Dodaj do ulubionych

Thassos-camping Prinos

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 22:32
Poszukuje informacji nt tego campinu.Ceny, jakość,czystoc,
dostepnośc sklepów i restauracji, plaża itd
Niestety nie udało mi siezaleźc aktualnej strony interenetowej..

www.thassos-greek-island.com/greek-island-camping-facilities.html
www.camping-prinos-thassos.netfirms.com/
oba nie pokazujaaktualnych cenników

Obserwuj wątek
    • Gość: Andrzej Re: Thassos-camping Prinos IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.02.09, 09:35
      ja na twoim miejscu bym tam zadzwonił/jest podany numer/ Jeżeli od 2003r strona nie jest aktualizowana to albo campingu nie ma albo tak upadl ze nie warto jechać.Te ceny z 2003 trzeba by było pomnożyc x2 i bedą aktualne dla wiekszości campigów.A tak od siebie to w tamtym rejonie wybrałbym środkowy palec Chalkidiki.Camping thalasa kalamitsi lub w Sarti.Poszukaj campingow www.campsite.gr
      • Gość: kuchcik77 Re: Thassos-camping Prinos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.09, 20:11
        dzieki. Kamp byl nieczynny jakiś czas teraz jest odnowiony... na
        innych forach są o tym informacjeale ni widu ni sluchu cen a co do
        Twojej propozycji, Sarti jest OK, Melissi tez chwalony aczkolwiek
        infrastruktura powiedzialbym na czwórkę, ceny dosyć niskie ,
        ogólnie na Chalkidiki campy od 18do 30 e za 2+1 auto i namiot.

Codo cen, w sumie wazniejsze ile sie wyda na jedzenei (i picie) niz
        na spanie bo kilka euro w jedną czy w druga stronę
    • Gość: Ola Re: Thassos-camping Prinos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.09, 23:23
      nie wiem jak znasz Thassos, ale według mnie nalepsza lokalizacja to
      Golden Beach, najładniejsza plaża, camping ma swoja stronę z
      aktualnymi cenami. Nie wiem wprawdzie jakie warunki, bo nie byłam na
      campingu, ale gdzies przez forum chyba się to przewijało. Pozdrawiam
      • Gość: kuchcik77 Re: Thassos-camping Prinos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.09, 11:03
        Tak, najlepsza-bawialnia- na Thassos, nawet wycieczki pod namiot
        tamorganizuja. DZiekuje, wiem i znam GB, szukam czegos o wiele
        bardziej spokojnego, raczej poludniowy wschod wyspy,okolice Aliki,
        jak nei namiotto pension, moze sie trafić cos za 35 euro botakie
        oferty widzialem..
        Jesli nei Thassos to sam koniec srodkowego palca Chalkidiki-
        faktycznie duzo campowi pozytywnych opinii...no ale co wyspa to
        wyspa(Thassos).Tak czy siak jeszcze 4 miesiące czasu
        • Gość: Andrzej Re: Thassos-camping Prinos IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.02.09, 16:36
          Kolego kuchcik77 na końcu półwyspu sithonia jest jak na wyspie można dookoła pojeżdzic drogą/ a jakie widoki ??? / W wiosce Kalamitsi jest na uboczu mały rodzinny camp za 2+1 wychodzilo w tamtym roku 26 euro z pradem. W szczycie sezonu ok 20 lipca w tygodniu bylo nas aż 3 namioty na ok 25 stanowisk. Do super plaży ze złotym piaskiem ok 50 m a na niej jednego dnia naliczyłem 15 osób. W wekendy zjeżdża się więcej osób.Nie ma tam żadnych straganów z wszechobecną tandetą a wieczorem cisza i spokoj ale wszystkie 2 sklepy i chyba 5 tawern otwarte są do ostatniego gościa.Jest tam nawet plaża na którą zamawiasz łódkę tam cie zawożą i koczujesz na dziko pod namiotem przy samej wodzie na piasku bez wygód w stroju Adama i Ewy. Super miejsce ta plaża,stało na niej może 6 namiotów a i byli tekstylni. Bardziej spokojnego miejsca w środku lata nie znalazłem w tym rejonie Grecji. Jeszcze coś interesujacego - w czerwcu w dzień powszedni na publicznej plaży nie ma nikogo / tak przekazała mi właścicielka campingu/
          • Gość: iwa Re: Thassos-camping Prinos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.13, 23:29
            A właśnie,że na kempingu w Prinos można się odnaleźc- max. 21 euro za wszystko ( spanie, samochód, prąd, namiot ogromny, a to robi znaczną różnicę) - może nie są to Malediwy, ale jednak odległośc od morza (niecała 1 minuta... kusi), poza tym na kempingu jest kuchnia, pralnia, zamrażalki i lodówki- jeśli ktoś potrzebuje, prysznice zawsze z gorącą wodą - w takiej ilości, że są nieoblegane, place zabaw dla dzieci, market - właścicielką jest Czeszka, która czasem jest "zadudrana" - piszę ze Śląska Ciszyńskiego, a u nas taka gwara( zniesmaczona i nie w humorze), ale też ją trza zrozumiec, bo pracuje 24 godz. na dobę, poza tym ogarnia bar na plaży i swoje 4 dzieci wychowujących się wśród fal - ale chleb świetny piecze trzeba przyznac. Poza tym do miasteczka nie jest daleko - a tam same cukiernie i kebaby( polecam bar na przystani promowej z papugą Molli w klatce - wyśmienite kebaby- jeśli chodzi o fast foood- w Polsce próbowałam w wielu miejscach i nie było to to (cena 1,5 eu). Mając auto, można jeździc po wyspie- plusy: market w Thassos, knajpki w górskich wioskach serwujące głównie baraninę w 102 odsłonach i owoce morza - pycha, festyny z muzyką na żywo, integrację międzynarodową, gorzej w większych miejscowościach typu Thassos - czekanie na stolik w knajpie... ale trzeba się pokazac- porównywalne do Zakopanego i np. Murzasikla odległego o 1 km od Zakopca - coś na tej zasadzie. Jeśli chodzi o kobiety, to Polki nie powinny miec kompleksu na plaży, bo na Thasssos średnia waga to 90 kg, która opala się i je te ich słodkie pączki polane tym ich słodkim syropem, których moja koleżanka, jak spróbowała, to jej się słabo zrobiło, a mój syn, który przepada za słodkimi rzeczami., po pierwszym kęsie zrezygnował... cukier i cukier, nawet pomyślałam, że jakby dac im naszą tzw. "wu-zetkę" to by zdziczeli. Generalnie polecam, chodzi się po ruinach, marmurach, amfiteatrach i agorach w otoczeniu drzew oliwnych, cykadów jakichś szarńczy i tym podobnych świerszczy, nawet pakując nasz namiot, okazało się, że pod materacem mieliśmy zasuszonego skorpiona, który chciał nas pewnie zaatakowac, a się zasuszył. Wyspa piękna, warto ją zwiedzic, można wypożyczyc skuter za tanie pieniądze i ją objechac bez nadęcia, bo to Thassos mało kto słyszał, ale jak wspominałam - to nie Malediwy. W MOJEJ OCENIE WARTO TAM POJECHAC.
            • Gość: IWA Re: Thassos-camping Prinos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.13, 23:47
              I jeszcze dodam,że mają wspaniałe oliwki, oliwę, kalmary ( nr 1 spośród wielu naszych wojaży) i wyśmienite wino, które zakupiliśmy na prezenty do Polski, do naszych braci i sióstr, mimo że czuliśmy presję wyjazdu - ponad 2000 km, to spontanicznie taka impreza przedwyjazdowa poszła, że wszystkie prezenty zostały wypite i ledwo co zdążyliśmy na prom ( bo to wyspa jednak), a nie niektórzy nie zdążyli... i musieli się przespac na plaży pod palmą (dodam jeszcze, że pole jest świetnie zacienione i plaża również, jeśli ktoś niedomaga). Warunki sprzyjające, mimo 44 st Celcjusza.
            • Gość: iwa Re: Thassos-camping Prinos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.13, 00:16
              I jeszcze dodam, że kiedyś byliśmy na tym polu namiotowym, mając fanaberię powrotu z Albanii, zahaczyliśmy niespodziewanie i dla nas o Prinos, okazało się,że za szlabanem pola namiotowego nasze auto rozkraczyło się - brak wspomagania, pękła jakaś gumka, na miejscu załapaliśmy się do mechanika , ale oni nie tak jak w Polsce, że zaradzą - oni uznali, że to "szaran wolkswagen" i oni muszą po tę częśc korespondowac z Niemcami i w ogóle, a to będzie trwało ... i kosztowało słono, zatem uruchomiliśmy kontakty z Polską, która przysłała nam kurierem tę "gumkę" ( za kwotę 5 krotnie mniejszą)i mechanicy greccy naprawili. Ale nie o tym chciałam, chciałam powiedziec, że obsługa pola namiotowego była w pełnej gotowości do odbioru tej przesyłki, nawet gdzieś dzwonili i ją lokalizowali, że jest np. w Salonikach, i że tak " gumka" przyjdzie za 3 dni (odbieram to na plus), bo mieli większe parcie na naprawę auta niż my, opalający się na plaży ( co prawda miesiąc dodatkowy nam zszedł, ale byliśmy zadowoleni). nAPRAWILI I JESTEŚMY....I ZNOWU BEZ PARCIA.... TAKIE SĄ WAKACJE. dODAM TYLKO, ŻE OBOJE PRACUJEMY W SYSTEMIE TZW." ELASTYCZNEGO CZASU'- NA WŁASNY RACHUNEK I STĄD NIE MIELIŚMY WIĘKSZEGO STRESU, CO DO POWROTU.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka