Dodaj do ulubionych

Cypr, proszę o porady

IP: *.spray.net.pl 14.04.07, 23:24
Witam,
wybieramy się z mężem na tydzień na Cypr, mamy wykupione all inclusive,
chcielibyśmy oszacować wydatki... W planach mamy wypożyczenie auta na 2 dni
i zwiedzanie wyspy, reszta to plaża. Czy był ktos z Was na podobnym wypadzie
i czy mógłby podzielić się informacją jak to wyglada kosztowo?
Obserwuj wątek
    • Gość: greg Re: Cypr, proszę o porady IP: *.ptr.magnet.ie 15.04.07, 00:00
      a kiedy jedziecie??
      Bo ja jade na tydzien na poczatku maja
      • Gość: anoka Re: Cypr, proszę o porady IP: 80.51.237.* 16.04.07, 10:14
        Hej, jedziemy na przełomie maja i czerwca, czy jak wrócisz to możesz podzielić
        sie z nami wrażeniami:-)
        Z jakim biurem jedziesz?
    • Gość: Tomi Re: Cypr, proszę o porady IP: 195.136.36.* 21.04.07, 13:44
      Witam, sądzę że są to podobne koszty jak na innych wyspach, np. na Krecie
      wypozyczenie auta (Seat Ibiza) na 2 dni jest tańsze niż w Polsce.
      My lecimy na Cyp 22 maja na 2 tygodnie z Triady, wylot z Warszawy. Liczymy na
      udane wakacje bo wyspy Greckie nas urzekły 9mnie i żonę). Pozdrawiam i udanego
      wypoczynku.
    • Gość: duch Re: Cypr, proszę o porady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.07, 10:34
      właśnie wróciłam z Cypru z Neckermannem. Byliśmy tam 2 tygodnie. Wypozyczyliśmy
      samochód na dwa dni Toyota Corolla i kosztowało to nas łącznie 49 funtów.
      Przejechaliśmy około 700 kilometrów (chcieliśmy zobaczyć przede wszystkim
      Półwysep Akamas). Na paliwo wydaliśmy 27 funtów, z tym że cały czas chodziła
      klimatyzacja. Nie braliśmy samochodu przez rezydentkę, bo tam koszt wypożyczenia
      Nissan Micra to 33 funty na dzień.
      Ponadto byliśmy na dwóch zorganizowanych wycieczkach : do Pafos, Kurion, skały
      Afrodyty, itp. - tą mieliśmy darmową (jej koszt to 19 funtów za osobę) oraz Jeep
      safari w Góry Trodos - 40 funtów za osobę.
      Jeżeli chodzi o jedzenie to byliśmy w HB razem z winem do kolacji i wodą. Na
      śniadanie i kolację bufet. Trzeba jednak liczyć się z tym, że na śniadanie
      będzie tzw. angielskie śniadanie czyli jajka na twardo, jajecznica, sadzone,
      tosy, fasolka i bekon. Do tego oczywiście mieliśmy jeszcze jogurty, owoce,
      ciasta, soki, itp. Więc nie chodziliśmy głodni.
      Ceny na Cyprze są ogólnie do przyjęcia. Jechałam z przekonaniem, że jest
      strasznie drogo. Tymczasem piwo około 0,89 w sklepiku hotelowym, wina od 2
      funtów, obiad w restauracji 10 funtów.
      • Gość: asia Re: Cypr, proszę o porady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.07, 13:05
        Anoka, ja się wybieram również na przełomie maja i czerwca. możesz napisać
        gdzie dokładnie jesziesz, jaki hotel itp.? Ja mam zarezerwowany Pierre Anne.
        Wie ktoś z Was może coś o tym hotelu??
        dzięki z góry.
        • Gość: anoka Re: Cypr, proszę o porady IP: 80.51.237.* 02.05.07, 10:24
          Hej,
          jedziemy z Itaką do hotelu Nelia w Ayia Napie. Niestety, nie wiem nic o
          wybranym przez Ciebie hotelu. Udanego wypoczynku.
        • los.super.ktos Re: Cypr, proszę o porady 13.05.07, 01:16
          Czesc Asia a do jakiej miejscowosci jeziecie??
          Jezeli byla bys zainteresaowana zwiedzanie Cypru poludniowego i polnocnego to
          daj znac.

• Gość: ulabi6 Re: Cypr, proszę o porady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 12:04
          byłam w tym hotelu 5 lat temu jesli jedziesz z triadą niekoniecznie trafisz
          właśnie tam musisz być przygotowana na wszystko hotel składa się z trzech
          budynków klimatyzacja wtedy bła tylko w pokojach restauracja przypominała bar
          dworcowy jak było duszno otwierali okna i wiało obsługa bardzo znudzona
          zachciankami turystów organizacja jedzenia bardzo zła zawsze po wszystko były
          kolejki a jedzenie marne i mało urozmaicone widać ,że oszczędzali na tym mam
          porównanie ,bo pierwszy tydzień spędziliśmy w innym 3-gwiazdkowym hotelu
          natomiast miejscowość gorąco polecam szczególnie jeśli lubisz się bawić jest
          poównywana z ibizą obok hotelu było duże wesołe miasteczko jeśli masz jeszcze
          jakoeś pytania chętnie odpowiem pozdrawiam
          • Gość: ulabi6 Re: Cypr, proszę o porady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 12:07
            przepraszam pisałam o hotelu piere anne w ayia napa
      • Gość: anoka Re: Cypr, proszę o porady IP: 80.51.237.* 02.05.07, 10:23
        Witam,
        dziękuję Ci bardzo Duchu za szczegóły.
      • Gość: Justyna Re: Cypr, proszę o porady IP: *.chello.pl 07.06.07, 20:12
        Hej.Wybieram sie na Cypr w sierpniu,też mamy zamiar wypożyczyć samochód. Prośba
        o napisanie jak jest z ruchem lewostronnym bardzo ciężko jest się przestwić i
        da sie samemu jeździeć?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka