polskapolenta 30.04.09, 12:36 Czy na Zakynthos są dobre warunki do windsurfingu? Jeśli tak, to w której części wyspy. Mam też pytanie o wypożyczalnie sprzętu - gdzie mniej więcej są i jakie są orientacyjne ceny. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stej4 Re: Windsurfing na Zakynthos 11.05.09, 12:52 Pod kątem surfingu poleciłbym Ci Lefkadę - ten sam archipelag wysp, zaraz za Kefalonią. Zaraz obok miasta Lefkada, na wysokości Agios Ioannis, wieje niesamowicie! Codziennie widywałem tam kilkudziesięciu wind- i kiteserferów :) Na Zante też byłem, ale nie przypominam sobie by ktokolwiek uprawiał tam ten sport. Od strony cywilizacji (wschodnia część wysp) jest raczej za spokojnie (po przeciwnej stronie Peloponez), a od zachodu, gdzie może i był bardziej wiało, brak większych miejscowości, co oznacza brak wypożyczalni sprzętu wspomnianego przez Ciebie. Pozdrawiam, Jacek Pozdrawiam, Jacek Odpowiedz Link Zgłoś
polskapolenta Re: Windsurfing na Zakynthos 11.05.09, 15:40 dziękuję za podpowiedź. Nie brałam tej wyspy pod uwagę, a wydaje się rzeczywiście dobrym rozwiązaniem. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś