Dodaj do ulubionych

GALINI *** - Kreta - Agia Marina koło Chani

17.01.06, 07:33
Witam serdecznie,
Poszukuję wszelkich informacji n/t hotelu GALINI w miejscowości Agia Marina
(niedaleko Chani). Może ktoś z Was już tam był i wie cokolwiek na jego temat.
Ciekawa jestem m.in. jaki jest faktyczny standard hotelu i wyżywienia,
obsługa hotelu - przydadzą się każde informacje na ten temat.
Obserwuj wątek
    • oluska23 Re: GALINI *** - Kreta - Agia Marina koło Chani 13.02.06, 18:23
      Ja równiez zastanawiam się nad wyborem tego hotelu.Słyszałam, iż zaletą jego są
      całkiem ładne pokoje, ale już gorzej wypada, gdy chodzi o
      wyposażenie "zewnętrzne" np.: mały basen, ale w końcu nie chodzi o to, aby
      zalegać przy basenie.Najbardziej podoba mi się jego położenie bezpośrednio przy
      plaży i w okol.Chani. Może ktoś był w tym hotelu i podzieli się wrażeniami,
      zwłaszcza, czy jest tam ładna plaża i jaka jakość & ilośc posiłków? PROSZĘ O
      WSZELKIE INFORMACJE. DZIEKUJĘ!!
      • nowy99 Re: Galini *** - Kreta - Agia Marina koło Chani 23.02.06, 17:54
        Ten hotel faktycznie ma 2 gwiazdki - też interesowaliśmy się nim parę dni temu.
        Ilość gwiazdek nie wróży więc najlepiej: w ofercie Travel time dają mu 3, co
        nie jest prawdą:(
        Wyszukaj w opiniach na www.wakacje.pl (chyba we wspomnieniach- ktoś pisał o tym
        hotelu). Basen szczerze mówiąc jest zbędny - te plaże w Agii Marinie są jednymi
        z najpiękniejszych - ubolewamy, że pozostałe hotele są tam tak drogie: np.Santa
        Marina Beach...O! Znalazłam jeszcze tę opinię - załaczam poniżej:
        W ostatnie chwili zmieniono nam hotel z kolymbari beach na hotel galini 8 km
        od
        centrum Chani-6 przystanków autobusem z jednej strony i 2 przystanki
        autobusem od centrum Agia Marina.Hotel przy morzu, ze swoją plażą /2 leżaki
        i parasol 5 E/.
        Basen niewielki- 10 na 5 m. Przy basenie 6 leżąków bezpłatnych, nawzajem
        zajmowanych sobie. Obok basenu przytulny bar i mała restauracja ale gdy
        płacisz sam. Nasze śniadania i kolacje spożywaliśmy w schludnym
        pomieszczeniu w budynku hotelowym coś jak stołówka.Kuchnia dobra .Ponieważ
        jestem miłośniczką diety śródziemnomorskiej to nawet monotonia śniadań -
        codziennnie to samo nie przeszkadzało. Każdy pokój ma zespół
        lodówkowo-kuchniowy,coś w stylu kuchni kawalerskiej, z naczymiami . garami,
        sztućce. Można coś dogotowywać, ale przede wszystkim chłodzić. W każdym
        pokoju telewizor.Można zmieniać pokoje na lepsze widokowo, gdy są wolne
        miejsca.Ponieważ hotel jest przy ulicy/a nawet właściciel ma wchodzący w
        skład galini hotel eden leżący po drugiej stronie ulicy-dla dzieci ten drugi
        hotel niebezpieczny ze wzglęgu na bliskość ulicy/ to i niektóre pokoje są
        blisko głośnej jezdni.Zmieniono mi napokój z dwoma tarasami z widokiem na
        przepiękne morze i okolice. Wycieczki fakultatywne drogie. Zresztą jedzenie,
        środki czystości 2 razy droższe niż u nas.
        Wrto wypożyczyć samochód, oczywiście z klimatyzacją , zabrać dobre
        przewodniki i samemu pojechać przez przepiękne Białe góry do Paleochary na
        południe Krety , skręcając na zachód dotrzeć do Elafonosi i krańcem
        zachodniej Krety do jechać do jej zachodniego półwyspu.Niezapomniane
        wrażenia lącznie
        z jazdą ponad chmurami.Koniecznie należy wziąć buty na twardym spodzie bądż
        adidaski by zaliczyć jeżeli nie wąwóz Samaria-oszołamiający to choćby 7 km
        przejść w w ąwozie Irini pozostawijąć samochód na pobliskim parkingu gdzie w
        tawernie wyciskją sok z tak słodkich pomarańczy ,które jadłam pierwszy raz w
        życiu.
        Brud kompensowany jest przez przez ciepło i krajobrazy.Warto .
        Miałam 2 godziną wycieczkę z Iraklinu do chani-tam i z powrotem /ponieważ
        samolo londuje w Iraklionie.
        Po 5-10 euro na osobę zwiedzasz okolice chanii.agia marina i Platanias/4
        pzrystanki autobusem na zachód od hotelu/ kolejką jezdniwą. Też ciakawa
        wyprawa , może bardziej dla dzieci.
        Jeżeli są pytania to odpowiem,

Re: galini hotel agia marina k/chani kreta
        Dotyczy: Grecja / Wyspa Kreta - dodatkowe informacje z przewodnika
        wakacje.pl
        Autor: ~przemo 07-07-2005 21:00 wyślij odpowiedź

Cześć,
        właśnie wybieram się do Agia Marina . Powiedz mi prosze czy cos więcej o
        samej miejscowości i o plażach
        dzieki za pomoc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka