nesla 05.05.04, 09:27 Kto byl i co poleca w Tossa de Mar i okolicy? Zamierzam stamtad skoczyc do Barcelony i Girony, moze Pireneje..? Bede wdzieczna za wskazowki, bo Hiszpania (no moze oprocz Sevilli) jest mi calkiem nieznana. Pozdrawiam nesla Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasia.lomanczyk Re: Tossa de Mar 05.05.04, 12:39 Ja to w ogóle całą Tossę polecam! :) A serio, to jedna z niewielu znośnych miejscowości na Costa Brava. Koniecznie jedź do Barcelony. Poza tym obowiązkowo Figueres z muzeum S. Dali, Girona (chociaż mnie tak bardzo nie zauroczyła), rejs stateczkiem np. do Calelli, a w ogóle to koniecznie spacery po starej części Tossy (pagór nad plażą). Montserrat, chociaż to kawał drogi. Ładne też jest wybrzeże na północ od Tossy, okolice Port Bou. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martika Re: Tossa de Mar IP: 5.2.* / *.chello.pl 05.05.04, 23:43 Tesknie za Tosca, jest cudowna. Mam pytanie z jakim jedziesz biurem? Nie spotkałam oferty a chetnie bym tam pojechala jeszcze raz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orzech Re: Tossa de Mar IP: *.icpnet.pl 06.05.04, 00:11 Bylem w tossa de mar ale tam mi sie nie podobalo nie ma dobrych dyskotek i knajp lepiej jechac do calleli albo malgrat de mar tam bylem tez i jest super.dyskoteki tam jest 15 a restauracji jest mnostwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Turysta Re: Tossa de Mar IP: 81.210.81.* 03.06.04, 10:07 HAHAHA - jesteś znakiem naszych czasów, dobry wypoczynek to mnustwo dyskotek,gdzie można się napić, zabawić, poderwać panienkę, a może i coś przypalić albo wciągnąć. Dla mnie BOMBA - Potem będziesz opowiadał jaka ta Hiszpania super - dyskoteki za...ste, a że tak naprawdę nic nie zobaczyłeś.... Odpowiedz Link Zgłoś
nesla Re: Tossa de Mar 06.05.04, 08:52 No wlasnie o to chodzi, zeby nie bylo dyskotek! :-) Jestem w ciazy i mam zamiar wypoczywac, troche pozwiedzac, mam nadzieje ze tam w czerwcu nie jest za goraco. Jade z biurem holenderskim bo mieszkam w Holandii. Pozdrawiam nesla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Tossa de Mar IP: 217.153.168.* 06.05.04, 10:36 jest tam super mozna odpoczac i wyjatkowo jak na tą czesc Costa de brava spokojnie ale knajpki sa cudowne i atmosfera starych uliczek jedyna w swoimi rodzaju Bylam tam 2 lata temu na wycieczce bo mieszkalam w Blanes Chetnie bym pojechala na wakacje ale nie moglam trafic na propozycje biur podrozy wlasnie w Tossa tylko Blanes, Loret de mar albo Calleja Tam sie tylko dyskotekuje Niedalekie Blanes ma sliczny ogrod botaniczny Jedz i wypoczywaj zwlaszcza plywaj w malej zatoczce bo tam mozna znalezc cien po wyjsciu z wody na kamieniach SLICZNIE TAM:) POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
nesla Re: Tossa de Mar 06.05.04, 11:33 Znalazlam taka stronke o Tossa :-) i wtedy sie zdecydowalam jechac wlasnie tam :-) www.republika.pl/podroze2000/tossa.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Tossa de Mar IP: 217.153.168.* 06.05.04, 15:57 bylam wszedzie w tych miejscach i jest sliczniej niz na zdjeciach!:) jak wrocisz podziel sie wrazeniami:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grażyna Re: Tossa de Mar IP: *.mech.pg.gda.pl 03.06.04, 11:13 Tossa to idealne miejsce na wypoczynek. Zdecydowanie najładniejsza miejscowość na Costa Brava. Miasteczko urocze. Spędziłam tam dwa tygodnie co prawda dawno, bo w 1998 roku. Mimo, że od tego czasu zdążyłam zwiedzić wiele ciekawych miejsc to Tossa cały czas zostaje mi w pamięci. Ofertę do tego miasteczka z polskich biur ma TUI (z nimi byłam) i Neckermann. Jestem przekonana, że w Tossie będzie Ci się podobało. Miłego wypoczynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Tossa de Mar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.04, 11:17 Oferty na wczasy do Tossy ma biuro Matuszek.Nie byłam z nimi,więc niewiem czy jest dobra organizacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JEST POPROSTU Re: Tossa de Mar IP: *.82-136-217.adsl.skynet.be 08.06.04, 16:50 PIEKNA!!! ja w tym miejscu sie zakochalam i widze, ze wiekszosc ludzi, ktorzy mieli okazje tam byc Odpowiedz Link Zgłoś
ewida1 Re: Tossa de Mar 11.06.04, 00:20 Witam wszystkich. Podpisuję się pod ostatnią wypowiedzią. Tossa jest cudowna, chodząc po jej uliczkach ma się wrażenie takiej tajemniczości i zadumy. Wspaniałe miejsce, szkoda że tam nie mieszkałam a byłam tylko na jednodniowej wycieczce z Balnes. Tossa to magiczne miejsce. Piszę to aby wszyscy którzy wybierają sie na Costa Brava koniecznie tam zajrzeli. Dyskoteki macie w Polsce a taka Tossa jest jedyna... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś