Gość: Gonia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.10, 14:53 Witajcie :) w piatek wybieram sie na tygodniowy urlop do Barcelony. Poleccie mi prosze co warto zobaczyc, gdzie zjesc, pobawic sie, co kupic na pamiatke Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: turysta Re: Barcelona IP: *.chello.pl 12.07.10, 21:19 przecież co drugi wątek jest tutaj o tym, potrafisz czytać ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Barcelona IP: *.multimo.pl 13.07.10, 11:01 Czytać i szukać sierota nie potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Barcelona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.10, 23:52 Jaki hostel polecacie w Barcelonie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fixka Re: Barcelona IP: 95.62.175.* 13.07.10, 10:03 Jesli chodzi o apartament, popatrzcie tutaj: www.diagonalflats.com Odpowiedz Link Zgłoś
c_x_v Re: Barcelona 15.07.10, 14:48 W piątek jedziesz i JUŻ pytasz o hotel? Gratuluję optymizmu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Barcelona IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.07.10, 22:06 Ja zwiedziłam w trzy dni wiele rzeczy: 1 dzień- Camp Nou + Montjuic (szczególnie polecam wjechać gondolką z wybrzeża na górę- piękne widoki) góra sama w sobie jak to góra... fajny park, trochę budowli, ale zwienczeniem wycieczki jest fontanna pod pałacem:) z muzyką, światłami. Pokazy o godz. 21 (to na 100%) a potem chyba co pół godziny. Naprawdę warto zobaczyć:) 2 dzień (pt. Gaudi i jego twórczość:)- Eixample, tutaj trochę się trzeba nachodzić, żeby zobaczyć budowle Gaudiego, ale warto- facet miał niezłą fantazję:) Potem przeszliśmy w stronę Sagrada Familia (trochę się czeka w kolejce po bilet). Sagrada robi większe wrażenie na zewtnątrz, niż wewnątrz (sami robotnicy, dzwigi i kurz), ale warto wjechać windą na wieże (dodatkowo płatne wewnątrz 2,5 Euro). Piękne widoki i z bliska można zobaczyć rzeźby. I na koniec metrem do Parku Guell- i to mi się chyba najbardziej podobało. Niby tylko park... ALE JAKI!!! Po prostu cudownie:) Niestety w drugim dniu nie starczylo nam czasu na Cytadelę i nie zobaczyliśmy Łuku Triumfalnego na stacji metra Arc de Triumf:( 3 dzień- Barri Gotic (w upały niech dziewczyny wezmą sobie jakieś chysty, sweterki, bo nie wpuszczają do Katedry w odkrytych bluzeczkach i odkrytych udach. Można też kupić pod Katedrą beznadziejną chustę za 0,5- 1 Euro, a potem ją wyrzucić, bo potem wstyt w tym chodzić). Warto na Barri Gotic pochodzić po tych cudownych i wąskich uliczkach- fantastycznie:) i potem przeszliśmy na Plaza de Cataluna i z tego miejsca weszliśmy na Las Ramblas. Jak już tam będziecie to koniecznie wejdzcie na targ (po prawej stronie, jak się idzie w stronę wybrzeża)- TO JEST DOPIERO TARG- oczy jedzą:) I stamtąd na wybrzeże oglądaliśmy i podziwialiśmy jachty. Koniec naszej wycieczki uczciliśmy na plaży opalając się, a raczej smażąc:) Plaża w Barcelonie ładna, choć strasznie brudna. Woda słona, ale cudne słońce wszystko wynagradza. Co mi się najbardziej podobało??? Ciężki wybór- po prostu WSZYSTKO, bez wyjątku, nic bym nie wyrzuciła, a wiele dodała:) Podobno bardzo ładnie jest w Monsserat, ale tam trzeba poświęcić cały dzień, a my tyle nie mieliśmy:( Uwaga! Uważajcie na złodziei szczególnie w metrze i na Las Ramblas, mojego współtowarzysza podróży okradli w metrze, więc miejcie oczy dookoła głowy:) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justi Re: Barcelona IP: *.mofnet.gov.pl 23.07.10, 15:27 Posłuchał Moniki- podobnie zwiedzaliśmy. Gorzej z nclegami, my zamawialiśmy dużo wcześneij przez portal booking. com Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś