Dodaj do ulubionych

kreta - drapanias - hotel elefteria

04.06.03, 19:43
czy ktoś mógłby powiedzieć coś o tym hotelu i samej okolicy? wybieramy się
tam z żoną i parą przyjaciół 14 czerwca na dwutygodniowy pobyt, oczywiście z
najlepszym na świecie biurem big blue. za wszelkie opinie i wskazówki
będziemy wdzięczni.
Obserwuj wątek
    • Gość: madzia Re: kreta - drapanias - hotel elefteria IP: *.nsm.pl 04.06.03, 20:59
      podobno obok hotelu jest droga do plazy sie dochodzi tunelem halas samochodow..
      i niezla dziura.. nie jestem pewna tych info ale tak slyszalam! pozdrawiam
    • Gość: little blue Re: kreta - drapanias - hotel elefteria IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.03, 21:57
      Gratuluje poczucia humoru co do najlepszego biura podróży na swiecie. Zyczę
      żebyś wrócił
    • Gość: kika Re: kreta - drapanias - hotel elefteria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.03, 22:55
      kiepski wybor-hotel jest oddalony i od miasteczka i od morza spory
      kawalek .Sam hotel raczej niczego sobie, chociaz lezy przy samej glownej
      drodze prowadzacej na zachod Krety.Wokol hotelu nic nie ma a basen jest miedzy
      hotelem a droga.Morze widac z okien ale z odleglosci okolo kilometra w linii
      prostej.

• bms01pl Re: kreta - drapanias - hotel elefteria 05.06.03, 08:21
        dziękuję za wszelkie uwagi. co do wyboru biura - opinie znajomych, którzy już
        korzystali z jego usług, są jednoznacznie pozytywne, więc odbywająca się od
        jakiegoś czasu krucjata przeciwko big blue mnie nie przeraża. po powrocie będę
        wiedział więcej. w kwestii połozenia obok autostrady - z tego co słyszałemk na
        północy krety większość hoteli leży w jej pobliżu. a fakt, iż miejscowość jest
        mała i niezbyt bogata w "europejskie" rozrywki typu dyskoteka bądź tym podobne
        nie ma znaczenia - gdybyśmy szukali tego typu "podniet" pojechalibyśmy za te
        same pieniądze do łeby albo mielna, z całym szacunkiem dla tych sympatycznych
        przed laty miasteczek, za tę samą kasę i bez gwarancji super pogody. ale mimo
        wszystko dziękuję za opinię i proszę o więcej, również pozytywnych.
        • Gość: Beata Re: kreta - drapanias - hotel elefteria IP: *.acn.pl 05.06.03, 08:40
          Tam nie ma zadnej miejscowosci. Ten hotel stoi pomiedzy miejscowosciami.
          Wyglada nawet dobrze, ale jest przy głównej drodze, a do morza w linii prostej
          około kilometra. nic ci w Big Blue nie powiedzieli? No wiesz, to jest
          oburzające.
          A zapomniałam dodac, jakies chałupy obok stoją, mijalismy je.
        • Gość: GR Re: kreta - drapanias - hotel elefteria IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.03, 15:50
          Jeżeli szukałeś hotelu w miejscu bez "podniet", o których piszesz to polecam
          Fodele Beach ( jak sama nazwa wskazuje koło Fodele ), z własną zatoczką. Hotel
          elefteria jest - oczywiście moim zdaniem - katastrofalny pod kazdym względem -
          sorki za szczerość.
    • stekk Re: kreta - drapanias - hotel elefteria 06.06.03, 15:25
      brak wody
    • Gość: bms01pl Re: kreta - drapanias - hotel elefteria IP: 62.233.202.* 07.06.03, 13:23
      mam jeszcze jedno pytanie - czy to prawda, że na krecie trzeba mieć swoje
      ręczniki? a jeżeli nie wszędzie, to może ktoś, kto mieszkał w elefterii powie,
      czy tam akurat trzeba? dzięki.
      • gale Re: kreta - drapanias - hotel elefteria 08.06.03, 18:18
        1. Na Krecie NIE trzeba miec wlasnych recznikow,
        2. Eleftheria jest przyzwoitym hotelem polozonym w odleglosci 5 minut od wsi, 5
        minut od morza, 5 km od miasteczka (Kastelli, wiecej na
        www.virtualtourist.com/m/4870b/673a4/ )
        3. W otoczeniu hotelu sa gaje oliwne, widok z okna jest sliczny,
        4. Droga, ktora biegnie przed hotelem nie daje sie we znaki, ruch jest niezbyt
        duzy,
        5. Karmia przyzwoicie, na rezydenta BB nie nalezy specjalnie liczyc bo ma gosci
        w nosie, chyba ze maja ochote kupic droga wycieczke fakultatywna,
        6. W pokoju bedziecie miec tv (1 kanal, po polsku, kiepska jakosc ale da sie
        ogladac), lodowke, wiatrak itp.
        7. Osobiscie bardzo dobrze wspominam wakacje w tym miejscu. Wiecej na
        www.virtualtourist.com/m/m/4870b/ - patrz lokalizacje kretenskie.

Pozdrawiam,
        • bms01pl Re: kreta - drapanias - hotel elefteria 08.06.03, 18:30
          cześć gale,

jesteś jedną z nielicznych osób, która odpisała obiektywnie na zadany przeze
          mnie temat:) dzięki wielkie, teraz wiem, że teren jest nie do końca
          dziewiczy...

jeszcze jedno pytanie - spotkałem się z opinią, że hotel ten nie posiada
          baterii słonecznych i stąd biorą się problemy z ciepłą wodą. a jak jest
          naprawdę? skoro byłeś/aś w tym hotelu, na pewno korzystałeś/aś z jakiejś
          wypożyczalni samochodów. czy mógłbyś/mogłabyś podać jej nazwę oraz opcję
          ubezpieczenia, która twoim zdaniem byłaby najlepsza? a czy mógłbyś/mogłabyś
          coś powiedzieć o miejscowych firmach, organizujących wycieczki, np. do wąwozu
          samaria albo na santoryn?

z góry dziękuję.
    • Gość: RADEK Re: kreta - drapanias - hotel elefteria IP: *.Astral.Lodz.PL 08.06.03, 22:13
      ja bylem rok temu w tym hotelu i faktycznie czasami nie bylo cieplej wody w
      kranie ale z hotelu jestem generalnie zadowolony z pobytu. do kissamos
      dojezdzalem taxi 3 euro w jedna strone podzielic na 4 osoby sam widzisz ze nie
      wychodzi drogo. widok z okna bardzo fajny a ulica faktycznie nie doskwiera
      wcale. myslze ze bedziesz zadowolony z pobytu. ps zasiegnalem info u zrodla tzn
      w big blue. sa ubezpieczeni a wszystkie platnosci wobec hoteli uregulowane
      (pokazali mi kwity), wiec nie ma sie czym martwic. pozdrawiam gdybys chcial
      jakies dokladniejsze info zapraszam radek@astral.lodz.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka