muzyki. Mieszkałam w
      Maraitice (myślałam, że najmniejsze zło z tego co mi oferowano), ale kiedy
      chciałam wypić wieczorem kawę w fajnej kafejce jeździłam do miasta Korfu, bo
      tutaj większość to kafejki z telewizorami z anglojęzyczną muzyką. Kiedy byłam
      w Sidari na północy - nie znalazłam miejsca do wypicia kawy (ale już wiesz pod
      jakim kątem szukałam, prawda)? Napewno piękne jest samo miasto Korfu z jego
      Starówką (bardzo przypomina Neapol), napewno warto obejrzeć Pałac cesarzowej
      Sissi (kwestia gustu czy może się podobać), ale i ładne ogrody pałacowe,
      napewno warto pochodzi po Tronie Kaisera w Pelekas nie tylko z uwagi na widoki
      ale i z uwagi na bycie w tej części Korfu nie do końca skażoną turystyką. Jeśli
      plaża to dla takich ludzi jak ja - to na zachodzie wyspy. Z tych znanych
      miejscowości w mojej opinii jedynie Peleokastritsa zachowała jako taki grecki
      charakter (mimo tłumów ludzi, którzy ją okupują, ale nie koniecznie samej
      młozieży). Wyspę opanowali w nadmiarze głównie Anglicy i Niemcy i jeśli
      szukasz takich rozrywek to idealna wyspa. Ja byłam na wielu greckich wyspach,
      na wszystkie chętnie bym wróciła, natomiast na Korfu - niekoniecznie, choć
      spędziłam tam generalnie świetne tygodniowe wakacje. Byłam we wrześniu (drugi
      tydzień), pogoda była średnia i dwa razy lało potężnie (z burzami), ale to
      ponoć we wrześniu na tej wyspie normalne. Gdybym miała tam wrócić to tylko po
      to, aby wypłynąć na takie trzy maleńkie wysepki na jej północy. Tak oceniam
      Korfu, choć inni mogą oczywiście inaczej.
    • Gość: b.c1 Re: Kofru-czy warto? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 05.02.03, 19:44
      Wpadnij na www.travelforum.pl tam pozwoliłem sobie kontynuować Twój temat ;-)
      Pozdrawiam,
      B

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka