Gość: Tomek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.09, 09:22 Witam wczoraj wróciłem z Thinalosa na Korfu - ITAKA. Odpowiem na pytania , wyślę fotki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tato Re: Wszystko o Thinalos Korfu - wczoraj powrót IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.09, 20:10 to poproszę o recenzje ; jak tam plaża i okolica bo hotel ponoć nowy...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Wszystko o Thinalos Korfu - wczoraj powrót IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.09, 10:41 daj maila to all opiszę - dużo opowiadania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renia Re: Wszystko o Thinalos Korfu - wczoraj powrót IP: *.chello.pl 24.07.09, 21:51 Proszę o opis i zdjątka:))) Maila przesłałam na Twój gazetowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renia Re: Wszystko o Thinalos Korfu - wczoraj powrót IP: *.chello.pl 24.07.09, 21:52 Oj, jeśli mogę prosić na mój gazetowy... Bo widzę, że Ty nie masz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renia Re: Wszystko o Thinalos Korfu - wczoraj powrót IP: *.chello.pl 24.07.09, 21:53 renik74@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Wszystko o Thinalos Korfu - wczoraj powrót IP: *.chello.pl 24.07.09, 22:02 Dupki- przestańcie pajacować - piszcie otwartym tekstem!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krokus Re: Wszystko o Thinalos Korfu - wczoraj powrót IP: 77.223.200.* 24.07.09, 22:08 Właśnie. Niczego się nie dowiedziałam, a do takich celów służy forum. Będę na Korfu za 5 dni , co prawda w innym hotelu. Może cos o samym Korfu-upały , ceny wynajmu auta, turyści , tłoki na plaży itd. W końcu w hotelu tylko się śpi! Odpowiedz Link Zgłoś
venus47 Re: Wszystko o Thinalos Korfu - wczoraj powrót 24.07.09, 22:18 I tu trafiłeś/łaś w sedno. Pic na wodę/fotomontaż - odezwały się "sępy". To proste: wrzuć w wyszukiwarkę np. "Korfu" i tych 5 dni Ci nie starczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krokus Re: Wszystko o Thinalos Korfu - wczoraj powrót IP: 77.223.200.* 24.07.09, 22:29 Do Venus. Przegladałam wyszukiwarkę ale nie ma jak wiadomosci z pierwszej ręki od kogoś kto właśnie wrócił. Po to jest to forum. Ostatecznie można kupić w księgarni przewodnik po Korfu-tez wyjscie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Wszystko o Thinalos Korfu - wczoraj powrót IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.09, 08:39 odpowiadam zainteresowanym. Byłem na Korfu w Acharavi - hotel Thinalos z Itaką. Hotel należy do kompleksu Ionian Princess który jest 3* ale Thinalos to odrębny budynek 4*. Mogę powiedzieć o Thinalos bo o pokojach 3* były kłótnie już po przyjeździe że niby mrówki, małe okna itp (nie widziałem więc nie potwierdzam). Pokoje w Thinalos spore, ja miałem z aneksem kuchennym (pomimo all), klima centralnie sterowana, lodówka, sejf w pokoju, łazienka z wanną (10eur za tydzień, 15Eur za 2 tyg), sprzatanie codziennie oprócz niedzieli. Thinalos w odl ok 50 metrów od głównego budynku, przy thinalos własny basen z leżakami bez tłoku żadnego, bar (ale nie obejmuje all inclusive), w budynku Ionian restauracja, bar w budynku, dwa baseny z barem all do 23, bar przy plaży all do 15, internet przy recepcji free. Ja byłem zadowolony bo cisza (w thinalos większość to niemcy z małymi dziećmi i spokojny czysty basen, w budynku Ionian głośniej bo bar free przy basenie i animacje (polecam dla dzieci). Do plaży ok 100 metrów (piaszczysto kamyczkowa ale długości ok 6 km więc spokojnie można znaleźć sam piasek leżak z parasolem za dzień ok 8eur, plażą można dojść do Rody w lewo. Z hotelu do głownej ulicy Acharavi ok 3 min spacerkiem. Sklepy przeważnie nieczynne od 14 do 18, markety cały czas prawie do 22. Bilet do korfu autobusem 3,3eur. W barze na plaży i basenie w trakcie mojego pobytu pracowała Polka, p. Magda bardzo sympatyczna. Aha , jedzenie różnorodne, i ciągle dostawiane (byłem dwa lata temu na krecie w 3* też all - kreta bida, tu o wiele więcej. Oczywiście byli Polacy którym nie odpowiadał hotel ale oni byli zakwaterowani w Ionian 3*. Coś jeszcze..? Auta nie wypożyczałem więc nie wiem, wycieczka do Albani polecam - ale nieźle bujało i był hardcore (był problem z wypłynięciem), Paxos i Antipaxos - rewelka wziąłem z biura przy głównej ulicy (taniej o 33 euro przy 4 osobach to coś) bez zarzutu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Wszystko o Thinalos Korfu - wczoraj powrót IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.09, 09:24 Jeżeli dla kogoś to ważne to słów kilka o turystach - najwięcej Niemców i Anglików (w Sidari sami Anglicy), Holendrzy, Czesi i Polacy (polski chyba tylko jeden hotel). Rosjan raz słyszałem na 2 tyg. Sklepy markety jak sconto (market spożywczy) ale szczerze polecam Sylvanos Market (jak się jedzie od Rody to na końcu Acharavi). Knajp dużo ale nastawionych na turystę - ja znalazłem uroczy kafenion na 4 stoliki dosłownie przy głównej ulicy prowadzony przez małżeństwo - właściciel Yani. Tanio pyszne meze do drinków - zaznaczam że tylko podstawowe drinki czyli ouzo (1,2 eur) tsipouro itp nic wystawnego ale właśnie o klimat chodzi a nie blichtr. Na początku Acharavi jadąc od Rody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati Re: Wszystko o Thinalos Korfu - wczoraj powrót IP: *.adsl.inetia.pl 20.07.10, 14:19 Tomek napisał już większość rzeczy, dodam kilka swoich spostrzeżeń. Hotel posiada grecką kategorię A i nie jest to to samo, co 4* - niestety :( Mieliśmy pokój 310 na ostatniej kondygnacji z widokiem na basen i częściowo na morze. Pokój był faktycznie duży, wysoki, z aneksem kuchennym, balkon ok, stolik, 3 krzesła. Łazenka jako taka schludna, bez grzyba i rdzy. Czemu jednak bez kratki wentylacyjnej? Można sobie wyobrazić smród... To właśnie najwiekszy mankament zakwaterowania. Klimatyzacja włącza się po dokładnym domknięciu drzwi wyjściowych i balkonowych - żeby nikt nie próbował chłodzić powietrza na zewnątrz, w sumie logiczne :) Czystość - bez zarzutu, pokojowe są miłe i dość dokładne. Basen - czysty, z brodzikiem, leżaki zawsze dostepne. W barze dostępna opcja ALL, jednak nie ma piwa. Basen jest dostępny dla wszystkich, co oznacza, że w niedzielę będzie ciaśniej, bo zjawią się Grecy spędzający weekend nad morzem. UWAGA na osy i szerszenie!!! Wieczorem, zaraz po zachodzie słońca, PLAGA komarów, najlepiej działają specyfiki dostępne na miejscu. Posiłki - w części Ionian, dosłownie dwa kroki od Thinalosa, przez ulicę. Śniadania - typowe, kilka odmian mortadeli (zjadliwa), ser żółty, feta, jajecznica, mini kiełbaski na ciepło, jaja na twardo, pomidory, oliwki. Na słodko - ciepłe criossanty lub pączki, jogurt, dżem, miód, mleko, płatki, brzoskwinie z puszki, ciasto. Lunch i kolacja - w zasadzie też codziennie powtarza się większość potraw, jakaś ryba, jakieś mięso, makaron, ryż, frytki, surówki, itp, niby wszystko dość smaczne, ale monotonia potworna. W hotelu nie płaci się za nic gotówką - za sejf, leżaki na plaży koło baru, napoje poza ALL, lody - płacimy kartą hotelową wykupowaną w recepcji. Można ją doładować na dowolną kwotę, my zdecydowaliśmy się tylko na 10 euro za sejf - resztę wydawaliśmy poza hotelem :) Czemu? W opcji ALL tylko napoje 'z kija', kawa 'śniadaniowa' i czarna herbata - wszelkie fanaberie typu cappuccino, herbata zielona, napoje butelkowane - płatne. Jak z wysokimi procentami nie wiem. Po śniadaniu czynny jest bar przy basenie - wtedy lobby bar jest zamknięty, zaczyna pracę po zamknięciu baru na basenie, chyba po 18-tej. Jest również bar przy plaży, nie działa w nim ALL, dla gości hotelu są jakieś promocje - nie wiem dokładnie, plażowaliśmy przy Maistro lub Veggerze (tą szczególnie polecam). Na samej plaży warto znaleźć miejsce mniej kamieniste, szczególnie w wodzie. Wielkim plusem jest niewielka odległość od plaży, szczególnie, gdy leci się z dzieciakami. Miłym akcentem są również plażowe prysznice. WAŻNE - warto wziąć sejf! W pokoju na parterze pierwszej nocy po przylocie było włamanie, złodzieje spłoszyła krzykiem przerażona wczasowiczka, zdążył jednak sporo ukraść i co gorsza - spowodował traumę i ogólny niesmak. W niedzielę czynne są wyłącznie rodzinne markety i NIE KURSUJE autobus zielonej linii, czyli wizyta w Korfu, Sidari, Kassiopi tym środkiem transportu odpada. Bilety dostępne na przystanku w automacie. ITAKA pisze o jakichś przekąskach i deserach, sportach na plaży - podczas naszego pobytu nic podobnego nie miało miejsca. Ogólnie - polecam osobom o mniejszych wymaganiach, proszę nie sugerować się peanami biur podróży, skrajnie niskie oceny z portali wakacyjnych też nie są adekwatne. Hotel jest po prostu średni, może się podobać, ale określenia 'nowoczesny', 'elegancki', 'o wysokim standardzie' nie odzwierciedlają rzeczywistości i w rezultacie tylko mu szkodzą. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzianka Re: Wszystko o Thinalos Korfu - wczoraj powrót IP: 83.143.138.* 27.07.10, 14:26 Witam! Dzisiaj wieczorem wylatujemy z dziećmi do tego hotelu. poproszę o więcej szczegółów, na co warto zwrócic uwagę, co zobaczyć. Aha! A jak jest z ewentualnym dostępem do lekarza? Ewa Odpowiedz Link Zgłoś