Dodaj do ulubionych

Wszystko o Thinalos Korfu - wczoraj powrót

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.09, 09:22
Witam wczoraj wróciłem z Thinalosa na Korfu - ITAKA. Odpowiem na pytania ,
wyślę fotki
Obserwuj wątek
    • Gość: tato Re: Wszystko o Thinalos Korfu - wczoraj powrót IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.09, 20:10
      to poproszę o recenzje ; jak tam plaża i okolica bo
      hotel ponoć nowy...pozdrawiam
      • Gość: Tomek Re: Wszystko o Thinalos Korfu - wczoraj powrót IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.09, 10:41
        daj maila to all opiszę - dużo opowiadania
        • Gość: Renia Re: Wszystko o Thinalos Korfu - wczoraj powrót IP: *.chello.pl 24.07.09, 21:51
          Proszę o opis i zdjątka:))) Maila przesłałam na Twój gazetowy.
          • Gość: Renia Re: Wszystko o Thinalos Korfu - wczoraj powrót IP: *.chello.pl 24.07.09, 21:52
            Oj, jeśli mogę prosić na mój gazetowy... Bo widzę, że Ty nie masz.
            • Gość: Renia Re: Wszystko o Thinalos Korfu - wczoraj powrót IP: *.chello.pl 24.07.09, 21:53
              renik74@gazeta.pl
              • Gość: xyz Re: Wszystko o Thinalos Korfu - wczoraj powrót IP: *.chello.pl 24.07.09, 22:02
                Dupki- przestańcie pajacować - piszcie otwartym tekstem!!!!!!!
                • Gość: krokus Re: Wszystko o Thinalos Korfu - wczoraj powrót IP: 77.223.200.* 24.07.09, 22:08
                  Właśnie. Niczego się nie dowiedziałam, a do takich celów służy
                  forum. Będę na Korfu za 5 dni , co prawda w innym hotelu. Może cos o
                  samym Korfu-upały , ceny wynajmu auta, turyści , tłoki na plaży itd.
                  W końcu w hotelu tylko się śpi!
                  • venus47 Re: Wszystko o Thinalos Korfu - wczoraj powrót 24.07.09, 22:18
                    I tu trafiłeś/łaś w sedno. Pic na wodę/fotomontaż - odezwały się "sępy". To
                    proste: wrzuć w wyszukiwarkę np. "Korfu" i tych 5 dni Ci nie starczy.
                    • Gość: krokus Re: Wszystko o Thinalos Korfu - wczoraj powrót IP: 77.223.200.* 24.07.09, 22:29
                      Do Venus. Przegladałam wyszukiwarkę ale nie ma jak wiadomosci z
                      pierwszej ręki od kogoś kto właśnie wrócił. Po to jest to forum.
                      Ostatecznie można kupić w księgarni przewodnik po Korfu-tez wyjscie.
                      • Gość: Tomek Re: Wszystko o Thinalos Korfu - wczoraj powrót IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.09, 08:39
                        odpowiadam zainteresowanym. Byłem na Korfu w Acharavi - hotel Thinalos z Itaką.
                        Hotel należy do kompleksu Ionian Princess który jest 3* ale Thinalos to odrębny
                        budynek 4*. Mogę powiedzieć o Thinalos bo o pokojach 3* były kłótnie już po
                        przyjeździe że niby mrówki, małe okna itp (nie widziałem więc nie potwierdzam).
                        Pokoje w Thinalos spore, ja miałem z aneksem kuchennym (pomimo all), klima
                        centralnie sterowana, lodówka, sejf w pokoju, łazienka z wanną (10eur za
                        tydzień, 15Eur za 2 tyg), sprzatanie codziennie oprócz niedzieli. Thinalos w odl
                        ok 50 metrów od głównego budynku, przy thinalos własny basen z leżakami bez
                        tłoku żadnego, bar (ale nie obejmuje all inclusive), w budynku Ionian
                        restauracja, bar w budynku, dwa baseny z barem all do 23, bar przy plaży all do
                        15, internet przy recepcji free. Ja byłem zadowolony bo cisza (w thinalos
                        większość to niemcy z małymi dziećmi i spokojny czysty basen, w budynku Ionian
                        głośniej bo bar free przy basenie i animacje (polecam dla dzieci). Do plaży ok
                        100 metrów (piaszczysto kamyczkowa ale długości ok 6 km więc spokojnie można
                        znaleźć sam piasek leżak z parasolem za dzień ok 8eur, plażą można dojść do Rody
                        w lewo. Z hotelu do głownej ulicy Acharavi ok 3 min spacerkiem. Sklepy
                        przeważnie nieczynne od 14 do 18, markety cały czas prawie do 22. Bilet do korfu
                        autobusem 3,3eur. W barze na plaży i basenie w trakcie mojego pobytu pracowała
                        Polka, p. Magda bardzo sympatyczna. Aha , jedzenie różnorodne, i ciągle
                        dostawiane (byłem dwa lata temu na krecie w 3* też all - kreta bida, tu o wiele
                        więcej. Oczywiście byli Polacy którym nie odpowiadał hotel ale oni byli
                        zakwaterowani w Ionian 3*. Coś jeszcze..? Auta nie wypożyczałem więc nie wiem,
                        wycieczka do Albani polecam - ale nieźle bujało i był hardcore (był problem z
                        wypłynięciem), Paxos i Antipaxos - rewelka wziąłem z biura przy głównej ulicy
                        (taniej o 33 euro przy 4 osobach to coś) bez zarzutu.
                        • Gość: Tomek Re: Wszystko o Thinalos Korfu - wczoraj powrót IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.09, 09:24
                          Jeżeli dla kogoś to ważne to słów kilka o turystach - najwięcej Niemców i
                          Anglików (w Sidari sami Anglicy), Holendrzy, Czesi i Polacy (polski chyba tylko
                          jeden hotel). Rosjan raz słyszałem na 2 tyg. Sklepy markety jak sconto (market
                          spożywczy) ale szczerze polecam Sylvanos Market (jak się jedzie od Rody to na
                          końcu Acharavi). Knajp dużo ale nastawionych na turystę - ja znalazłem uroczy
                          kafenion na 4 stoliki dosłownie przy głównej ulicy prowadzony przez małżeństwo -
                          właściciel Yani. Tanio pyszne meze do drinków - zaznaczam że tylko podstawowe
                          drinki czyli ouzo (1,2 eur) tsipouro itp nic wystawnego ale właśnie o klimat
                          chodzi a nie blichtr. Na początku Acharavi jadąc od Rody.
                          • Gość: Pati Re: Wszystko o Thinalos Korfu - wczoraj powrót IP: *.adsl.inetia.pl 20.07.10, 14:19
                            Tomek napisał już większość rzeczy, dodam kilka swoich spostrzeżeń.
                            Hotel posiada grecką kategorię A i nie jest to to samo, co 4* -
                            niestety :( Mieliśmy pokój 310 na ostatniej kondygnacji z widokiem
                            na basen i częściowo na morze. Pokój był faktycznie duży, wysoki, z
                            aneksem kuchennym, balkon ok, stolik, 3 krzesła. Łazenka jako taka
                            schludna, bez grzyba i rdzy. Czemu jednak bez kratki wentylacyjnej?
                            Można sobie wyobrazić smród... To właśnie najwiekszy mankament
                            zakwaterowania. Klimatyzacja włącza się po dokładnym domknięciu
                            drzwi wyjściowych i balkonowych - żeby nikt nie próbował chłodzić
                            powietrza na zewnątrz, w sumie logiczne :) Czystość - bez zarzutu,
                            pokojowe są miłe i dość dokładne. Basen - czysty, z brodzikiem,
                            leżaki zawsze dostepne. W barze dostępna opcja ALL, jednak nie ma
                            piwa. Basen jest dostępny dla wszystkich, co oznacza, że w niedzielę
                            będzie ciaśniej, bo zjawią się Grecy spędzający weekend nad morzem.
                            UWAGA na osy i szerszenie!!! Wieczorem, zaraz po zachodzie słońca,
                            PLAGA komarów, najlepiej działają specyfiki dostępne na miejscu.
                            Posiłki - w części Ionian, dosłownie dwa kroki od Thinalosa, przez
                            ulicę. Śniadania - typowe, kilka odmian mortadeli (zjadliwa), ser
                            żółty, feta, jajecznica, mini kiełbaski na ciepło, jaja na twardo,
                            pomidory, oliwki. Na słodko - ciepłe criossanty lub pączki, jogurt,
                            dżem, miód, mleko, płatki, brzoskwinie z puszki, ciasto. Lunch i
                            kolacja - w zasadzie też codziennie powtarza się większość potraw,
                            jakaś ryba, jakieś mięso, makaron, ryż, frytki, surówki, itp, niby
                            wszystko dość smaczne, ale monotonia potworna.
                            W hotelu nie płaci się za nic gotówką - za sejf, leżaki na plaży
                            koło baru, napoje poza ALL, lody - płacimy kartą hotelową wykupowaną
                            w recepcji. Można ją doładować na dowolną kwotę, my zdecydowaliśmy
                            się tylko na 10 euro za sejf - resztę wydawaliśmy poza hotelem :)
                            Czemu? W opcji ALL tylko napoje 'z kija', kawa 'śniadaniowa' i
                            czarna herbata - wszelkie fanaberie typu cappuccino, herbata
                            zielona, napoje butelkowane - płatne. Jak z wysokimi procentami nie
                            wiem. Po śniadaniu czynny jest bar przy basenie - wtedy lobby bar
                            jest zamknięty, zaczyna pracę po zamknięciu baru na basenie, chyba
                            po 18-tej. Jest również bar przy plaży, nie działa w nim ALL, dla
                            gości hotelu są jakieś promocje - nie wiem dokładnie, plażowaliśmy
                            przy Maistro lub Veggerze (tą szczególnie polecam). Na samej plaży
                            warto znaleźć miejsce mniej kamieniste, szczególnie w wodzie.
                            Wielkim plusem jest niewielka odległość od plaży, szczególnie, gdy
                            leci się z dzieciakami. Miłym akcentem są również plażowe prysznice.
                            WAŻNE - warto wziąć sejf! W pokoju na parterze pierwszej nocy po
                            przylocie było włamanie, złodzieje spłoszyła krzykiem przerażona
                            wczasowiczka, zdążył jednak sporo ukraść i co gorsza - spowodował
                            traumę i ogólny niesmak.
                            W niedzielę czynne są wyłącznie rodzinne markety i NIE KURSUJE
                            autobus zielonej linii, czyli wizyta w Korfu, Sidari, Kassiopi tym
                            środkiem transportu odpada. Bilety dostępne na przystanku w
                            automacie.
                            ITAKA pisze o jakichś przekąskach i deserach, sportach na plaży -
                            podczas naszego pobytu nic podobnego nie miało miejsca. Ogólnie -
                            polecam osobom o mniejszych wymaganiach, proszę nie sugerować się
                            peanami biur podróży, skrajnie niskie oceny z portali wakacyjnych
                            też nie są adekwatne. Hotel jest po prostu średni, może się podobać,
                            ale określenia 'nowoczesny', 'elegancki', 'o wysokim standardzie'
                            nie odzwierciedlają rzeczywistości i w rezultacie tylko mu szkodzą.
                            Pozdrawiam
    • Gość: dzianka Re: Wszystko o Thinalos Korfu - wczoraj powrót IP: 83.143.138.* 27.07.10, 14:26
      Witam! Dzisiaj wieczorem wylatujemy z dziećmi do tego hotelu. poproszę o więcej
      szczegółów, na co warto zwrócic uwagę, co zobaczyć. Aha! A jak jest z
      ewentualnym dostępem do lekarza? Ewa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka