Dodaj do ulubionych

Bus Osielsko - Fordon

10.07.07, 23:56
Patrol policji nie miał natomiast zastrzeżeń m.in. do stanu technicznego busa
prywatnego przewoźnika na trasie Fordon-Osielsko, zatrzymanego do kontroli na
krajowej "piątce" na wysokości ul. Przy Zamczysku (na zdjęciu).

serwisy.gazeta.pl/metroon/1,0,3947529.html
Smiech na sali....nie mieli zastrzezen do tego busa...to ja juz nie
wiem...wedlug mnie to jest zakała Osielska ten bus...po pierwsze drozyzna jak
nie wiem...po drugie kierowcy pala papierosy, nie zwazajac na to ze dym leci
na pasazerow....po trzecie stan tych busow jest katastrofalny ( jeden obity
dykta w srodku). Kto to dopuscil do ruchu wogole i zeby wozil ludzi ??
Obserwuj wątek
    • murgrabia2 Re: Bus Osielsko - Fordon 11.07.07, 07:30
      diko333 napisał:
      po pierwsze drozyzna jak nie wiem...po drugie kierowcy pala papierosy, nie
      zwazajac na to ze dym leci na pasazerow....po trzecie stan tych busow jest
      katastrofalny ( jeden obity dykta w srodku

Po 4 - busy zawsze zatrzymują się na zakazie koło poczty
      Po 5 - wymuszenia pierwszeństwa przy wyjeżdzaniu z zatoczki (chyba nie ma
      lusterek)
      Po 6 - te transity mają chyba ze 20 lat, jak nie lepiej i nie są w najlepszym
      stanie technicznym - co zresztą widać. Często stoją u mechanika

Po 7 - w dzisiajszych czasach nie trzeba spełniać żadnych warunków aby dostac
      koncesję. Wystarczy ,,POSIAĆ,, komu trzeba i w wystarczającej ilości - czego
      przykładem jest własnie ten przewoźnik.
      • wojtek2000 Re: Bus Osielsko - Fordon 11.07.07, 08:23
        Po 7 - w dzisiajszych czasach nie trzeba spełniać żadnych warunków aby dostac
        > koncesję. Wystarczy ,,POSIAĆ,, komu trzeba i w wystarczającej ilości - czego
        > przykładem jest własnie ten przewoźnik

tak nie do końca przewoźnik powinien posiadać certyfikat na krajowy transport
        drogowy osób i oprócz policji takie busy powinno też skontrolować ITD

co do samych certyfikatów to nie da się tak "POSIAĆ" certyfikację przewoźników
        drogowych w Polsce regulują

1) Ustawa z dnia 6 września 2001 r. o transporcie drogowym (Dz.U. Nr 125 poz.
        1371).

2) Rozporządzenie Ministra Infrastruktury z dnia 8 pażdziernika 2003 r. w
        sprawie uzyskiwania certyfikatów kompetencji zawodowych w transporcie drogowym.

• diko333 Re: Bus Osielsko - Fordon 11.07.07, 16:56
          Szkoda gadac....a najwiekszy zal jak sie czyta w gazecie..o tym ze ten bus jest
          wzorem dla innych...slyszalem, ze wlascicielem tego jest jakis emerytowany
          policjant...
          • annab19 Re: Bus Osielsko - Fordon 11.07.07, 23:01
            jeśli chodzi o buse to żaden z kursujących do Osielska nie jest idealny.
            Zachowanie kierowców budzi wiele zastrzeżeń. Kompletny brak wychowania,
            gburowatość, niegrzeczne komentarze i traktowanie busa jak własnego prywatnego
            samochodu, a pasażerów jak zbędny dodatek. I to słownictwo. Szczególnie
            kierowcy w czerwonym busie.Szkoda, że my, pasażerowie płacąc za jazdę w takich
            warunkach nie mamy żadnego wpływu na jakość jazdy.A przecież to dzięki nam
            prosperuje ten interes. Jak to zmienić? Może ktoś ma pomysł, bo ja nie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka